Buram buram 2.lig havası

Buram buram 2.lig havası
02-04-2022

Ligin bitimine 6 hafta kala en yakın rakibine 10 puan fark atarak şampiyonluğa koşar adım ilerleyen takımımız 29.Hafta da evinde Play-off oynamak isteyen Nevşehir Belediyespor'u ağırlıyor.

2005-2006 sezonunda veda ettiği 2.Lig'e dönmek için haftaları sayan Petrolspor'umuz yarın Nevşehir Belediyespor'u yenerek taraftarlarını sevince boğmak istiyor.

SAKAT VE CEZALI OYUNCULAR DÖNÜYOR

Yarın oynayacağımız tarihi maç öncesi sakatlıktan kurtularak geçen hafta Kâhtaspor 02 maçıyla formalarına kavuşan İlyas Ural ve Ahmet Teker'in  yanı sıra kart cezası sona eren önemli kozumuz Akın Akman, hafif sakatlıkları bulunan ve geçen hafta riske edilmeyen kaleci Cihan Şentürk, orta saha oyuncumuz Emre Pehlivan ve kanat oyuncumuz Tahsin Hacı mustafaoğlu teknik heyetin görev vermesi halinde zorlu Nevşehir maçında sahadaki yerlerini alabilecekler.

Böylece ilk 11'i ve yedek kulübesi kaliteli ve zengin bir Petrolspor görme şansımız olacak.

İsterseniz birde Nevşehir cephesine göz atalım

NEVŞEHİR BELEDİYESPOR'U TANIYALIM

Ligde geride kalan 28 hafta da 14 galibiyet 6 beraberlik 8 mağlubiyet alan Nevşehirspor topladığı 48 puanla 14 puan gerimizde 3.Sırada yer alıyor.

Başarılı teknik direktörü Yusuf Tokaç'la yollarını ayırıp takımın başına Cüneyt Tiryaki'yi getiren Nevşehirspor istediği çıkışı bir türlü yakalayamadı.

Son 4 karşılaşmadan 3 mağlubiyet 1 beraberlikle sadece 1 puan alan kırmızı beyazlı ekip play-off şansını tehlikeye attı diyebilirim. Nitekim mevcut tablo itibariyle sıralamada play-off hattının dışında yer alan 6.Sırada ki Bursa Yıldırımspor ve 7.Sırada ki Erbaaspor 'un sadede 1 puan önünde bulunuyor.

DEPLASMANDA DAHA BAŞARILI

Deplasmanlarda oynadığı 14 karşılaşmada 8 galibiyet 4 beraberlik alan Nevşehirspor sadece 2 kez mağlup olarak 28 puan topladı ve Petrolspor'umuzdan sonra en başarılı deplasman takımı oldu. Kaydettiği 50 golün 35'ini deplasmanlarda bulması hücumda ne kadar tehlikeli ve dikkat edilmeleri gerektiğini gözler önüne seriyor.

HÜCUMU İYİ SAVUNMASI KÖTÜ

Hücum hattında 24 golle krallıkta zirvede yer alan Yıldıray Koçal'ın yanı sıra son haftaların forma isimleri 7 gollü Melik Karaahmet'in dışında 6 golle Uğur Uğur, tecrübeli kenar oyuncuları Samet Dağlı, Niyazi Çolak ve ön liberosu Aykut Sarıdoğan dikkat edilmesi gereken isimler.

Savunma hattı ise oldukça zayıf olan Nevşehirspor takımında tecrübeli isim ve takım kaptanı Abdullah Karmil'in kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek olmasından dolayı geçtiğimiz sezon Petrolspor'da da forma giyen stoperler Emre Kars ve Kadir Bilimlier görev yapacak.

Ağır oyunculardan oluşan ve zaman zaman bariz  hatalar yapan ikili, kaleci Furkan Keleş ile birlikte şu ana kadar 39 golle Nevşehirspor'un grupta kalesinde en çok gol gören 4 takımdan biri olmasında rol oynadılar.

Her şeye rağmen Play-off için yarın ki maça mutlak galibiyet parolası ile çıkacak olan Nevşehirsporlu futbolculara maçın TRT Kürdi'den tüm Türkiye'ye naklen yayınlanması şampiyon olacak takıma ve belki de 10-12 bin taraftarın önünde oynamak ekstra motivasyon sağlayacağı kanaatindeyim.

TARİHE YERİNDE TANIKLIK EDELİM

16 yıllık özlemin sona ereceği bu tarihi maçlara ekran başında değil lütfen yerinde tanıklık edelim ve boş koltuk bırakmayalım.

Başarılar Bizim Takım

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?