ÇİNE YILDIZI

25-01-2016

Sezonun 2. devresine fikstür avantajını da arkasına alarak hızlı giriş yapan Petrolspor, bu sezon 2. deplasman galibiyetini Çine Madransporu 3-1 yenerek aldı. Her yazımda deplasman vurgusu ile başlamamın sebebi daha önceki deplasmanlardan alınan mağlubiyetlerdi. Çok şükür ki arka arkaya dışarıda iki maç kazanınca bu fobiden de kurtulduk.

Batman’da oynanan karşılaşmalar dışında maçları izleme fırsatımız olmuyor elbette. Bu yüzden de bu maçlarla ilgili sağlıklı yorum ve analiz yapamıyoruz. Sadece skorunu bildiğin bir karşılaşmayı da yorumlamak okurlarımıza yakışık kalmaz. Bu yüzden farklı bir metot seçmeyi düşündüm. Petrolspor’un deplasmanlarda gittiği şehirlerde arkadaşlarım var ise onları yönlendirecek, onların gözü ile takımı yorumlayacaktım. Öyle de yaptım. Örneğin Petrolspor’un rakibi Aydın temsilcisi Çine Madranspor’du. Aydın’da yaşayan Batmanlı arkadaşım Fatih Işık ile iletişime geçtim. Takımı yakından takip ettiğini bu yüzden de  karşılaşmayı izlemeye gideceğini söyledi. Sağolsun dediğini de yaptı. Maç boyunca aldığı notları bana iletti. Onun tespiti ve gözlemleriyle maçın kritiğini yapacağız. İşte Sarı ve kırmızı kartların havada uçuştuğu, penaltı pozisyonunun yaşandığı ve bol gollü bir müsabakaya sahne olan Çine Deplasmanının satır başları:

KÖTÜ HAVA VE SENTETİK SAHA

Maçın oynandığı gün rüzgarlı ve soğuk bir hava vardı. Rüzgar maç boyunca oyunu etkiledi ve iki takım oyuncuları zor anlar yaşadı. Ayrıca maçın oynandığı Çine Yüksel Yalova stadının zemini sentetik çimdi. Malumunuz alışkın olmadığınız bir zemin olunca tereddüt yaşarsınız. Ama temsilcimiz böylesi olumsuz koşullara rağmen galip gelmesini bildi.

SAVUNMA HATTI VE TOLGA YILDIZ

Petrolspor maç boyunca oyunun hakimiydi. Ancak zayıf rakibi karşısında olması gereken baskıyı yapamadı. Savunma hattı gerekenin fazlasını yaptı. Ramazan ve Taner Arı rakip hücum hattına nefes aldırmadı. Maçın Yıldızı ise sağ kanatta harikalar yaratan Tolga Yıldız idi. Bindirmeleri, hücum hattına katkıları ve attığı iki gol ile galibiyete imzasını atan isim oldu. Bunun yanında sol kanat ve hücum hattı beklentilerin altındaydı. Orta sahada ise Sabahattin Usta ve Veysel Kılıç’ın bireysel çabaları da görülmeye değerdi.

MAÇIN GOLLERİ GÜZELDİ

Birbirinden güzel 3 gol atıldı. Tolga Yıldız’ın ceza sahası içerisinde biri kafa vuruşundan olmak üzere iki golü güzeldi. Özellikle son dakikalarda Müslüm Talşik’in sağ kanattan orta-şut karışımı pası kalecinin üstünden aşırtma vuruş misali golü harikaydı.

HAKEMİ HİÇ ANLAMADIM

Sarı kartların havada uçtuğu, 2 kırmızı kartın ve 1 penaltının çalındığı karşılaşma sizi yanıltmasın. Böyle çok hareketli ve stresli bir maç olduğu söylenemez. Kırmızı kartlar çift sarılardan verildi ve bir yerde tartışılabilir. Ama birkaç pozisyonda anlamsız sarı kartlar ve aleyhimize çalınan penaltıya anlam vermiş değilim. Özellikle 49.dakikada yaşanan pozisyonda ceza sahamız içerisinde ikili mücadele yerde kalan Çine Madransporlu oyuncuyu gören hakem hemen penaltı noktasını gösterdi. Biz az sayıda taraftara göre pozisyonun penaltı ile alakası yoktu.

***

Tespitlerinden ve yorumlarından dolayı arkadaşım Fatih Işık’a teşekkür ederim. Bir Batmanlı olarak kendi şehrinin takımına sahip çıktığı için de ayrıca tebrik ediyorum. Takım olarak iyi yoldayız. Bu seriyi devam ettirdiğimizde çokta uzak olmayan Play-of  hattının en büyük adayı biz olacağız. Şuan puan sıralamasına göre sadece 7 puan gerideyiz. Bu Haftayı Bay geçiyoruz. Bir sonraki hafta kendi sahamızda Bergama Belediyespor ile karşılaşacağız. Kolay üç maçtan sonra zorlu bir rakiple karşı karşıya geleceğiz. Ama hepimizde biliyoruz ki Petrolspor zoru sever. Evinde oynamanın avantajını kullanacak olan temsilcimize bir taraftar desteği oldu mu seri devam eder kanısındayım. Mesajı aldığınızı umut ediyor hayırlı haftalar diliyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?