ÇİNLİ SCOOTER FİRMASI VE VİN DİESEL

14-09-2020

Çin merkezli elektrikli motosiklet firması Yadea, Vin Diesel ile çektiği mini bir aksiyon filmi 
tadında reklam filmi ile gündem olmayı başardı. 
Hızlı ve Öfkeli filminin bir numaralı yıldızı Vin Diesel, bu sefer dediğimiz gibi Yadea firması için kamera karşısına geçti. 
Gelirlerinin çok büyük bölümü Çin içindeki elektrikli motosiklet satışlarından gelen Yadea, Vin 
Diesel’in oynadığı yukarıda izleyebileceğiniz 2 dakikalık reklam filmi ile global açılımı için ses getirmeye çalışıyor. 
Artık ürünlerin, 80’den fazla ülkeye göndermeye başladığını duyuran firma, genel olarak modern motosikletlere imza atıyor. 
Örneğin Vin Diesel’in merkezinde olduğu yukarıda izleyebileceğiniz reklam filminde karşımıza Yadea G5 modeli çıkıyor. 
Gerçekten gayet güzel bir tasarımı olan elektrikli motosiklet, aktarıldığı kadarıyla 2.300 W motora sahip ve 1.56 kWh pil paketiyle 60 km menzil sunuyor. 
G5’in bir de G5 Pro modeli bulunuyor. 
Bu versiyon ise 3.100 W motora sahip ve 1.9 kWh pil paketiyle 130 km menzil getiriyor. Pro model 60 km/s hıza çıkabilirken, aksiyonu bol reklam filmindeki G5 ise maksimum 45 km/s hıza çıkabiliyor.
Yadea, Vin Diesel ile elektrikli motosiklet modelleri daha fazla kitleye ulaştıracak 
Bu tarz global yıldızların oynadığı reklam kampanyaları her zaman marka bilinirliğini artırma adına olumlu geri dönüşler yapıyor. Firmanın G5 serisi motosikletleri henüz Türkiye’de satılmıyor. Ancak bunun ileride değişmesini bekliyoruz. 
Bütçe dostu ilginç akıllı saat Amazfit Neo tanıtıldı;  Xiaomi Mi Band serisinin arkasındaki 
üretici firma Huami, bu sefer bütçe dostu ilginç akıllı saat Amazfit Neo ile karşımızda. 
Birçok giyilebilir ürüne imza atan ve özellikle çok sayıda akıllı saati bulunan Huami, Amazfit Neo ile bunlar arasına ilginç bir seçenek daha ekliyor. 
Birçok güncel akıllı saatten farklı olarak bir LCD ekrana değil eski tip renksiz 1,2 inç ekrana sahip olan 
model, retro çizgide tamamen plastik bir gövde üzerine kuruluyor. İki farklı gövde / kayış rengi bulunan akıllı saat, ekran üzerinden değil yan taraftaki fiziksel butonlar üzerinden kontrol ediliyor. 
Çünkü saatin ekranı dokunmatik özelliği sunmuyor. 160 mAh piliyle tam dört haftalık pil ömrü getiren Neo, akıllı telefonlar ile Bluetooth bağlantısı kurarak bildirimleri (Çağrı ve mesaj) üzerine alabiliyor. Su geçirmeyen ve birçok kalemde aktivite takibi yapabilen ürün, nabız ölçebiliyor ve aynı zamanda uyku takibi de gerçekleştirebiliyor. 
Bünyesinde tahmin edebileceğiniz üzere GPS yer almayan Neo, basit yapısı nedeniyle 40 dolarlık gibi düşük bir fiyat ile ilk olarak Çin merkezli olarak raflardaki yerini alıyor. 
Modelin ilerleyen dönemde global olarak da satılacağı düşünülüyor.  
 Amazfit Neo akıllı saat yanında firma Amazfit Band 5 akıllı bileklik modelini de satışa açıyor Amazfit Band 5 akıllı bileklik halen resmi olarak tanıtılmadı. Ancak bileklik kısa süre önce Amazon üzerinde listelendi. Amazon’a göre Amazfit Band 5 modeli 30 Eylül tarihinde satışa çıkıyor. 
Bu modelin en önemli özelliği ise yerleşik dijital asistan Alexa desteği oluyor. Bu sayede akıllı bileklik ile konuşarak birçok konuda bilgi alınabilecek deniyor. Modelin Amazon’dan görünen fiyatı ise 50 dolar seviyesinde yer alıyor. Cihazda SpO2 dahil birçok standart sağlık özelliği de aktif olarak sunuluyor. 
Teknoloji haberlerini bundan sonra daha sık sizlerle paylaşacağım, bu konuda bana 
desteklerini sunan LOG sitesine sonsuz teşekkürler.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?