CHP’NİN RÜYASI

08-04-2016

CHP, iktidar olmanın, iktidara yürümenin yolunu, yordamını hiç öğrenmemiş olmalı ki; çareyi AK Parti’nin kanayan veya kanayacak kaşına çalışmaya çalışıyor.

Örneğin Rezza Zarrab’ın tutuklanmasına bel bağlıyor.

Zannediyorlar ki İranlı enişte, Safaoğlu saf bülbül gibi ötüp AKP’yi ele verecek. İktidardan düşmesine yahut istifa edebileceklerinden yararlanmanın rüyasını gündüz gözüyle uyumadan görmeye çalışıyor.

Yok, Ensar vakfı skandalı, Başkanlık sisteminde diktatörlük yolu, yeni Anayasa Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği doğrultusunda hazırlanıyormuş… Daha ne hayaller var planlarında hepsi küçük ve minik oranda rüya ve hayal dünyası. Gerçekleşme ihtimallerinin -neredeyse ihtimal bile olamayacak kadar- çaresizlik vakası ve kendilerini bile uyutmaya, avutmaya çalışma terapileri, seanslarıdır gidiyor.

Uyumadan rüya bile görünmez. Ama CHP uyanık iken uyumadan görmek istediği rüyaları sipariş veriyor. Birileri ortaya çıkıp da “Ey!! CHP İktidar olmanın, iktidara yürümenin yolu, yordamı bu hayaller ve beklentiler değil” demiyor.

CHP, AKP’yi eleştirdiği kadar, kötülediği kadar ve hatalarına, kanayacak kaşlarına odaklanacağına kendi öz eleştirisini yapsaydı, plan ve projeler üretebilseydi çok daha başarılı olmaz mıydı?

Düşünün Roma gladyatörleriyle Arenaya çıkan Sayın Kılıçdaroğlu’nun kılıcı yok bu parti büyük oranda seçim kazanıp tek başına iktidar olabilecek vasıfları taşıyor mu?

Aynı CHP halka inebildi mi? Geçmişteki hatalarla, eksikliklerle dolu sicilini düzeltebildi mi? CHP yandaşlarıyla Halk TV’ye çıkan destekleyici konumundaki akademisyene benzeyen ancak akademisyenlikten öte her şeye benzeyip din düşmanlığı yapan, kutsal değerlere saldıran plan ve programlarla mı iktidar olacak?

Onlar AKP’ye direkt saldırdıkça, Din’e öfkelendikçe, Müslüman taassup kitleleri kötüledikçe inanın AKP’nin oy oranlarını yükseltip kendi oy oranlarını düşürüyorlar.

Meşhur bir söz hatırlıyorum İngilizceden Türkçeye uyarlayarak yazmak istiyorum çünkü tam zamanı ve yeri CHP’yi çok da iyi tanımlayacak meşhur bir İngiliz Atasözü “profesyonellerin Dünyasında amatörlere yer yoktur”

Gördüğüm ve izlediğim kadarıyla CHP daha kendi içinde bile birlik beraberliği gerçekleştiremeden, profesyonelleşemeden bu rüya ve ihtimallerden vazgeçmesi kendi lehine olacaktır.

Hatırlanacağı üzere dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan bile “Böyle muhalefet dostlar başına” mealinde bir çok kez demeçler vermişti.

Her şey ve CHP’nin gidişatı bu demeçleri teyit ediyor düşünün Baykal Efendi bile TV’lere çıkıp Genel Başkanının ayrılmasını ya da istifa etmesi gerektiğini rahatlıkla söylüyor.

Eğer haklıysa tarzı ve söylediği yer etik değil eski bir Genel Başkana hiç yakışmıyor. Yanılıyorsa bu ne rezalet?

Bu ne ihanet? İşte bir CHP veya CHP’li siyasinin ya da Genel Başkanının klasiği buyurun buradan alın! Adeta yazdıklarımı bugünkü köşemin Ana Temasını da teyit eder nitelikte bir davranış bozukluğu bu CHP ve CHP’liler iktidar olabilirler mi? olmalılar mı? Diye düşündükçe düşünüyorum.

Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın Batmanlılar ve değerli Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?