Çok Yazık

Çok Yazık
10-10-2023

Rakip ligin zorlu takımlarından ve belki de zirve yarışındaki tek engel Karşıyakaspor.

Evinde dolu tribünler önünde maça iyi başlıyorsun.

Takım halinde ilk yarı boyunca iyi işler yapan, koşan, mücadele eden, rakibe fırsat vermeyen, net gol pozisyonları bulan ve sonunda da golü bulan tarafken ikinci yarı bambaşka bir takım görüntüsüne bürünüp maçı adeta elinle verip kaybediyorsun. 

Peki, elimizdeki maçı nasıl verdik?

İki önemli unsur maçı kaybetmemize neden oldu.

Birincisi oyuncu değişikliklerindeki hamleler, ikincisi ise kim ne derse desin takımın kondisyon eksikliği.

Peki, hususları detaylandıralım.

Takım öndeyken ve iyi oynuyorken teknik ekibin oyuncu hamlesi yapması daima risktir. Mesut Toros hoca bu riski göze alarak Halil Yılmaz ve Tunç Behram’ı çıkardı. Halil tempo olarak düştü biraz belki ama en azından ayağında top tutup ileride etkili olabiliyordu. Eren, oyuna giren diğer oyuncular gibi hiçbir varlık gösteremedi. Aykut’u hepimiz çok severiz ama bu sert maç Tunç Behram’a bakıyordu.

Güçlü fiziği ile rakip savunmacıları zor durumda bırakıyordu. Bu değişikliklerden sonra şansız bir gol geldi.

Kaleci Yusuf önde olunca Karşıyakasporlu Yasin Ozan akıllı bir kafa vuruşu yaptı. Bu golden sonra hoca takımın dirençli oyuncusu ve orta sahanın savaşçı ismi Mustafa Seyhan’ı çıkararak o bölgenin gardını tamamen düşürdü. Yapılan en doğru değişiklik ise biraz geç oldu ama Nurettin Çağlar değişikliğiydi. İlk yarıda bir şey yapmak için çok mücadele eden ama etkili olamayan Nurettin ikinci yarı tamamen yokları oynadı.

Yani Mesut Toros hoca aslında oyuna çok müdahale etmeden sadece orta alanda Nurettin’i erken çıkarıp yerine Muzaffer’i veya Ökkeş’i deneseydi ilk etapta yeterliydi. Hocanın şansızlığı ise oyuna aldığı hiçbir isim takıma fayda vermedi.

Karşıyaka cephesinde ise tam tersi oldu. Beraberlik golünden sonra tamamen farklı bir havaya giren ve bu moralle etkili oynayan, yaptığı değişiklikler ile temposunu artıran İzmir temsilcisi sonuca gitti. Oyuna sonradan giren iki isim galibiyet golüne imza attılar. Adem Büyük’ün asistini Fatih Taşdelen gole çeviriyor. Yani anlayacağınız Petrolspor’da yapılan müdahaleler takıma fayda vermezken, Karşıyakaspor da ise galibiyeti getirdi.  

Temsilcimizde günün başarılı iki ismi vardı bana göre. Attığı müthiş golle ve kanadında yaptığı mücadele ile Oktay Gürdal ve Orta alanda özellikle ilk yarıda iyi toplar kapan Mustafa İnan.  Akın Akman, Nurettin Çağlar ve Kaleci Yusuf’tan beklediğimiz etkili oyunu görememek şaşırttı açıkçası.

Bugünkü mağlubiyetteki diğer önemli husus ise kondisyon eksikliği. Dakikalar 60 veya 70’i görünce takım halinde düşüyoruz. Maça etkili başlıyoruz ama ikinci yarılarda gücümüz azalıyor. Kamp döneminde yeterli yükleme yapılmadı mı? Bazı oyuncular henüz hazır değil mi? gibi sorular kafaları kurcalıyor. Önünüzdeki haftalarda bunun aşılacağını düşünerek rafa kaldırıyorum bu düşüncemi.

Normal koşullarda bu tarz mağlubiyetlerde yazacak bir şey bulamam ama detaylandırmadan içim rahat etmeyecekti. Bizi bu kadar üzen şey müthiş atmosferde karşısında öndeyken maçı kaybetmek. Hem de ligdeki mutlak rakibine karşı. Herkes şapkasını önüne koysun ve bu maçtan çok ders çıkarsın. Henüz ligin başı ve her şey bitmiş değil. Kaliteli isimlerden oluşan kadronun kaliteli oyunlarını sahaya yansıtmalarını ve bizleri mutlu edecek sonuçları almasını bekliyoruz.

Biz şehir olarak çok umutluyuz ve bunu maçtan sonra da gördük. Yenilen takımı taraftar bağrına bastı ve tribünlere çağırarak bu umutlarını fazlasıyla gösterdiler.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?