ÇAMURLU YOLLAR ÜZERİNE BİR SOHBET

08-01-2016

Geçen gün arkadaşlarla kahvehanede oturuyorduk. İnsanlar 2’li 3’lü gruplar halinde kahvehaneye giriyordu. Kahvehane sahibinin çırağı her gelenden sonra elinde fırça-paspasla kapının önünü, girişi temizlemeye çalışıyordu.

Havaların soğukluğu nedeniyle içerdeki herkes sobanın etrafına dizilmiş, gelen çayları yudumluyordu. Birkaç dakika sonra beklediğimiz arkadaşımız da içeri girdi. Çırak yine görevini başarıyla yerine getirdi.

Arkadaşımız oturunca tabi hemen çay söyledik. Çaylar geldi, şekerleri atıp karıştırmaya başlayınca arkadaşım bana dönerek:

—“Yahu kardeşim, siz gazeteci değil misiniz? Neden milletin çektiği bu rezilliği gazetelerinizde yazmıyorsunuz? Her taraf çamur içinde, gelen geçen arabalar tümseklerdeki tüm suları üzerime sıçrattı. Bunun üstünde neden durmuyorsunuz?” diye sitem etti.

Arkadaşımın çamur içinde kalmış ayakkabısı ve paçalarına baktıktan sonra;

—“Gazetemizin geçmiş sayılarına bakabilirsin! Sadece yollar da değil, ne kadar problem varsa hepsini yazılarımızda, köşelerimizde dile getirmeye çalışıyoruz. Hangi kurumun yetki alanı olursa olsun, hangi sorun ve aksaklık olursa olsun hepsini dile getirmeye çalışıyoruz” diye cevap verdim.

Yan tarafımızda oturan yaşlı bir vatandaş da söze karıştı:

—“Batman belediyesi her mahalleye parklar yapıyor, sürekli sosyal hizmetler konusunda gazetelerde çıkıyor. Peki, her taraf çamur içindeyken, her taraf çukurlarla doluyken neden bir açıklama yapmıyorlar, neden yetersiz kalma nedenlerini açıklamıyorlar. Çocuklar bu imkânlarda okula gitmeye çalışıyor. Çamur içinde eve gidiyoruz. Siz de görevinizi yapın, vatandaşın sorunlarını onlara iletin” dedi.

Adamın söyledikleri haklı, katılmamak mümkün değildi. Biz gazete kadrosu olarak her zaman vatandaşın yanındayız ve Batman problemlerini yansıtmaya, bunlara çözüm bulunması için çabalamaya azami gayret gösteriyoruz.

Kahvehane sahibi de yaşlı adamdan sonra yanımıza gelerek;

—“Gazetenizi okuyoruz, takip ediyoruz. Diğer gazetelerden bazıları da geliyor. Siz gazetenizde bunları paylaşıyorsunuz. Ama diğer gazeteler sizin kadar üzerinde durmuyor gibime geliyor. Bunun sürekli gündemde tutulması gerekiyor. Arabalarına binip klimalarını açanlar için sorun yok! Ama bizim için öyle değil. Her kış bir bahane buluyorlar. Geçen sene doğalgaz şirketi dediler, bu kışı atlatalım yollarımız düzelir dedik. Alt yapı çalışmaları dediler bekledik, bir türlü son bulmadı. Bu bozuk yollar problemi ne zaman son bulacak. Siz de sürekli gündemde tutun, her gün aynı haberi yapın ki dikkatler çekilsin. Belediyeden en büyük beklentimiz bu sorunu çözmesidir. Ekstra bir şey istemiyoruz” dedi.

Ben de orda bu diyalogu olduğu gibi yazacağıma söz verdim ve şimdi onu yazdım.

Eğer belediye 10 kişilik bir ekip kurup bunlarla vatandaşın nabzını ölçmeye kalksa vatandaşın güveni noktasında ne büyük bir kayıp yaşadığını anlar. Buradan bu diyalogu yazmamdaki asıl neden vatandaşın bu konu açıldığında ne kadar dertli olduğunu ifade etmektir. Komando caddesiyle ilgili haberimiz için de vatandaşlar bizi arayarak, gazeteye gelerek bire bir teşekkür ettiler. Belediyenin artık Batman’ı bu çamurdan kurtarması gerekiyor. Hem de koşulsuz şartsız...

Okula giden öğrenciler, hastaneye giden yaşlılar, işini giden insanlar var. Bunların düşünülmesi gerekiyor. Batman halkına bu çile reva görülmemelidir. İnsanlar kışın ayrı dertten yazın ayrı dertten mustarip oluyor.

Modern bir şehir gibi yüksek kalitede hayat standardına sahip bir Batman istiyoruz. çok şey mi istiyoruz Batmanlılar olarak?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?