ÇOK ZOR MU İYİ İNSAN OLMAK?

08-04-2021

Kötü insan olmak ve kötülük saçmak zaman ister. Plan program ister. Kötü insan olmak risk ister. Sonuçları da kötülüklerle asla iyi olmayan yüklemler gerektiriyorken neden biz insanlar iyi olmuyoruz? İyiliklerle kendimizi kodlamıyoruz? Anlaşılır gibi değil ben bunun farkındayım ve üzgünüm.
Örneklemek gerekirse yaşlı bir teyze veya amca görsem elindeki poşeti alıyorum ve kendilerinden izin isteyerek yardımcı olmak istediğimi soruyorum. Yüz ifadeleri ve şükran duygusu sanki cennet oluyor bana. Sınırsız mutlu oluyorum bu büyüklerimize yardımcı olmakla.
Tersi örneklere gelince tv’de haberlerde izliyorum bankamatikten emekli maaşını çeken yaşlı bir büyüğümüzün parasını hırsızlar kapıp kaçıyorlar. İşte o zaman da cehennemi yaşıyorum içimde. Aslında iyi olmak çok kolay ve çok anlamlı. 
Mümkün olsa tüm Dünya insanlarına yağmakta olan lapa lapa kar misali iyilik aşılasak üstlerine üstlerine yağdırsak. Bu iyi insan olabilme konusunda nesiller yetiştirsek gezegenimizdeki tüm canlılara faydaları olsun zararları olmasın görüşündeyim.
İnanın aslında hiç de zor değil iyi insan olmak, rahat bir şekilde kötülük düşünmeksizin ve uygulamaksızın iyi insan olarak kalınabiliyor.
Bazı konularda babamı rol model alıyorum. Babam araba kullanırken gördüğü yaşlıları durup onları arabaya bindirerek evlerine bırakıyor. Önceleri içimden çok sitem ediyordum onu kınıyordum ancak uzun uzun düşündükten sonra ve ben de yaşlı büyüklerimize elimden geldiğince yardım ettikten sonra babamı anladım ve ona hak verdim.
Yazları bahçemizde çalıştırdıkları işçilere ücretlerini verdiği halde mutlaka yemek, çay ve isteklerini karşılıyor. Yine işleri bitince evleri çok uzaklarda olsa bile abime arabasını verip onları evlerine bıraktırıyor. Babam çok zengin fazlasıyla zengin ama ne zengini? Diye sorarsanız cevabım dua alma zengini. Babama hiç bir şey vermeyin dua edin sonsuz mutlu olur.
Bizler gençler olarak büyüklerimize saygılı olursak elimizden gelen iyilikleri isteyerek yaparsak dualarını alırız, onları mutlu ederiz. Mutluluk yayılır ve bu gezegenimiz mutluluğa boğulur. Kavgalar olmaz cinayetler olmaz. Hapishane yapma yerine kütüphaneler yapılır bilgi seviyemiz artar zirve olur. Ülkemize ve vatandaşlarımıza çok faydalarımız olur.
İyi olmak kolayken ve kötü olmak zorken iyi olmayı bırakıp kötü olmayı seçenek olarak kabul edip kötülük saçmak inanın bir hastalıktır diye düşünüyorum.
Biz gençlere düşen en önemli ödev büyüklerimize saygılı olmak onların verdikleri öğütleri dikkatle inceleyip hayatımıza uygulamak ve küçüklerimizi sevip eğitmek onlara rol model olabilmek olmalı.
İyi insanlar ve yapmış oldukları iyiliklerin yağmurlarca rüzgarlarca tüm gezegenimizi kapladığı sürece iyilikler artar çoğalır ve inanıyorum ki tüm Dünya insanları iyi olurlar. Savaşlar olmaz. Barış egemen olur. Silah sanayisine aktarılan çok büyük paralar eğitime ve fakir ülkedekilere harcanır böylece mutlu bir Dünya ve dünyalıları gülerken mutlu olarak görebiliriz.
Herkesin iyilik yapma yarışında yarışmaları ve güzel sonuçlara erişmeleri bir Dünyada yaşamamız yaşamanız dileklerimle…
Sağlık ve mutluluklarla kalın efendim. Siz Batman sonsöz okurlarımız.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?