BÜTÜNSEL BİR FAL

10-09-2020

Şunu söyleyeyim: İlginç bir fal ortaya çıkmış. Dip ve kenar bir bütünsellik içinde. Bu bir. Ve iki: Çoğu sembol olumlu görünüyor.
Dip belki biraz melankoli yüklü ve bence melankoli de fena sayılmaz hani. Yüze bir çekicilik katar.
Yani güzel bir fal.
Dip, zaten romantik oluşunuzun ifadesidir. Dipte bir dağ var ve dağın ardında batmakta olan bir güneş, çocuk resimlerindeki gibi adeta gülümsüyor. Tabii ki bütünselliğe göre eğer dip ile kenarları birleşik farz edersek; şirin, küçük bir kasaba ve kasabanın camisi ile küçük göllerini (açık ve belirsiz telveler) görebilirsiniz. O kasabada mutluluk sizi bekliyor, oraya tatile giderseniz romantizm ve eğlenceyi bir arada yaşayabilirsiniz.
Gelelim kenarları yorumlamaya. Dağ şu manaya gelir. Engelleri yıka yıka hayalini kurduğunuz başarılara imza atıyorsunuz. Artık zirvedesiniz. Bu da değiştiğinizi göstermektedir. Yeni bir hayatla yeni umutlar sizi bekliyor. Koronayı fırsata çevirerek düşündüğünüz yolculuğa karar veriyorsunuz.
Dağın ardında batmakta olan güneşse, korona tatilinde birçok gerçekle yüz yüze geleceğinizi ifade eder. Bir sırrınız su yüzüne çıkıyor. Bu pandemi döneminde karanlıkları aydınlığa çevirmeye epey vakit bulacaksınız. Ayrıca dinlemenin getirdiği rehavetle duygusallığınız artıyor, romantik planlar kuruyorsunuz. Bugünlerde bir haber beklentisi içindesiniz.
Kenardaki camiye gelirsek, bildiğiniz gibi ibadet etmeye işarettir cami; isterseniz dindarlığınızı geçelim. Ama hayır işleri yapmanız gerektiği açık. Korona döneminde yardıma muhtaç insanlar var; onlara hayır yapabilirsiniz. Hiç değilse bana tatlı ısmarlayın! 
Açık telvelerden biri de kalbi sembolize ediyor. Yani klasik, aşk meşk! Aşkla adeta kalbiniz güm güm çarpacak
Tabakta tünemiş bir serçe var, bir bülbül de olabilir; yani küçük bir kuş. Bakınız, tam da tabaktan telveyi fincana boşalttığınız yerde. 
Serçe de bilinen sembollerden biridir. Haberdir. Bekleyip alacağınız haberle mutluluktan uçacaksınız, tıpkı kuş gibi.
Tabakta en belirgin sembol serçeydi demiştik ve bu serçeyle kalalım bence. Tabaktan telvenin akışı da gösteriyor ki, tuttuğunuz dileğe en yakın zamanda kavuşacaksınız ve bir bütün olarak sonuçta başarı, mutluluk ve sevgi sizi beklemektedir.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?