Çoğu bitti, azı kaldı

Çoğu bitti, azı kaldı
05-04-2022

Haftalar geçiyor, engeller aşılıyor, Petrolspor adım adım şampiyonluğa koşuyor. Kırmızı beyazlılar sezonun 29.haftasında zorlu rakibi Nevşehirspor’u karşılaşmanın 2.yarısında bulduğu gollerle 3-0 yenerek ligin bitimine 5 hafta kala en yakın rakibi Kütahyaspor ile olan puan farkını 12’ye çıkararak, Şampiyonluk düğümünü büyük ölçüde çözdü.

Oynanan oyundan ziyade alınan sonuçların mühim olduğu haftalara giriyoruz. Buna katılıyorum ama sergilenen performanslarında konuşulması gerektiğini düşünüyorum. Zira Petrolspor özellikle son iki haftada sergilediği vasat futbolunu Nevşehir Belediyespor karşılaşmasının ilk yarısında da sürdürdü.

Havanın sıcaklığı desem değil, Ramazan ayında oyuncular oruçlu desem değil, peki ilk yarıda oynanan bu etkisiz ve ruhsuz oyun neyin nesiydi? Maça hızlı ve etkili başlayan, bulduğu önemli pozisyonları gole çeviremeyen Nevşehir bu fırsatı değerlendiremedi.

Kaleci Cihan’ın önemli kurtarışları ve misafir takımın hücum hattının beceriksizliği buna mani oldu. Bloklar arası uzun boşluklar, orta alanda hücuma atılan ve yerini bulmayan anlamsız paslar, savunmada arka arkaya yapılan basit hatalar ilk yarıda göze çarpan eksiklilerdi.

Uzun zamandır isimler üzerinde olumsuz yorum yapmadım, yapmam ama takımın formda ismi Ömercan Öndaş bu maçta yokları oynadı. Savaş Çakır’dan beklenen performans yine gelmedi. İlyas ve Samet Aydın basit bir iki hata ile saç baş yoldurdu.

Bir ara kaptan Erdi Bakırcı ve Kaleci Cihan’da onları şöyle bir sarstılar.  İlk 11’ler üzerinde ise konuşacağım tek isim Ali Kemal’in neden yedek başladığı konusuydu. Onun dışında ideal bir kadro diyebiliriz. Zaten ikinci yarıda da Zafer hoca Ömercan’ın yerine Ali Kemal’i alarak oyunun kaderini değiştirdi diyebiliriz.

Devre arası soyunma odasında ne konuşuldu bilmiyorum ama bambaşka bir Petrolspor izledik sahada. Akın Akman kendine gelmiş, Hasan Çavdar etkili, savunma duvar olmuştu.

İyi mücadele, rakip savunma arkasına atılan doğru paslar sonuca gitmeye yetti. Akın’ın akıl dolu paslarından birini gole çevirmeyi başaran Aykut, Samet Kırım’ın al at dercesine Hasan Çavdar’a yuvarlandığı top, Ali Kemal Başaran’ın kalitesini ortaya koyarak ilerlediği ve finalindeki müthiş füzesi.

İlk yarı ayrı, ikinci yarı bir Petrolspor izledik ama performansı değişmeyen bir isme de parantez açmadan bitirmeyeceğim yazımı. Okan Toprak bu maçta kusursuz oynadı. Hırsı ve azmi, aldığı topları doğru kullanması, kazandığı ikili mücadeleleri ile bugün bambaşkaydı. O başta olmak üzere tüm takımı yeniden tebrik ediyorum.

Evet finale son 5 hafta kaldı. Statta sık sık çalınan Azer Bülbül şarkısının nakaratı gibi “Çoğu bitti azı kaldı.”  Hayallerimize, yılların özlemine, üst lig hasretimize ve olmamız gereken yere çok az kaldı. Matematiksel olarak garanti olmasa da, şampiyonluk kutlamalarına bir mucize gerçekleşmezse başlayabiliriz.

Herkesin bu konuda inancı fazlasıyla var. Bunu stadı hıncahınç dolduran taraftar da fazlasıyla gösterdi. Bu maçın tadını çıkardıktan sonra önümüzdeki maçlara odaklanmaya devam.

Haftaya rakiplerimiz Nevşehir Belediyespor ve Kütahyaspor kozlarını paylaşırken, temsilcimiz Elazığspor’a konuk olacak. Küme düşmeme mücadelesi veren Gakkoşlar karşısında işimiz kolay olmayacak. Daha rahat olacak taraf biz olacağız ama bu rehavete dönüşmesin.

Şampiyonluk turlarına erkenden başlamak için sabırsızlanan taraftarının bir hafta daha beklemeye tahammülü yoktur bence. Sevenlerin hazır, kutlamalarla bu şehri sallamak için sizden haber bekliyorlar, bekliyoruz.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?