BU YOLLAR NEREYE ÇIKAR?

15-12-2015

AKP’nin meşhur bir yol sloganı vardı. Belki de halen var “beraber yürüdük biz bu yollarda” diye.

Şimdi AKP’nin yolunu bir kenara bırakıp GAP projesini soralım, sorgulayalım GAP’a ne oldu? GAP’a giden yol ne âlemde?

Huzur, barış ve kardeşlik çözüm süreci hangi süreçte?

Yerli oto yapılacaktı yerli otoya yol mu bulunamadı yoksa yerli otoyu yapacak ensesi kalın kelli felli göbekli fedakâr bir iş adamı mı aranıyor? Ortalık kapitalist zenginlerden geçilmiyor niçin birileri ortaya çıkıp da yapacağız diyemiyor?

TV kanallarında uyduruk, kaydırık ne olduğu belli bile olmayan bir iki model gösterip oyalanıyorlar hem de oyalıyorlar kamuoyunu.

Yollarla yola çıktık masal ve hikayelerle devam ediyoruz. İster istemez bendenizde gazeteci refleksleriyle sorgulamak, araştırmak bilgilendirme adına bu yollar nereye çıkar deme zorunda kaldım.

En önemli yollardan biri de yeni anayasaya giden yoldu. Ortalarda yeni anayasa, baba yasa yok görünmüyor yeni anayasa yoksa mevcut anayasayla yola devam boşluklarla, hata ve eksikliklerle dolu olan bu anayasa bana öyle geliyor ki AKP’ye çok yarıyor.

Koridorlarla açıklarla dolu olan bu eski anayasa da yok yok. Evir çevir kullan.

İstediğin gibi yorumla kullan. Kullanabildiğin kadar kullan. Bu yol bu anayasa bu muhteremlere çok yarıyor arasalardı böylesi bir anayasa bulamazlardı. On dört yıldır kullanıyorlar hayırlı işler kolay gelsin demek yerinde olur mu? Bal gibi olur.

Bir de halka dayatılacak olan “Başkanlık Sistemi” var. Eminim ki perde arkasında harala, gürele bu konuda da önemli ve gizli çalışmalar yapıyorlardır. Göreceksiniz pek yakında gündemi meşgul edecek bu Başkanlık Sistemi tekrar hortlayacak.

Kaptanlar değişti, yolcular değişti ama yollar aynı yollar değişmedi belki bir ara sarplaştı ama bu yollar bitecek gibi değil eski bir deyim vardı “ömür biter yol bitmez” inanın biz biteriz, adımız, şanımız unutulur bu yollar, bu masallar bitmez.

On dört yıldır iktidar olan AKP’nin yolları bitmediyse bir kaç on dört yıl daha sürer mi? virajlar çoğalır mı? Birlikte göreceğiz.

Çılgın AKP’nin çılgın projeleri ne başlar ne de biter oyalar mı oyalar? Bu da nefis siyasi bir yol olmalı diye düşünüyorum.

Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın Batman Sonsöz okurlarımız. Yolunuz açık olsun ama o yollar yalnız ve yalnız sizin olsun, size ait olsun.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?