BÜYÜK DEVLETE DOĞRU

22-01-2019

7 Haziran 2018 tarihli bu köşedeki yazımda doğa dostu kenevirin ekiminin serbest olmasını yazmıştım.

ABD teröristleri; orman kıralı, kâğıt üretim sanayi lideri Rewan Hersi, petrol sanayi lideri Roko feller, petrol ürünleri sanayi kurucusu Anderow melen ve ilaç firmalarının bir araya gelerek, kendilerine rakip gördükleri keneviri, uyuşturucu menşeyi göstererek, dünyada ekimini yasaklatmışlardır.

Ülkemiz de buna uymuştur.

Üstün özellikleri olan kenevir; her iklimde 4 ayda yetişen havayı temizleyen, kâğıt, dokuma, ilaç sanayinin önemli hammaddesi olan, petrol ürünlerinin alternatifi, hayvan beslenmesinin, otomotiv endüstrisinin hammadde kaynağı olduğunu belirterek, ülkemizde ekiminin serbest olmasını, bunu gerçekleştiren devletin, teröristlerin etki ve yetkisinden kurtularak, büyük devlet ve yerli akılla yönetildiğinin ispatı olacağını yazmıştım.

Elhamdülillah bu gün bu önerim gerçekleşti.

Bunun sevincini yaşıyorum.

19 ilimizde kenevir ekimi kontrollü olarak yapılacak.

Önümüzdeki yıllarda bütün Türkiye de gerçekleşir inşallah.

O zaman doğa temizlenir, ekonomi canlanır, dışarıya bağımlılıktan kurtuluruz.

Aynı zamanda hükümetin, naylon poşet tüketimini en aza indirme kararı da, kenevir üretimi ile alakalı olduğunu da bilelim.

Şimdi sırada; 27 Temmuz 2018’de yazdığım, eğitimde yeni dönem başlıklı yazımda belirttiğim, önerilerin, büyük devlet tarafından gale alınması arzumdur.

Bu günkü eğitim ve öğretim; 1954 yılında NATO ile yapılan, fulbrigt anlaşması gereği ortaya konulmuştur.

Bu sistem, bizim inanç ve ahlak anlayışımız dışında, İ.M.F. Güdümlü, batı emperyalizminin dizayn ettiği anlayışa sahiptir.

Eğitime muhatap olanların söz hakkı yoktur.

Nesil, hayatın gerçeklerinden habersiz, duygusuz ve bencil yetişmektedir.

Rant ekonomisini geliştiren, bir eğitim sistemidir.

Bizim talebimiz; her şeyi yerli yerine koyan, Âlemlerin Rabbi Allah’ı tanıyan, kulluk bilincinde olan, haddini bilen, yaratılış gayesi gereği hayatını inşa gayreti içinde olan, neslin yetişmesini gaye edinen, eğitim ve öğretim sistemin oluşmasıdır.

Bunun yolu da bu kitap( kuran), kesin, gerçeğin ta kendisidir. O muttakiler için yol göstericidir. (bakara suresi; 2.ayet) tarifi yapılan, Yüce Rabbimizin bize armağanı olan, Kur’an merkezli ve kişinin kabiliyetine yönelik, eğitim ve öğretim sisteminin oluşmasıdır. Böylece bu milleti aslına döndürmek en büyük hizmet olacaktır.

Bunu gerçekleştiren devlet,  büyük devlet ve yerli aklın ispatı olacaktır. Dileğimiz odur ki, biran önce arzumuzun gerçekleşmesidir. Selam ve dua ile.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?