CORONA VE AB ÜLKELERİ

17-03-2020

Tarih yalan söylemez. Yerli yabancı tarihçiler bilirler ki Avrupa tuvalet ve banyo kültürünü Osmanlı imparatorluğundan öğrendiler. 1983 yılında Avusturya Viyana’ya olan turistik gezimde de ismi Veronika olan bir hanımefendi bana elleriyle Türk kahvesi ikram etmişti ve informatıon ex-change “kültürel bilgi alışverişi”  yapmıştık daha Türkçesi muhabbet etmiştik sosyal konularda. Bana demişti ki nasıl buldun yaptığım kahveyi? Çok güzel çok beğendim diye karşılık vermiştim.
İşte onu da atalarınızdan öğrendik. Biliyor olmasın ki Osmanlılar Viyana kuşatmasında kapımıza kadar dayanmışlardı. Dün gibi hatırlıyorum bayan Veronikanın gülümseyerek bana anlatmış olduğu Türk kahvesi hikayesini. Şimdi yan yoldan çıkıp anayola geleyim yani esas mevzuya. Bu batılılar bizleri AB birliğine almadılar fazlasıyla ilkel buldular. Daha batı standartlarını yakalayamadığımızı o standartlarda olmadığımızı yalan ve çark ederek ha bire set koydular. Bu batılı olmak nasıl bir standartsa? Şimdi gelelim meşhur Corona virüsüne İtalya güme gitti. Almanya aynı tarzda gitti gidiyor. Fransa perişan. İngiltere ilkel kavimlere taş çıkartmış durumda virüse adapte olabilenler yaşayacaklar yaşasın adapte olmayanlar ölsünler anlamında kararlar almış iktidar ve resmi politikaları gereğince. Bu tür örnekleri bilip basında ve Tv kanallarından bildiğiniz dinlediğiniz için çok uzatmama gerek yok sanırım.
Oysa bizde 83 milyona yaklaşan hatta geçen demografimizde bizde an ve tarih itibariyle virüsün bulaştığı vakıa sayısı şimdilik 47’dir. Mart 17-2020 tarihi olarak. Üstelik bu sayıda kendilerinden bulaştığını Sağlık Bakanımız bizzat açıkladı.
Buyrun burdan yakın hijyen uygar ve modern Avrupa ülkelerinin düştüğü rezalete bakarmısınız. Hayvanlarda bile o sayıyı bulamıyoruz ölenlerin sayıları binlerce ve virüse yakalananların sayısı da yüz binlerce seviyede. Şimdi onların bir üyesi olmamak onların ifadelerince olamamak avantaj mı Allahın bir lutfu armağanı mı? Siz düşünün değerli okur.
Bizler yaşları ne olursa olsun atalarımıza ceddimize yaşlılarımıza canımızı kanımızı hayatımızı adıyorken onlar ölüme terk ediyorlar bu modern ve dijital çağın uzay kaşifleri in-san-cık-lar ! yani Avrupalılar. 
Çok iyi hatırlıyorum ve halen yazarın diğer makaleleri listesinde yazdığım Ununıted  Natıons “Birleşmemiş milletler” adı altında bir çok eleştirisel köşe yazdığımı. Bu nasıl bir birleşmeyse? Bildiğiniz üzere İngiltere Avrupa birliğinden ayrıldı. Avrupa birliğine girmek için verdiğimiz emekler değiştirdiğimiz yasa ve kanunlara yazık olmadı mı? İşin bu kısmını mevcut ve geçmişteki iktidarlara bırakıyorum. Bu onların çaba ve kapsam alanları işleri. Ama birey olarak giremediğimiz için hatta bu küçük beyinlerin bir üyesi olmamakla mutlu oluyorum. Bizler istersek onlara üye olmadan da istediğimiz standartları ileri demokrasiyi ve kalkınmışlığı pek ala elde edebiliriz. Bu da iktidarların ve siyasetçilerin tercihi işin o kısmına dokunmak istemem.
Bu Corona virüsü maskelerini düşürdü. Ne olup ne olmadıklarını? Fazlasıyla netleştirdi. Çok şey yazılır çizilir ama vakit/Nakit deyip pek uzatmaya ve zaman kaybına da gerek yok. Sadece vahşi, emperyalist inançsız ve gayri insani olarak onları ad etmek pek yanlış olmaz.
İnsanı Eşrefi Mahluk “Yaratılmışların en şereflisi en değerlisi” olarak görmedikleri çok net olarak ortada. Daha ne demek gerekir ki? Corona virüsü ve bu virüse verdikleri cevap ile icraatları net olarak yüzlerini fazlasıyla ortaya koydu. Bu kan emen vahşi ve emperyalist güçsüz güçlerin ülkeciklerin daha insan bile olabilmeyi başaramayan insanlıktan nasibini almayan ve bu gidişatla alamayacak olan hasta ruhlu ve beyinli beyinsizlerin.
Bu arada bir sağlık mensubu olarak kendi ülkemizin bu virüs konusunda Sağlık Bakanlığımızın aldığı önlemler ile çabalarından gurur duydum. Dejenere olmamış bir kurum olarak kendini ispatladı. Hepsine en kalbi şükranlarımla diyorum. Başarılarının devamlılığı dileklerimle. Bu da onlara asla unutulmaz bir ders olsun yani AB ülkelerine hatta onlar gelip bize üye olsunlar staj görsünler ülkemize bizden öğrenecekleriyle bilgi ve olmayan görgülerini insanlıklarını arttırsınlar onlar bu değerli değerlere fazlasıyla muhtaçtırlar.
Kalın sağlık ve sevgiyle siz Saygın Batmanlılar ve Batman SONSÖZ okurlarımız…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?