BU SPORA BİR DÜZEN LAZIM!

BU SPORA BİR DÜZEN LAZIM!
05-07-2021

610 Bin nüfuslu Batman spor branşlarında ferdi dallarda başarılı ve takım halindeki spor branşlarında genel olarak başarısız bir kent.

Genç bir nüfusa sahip bir kent olmamıza rağmen takım oyunlarında başarısızlığa yıllardır bir çözüm bulamıyoruz!

Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne bağlı spor tesislerinde sporcularını hazırlayan başarılı antrenörlerin, başarılı sporcularını neden birileri için başka kulüpte gösteriyorlar?

Bu ısmarlama başarılar yerine o kulüpler de antrenörleri ile yeni sporcular çıkarsa daha iyi olmaz mı?

Bu başarılı sporcuları hazırlayan antrenörlerden bazıları da Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün antrenörleri...

Hatta, Batman İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün bazı personelleri o kadar başarılılar ki Batman dışında başka illerde de görev yapıyorlar. Gururlanıyoruz böyle az ve öz başarıları olanları…

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk’in Batman sporunu kalkındırması için çabasını hepimiz takdirle izliyoruz. Fakat son dönemlerde Özperk’ten çok onunla birlikte çalışanların, başarılı antrenörleri ve sporcuları başka kulüplerde tanıtması ve kendilerini ön plana çıkarması doğru mu?

Bir de sosyal medya da bazı antrenörler arasında hashtag modası var.

Geçen birkaç sporsever soruyordu bizlere; “hashtag ile Batman sporuna başarı geliyor mu?” deyince doğrusu bizlerde bu şaşırdığımız duruma ne cevap vereceğimizi düşündük…

Sayın Müdür Özperk, Batman’da yetenekli sporcuların keşfedilmesi için antrenörlerle sık sık toplantı yapıp lisanslı sporcuların da artırılması için çabalarken, birileri de bu kadar emeği unutup bu başarılı antrenörleri ve sporcuları neden başka kulüplerde tanıtıyor?

Biz bu başarılı sporcuları da antrenörleri de iyi tanıyoruz!

Fakat gel gör ki; Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki çalıştırıcı ve bazı sporcuların başka kulüplerde başarıları gösterilmesi etik değildir.

Sayın Valimiz Hulusi Şahin’in amatör branşlara her yıl verdiği destek takdir edilir. Fakat Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki başarılı çalıştırıcı ve bazı sporcuları, başka kulüplerin adı altında İl yöneticilerinin huzuruna çıkaranlar, başka kulüplerin değil de Gençlik ve Spor’un antrenörleri ile sporcuları olduğunu neden belirtmiyorlar?

Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün başarılı antrenörleri ve sporcularını başka kulüplerde tanıtanlara bir çift çözüm var; İl yöneticilerimizi kandırabilirsiniz ama bizi kandıramazsınız. Çünkü bizler aynı filmi yıllardır izliyoruz!

Aynı antrenör, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Belediye ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nde de görev yapıyorsa diğer antrenörlere ne zaman sıra gelecek?

Bir antrenör, farklı birkaç yerde görev alıyorsa söylenecek çok şey var!

Kısacası; Batman sporuna ciddi bir düzen lazım! 

Sayın Valimiz Şahin ve Gençlik ve Spor Müdürü M. Şafii Özperk’in ortak bir karar alıp, her antrenörün sadece kendi kulübü bünyesinde sporcu yetiştirmesini hatırlatsa iyi olmaz mı?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?