CORONANIN ULUSA SESLENİŞİ

02-04-2020

Merhabalar ben (Covid-19) siz beni yeni tip koronavirusü olarak tanıyorsunuz. Normalde birkaç koronavirüs kardeşim var genelde yarasa ve yılan gibi hayvanların bünyesinde bulunuruz ama ben insanlara yönelik çalışıyorum. Daha doğrusu görev yapıyorum. Merak edenleriniz vardır belki, neden geldin ? Niye dünyayı eve kilitledin ? Neden tüm sistemi durdurdun ? diyenleriniz vardır. Hiç merak etmeyin hepsini anlatacağım. Öncelikle ben gelmeden önce size biraz sizi anlatmak isterim. Okuyunca sizinde hak vereceğinizi düşünüyorum. Nasıl başlasam bilemiyorum nerden başlasam nasıl anlatsam kendimi. Ben neden bu kadar etkili oldum, neden bu kadar çok bedene girdim ve neden bunca insanın, ölümüne sebep oldum diye merak edebilirsiniz. Cevap sizde saklı.

Ben aslında size kendimle ilgili bol bol uyarı verdim. Televizyonlarda hep vardım. Tatil beldelerinizde bile burnunuzun dibine kadar girdim. Ve para kazanmak uğruna hiçbiriniz beni önemsemediniz. Ben aslında Asyalı bay bayan çoğu insanın vücudunda vardım. Çünkü içinde bulunduğum kemirgen ve sürüngen hayvanları yiyen insanların bedenine girmemek mümkün değildi. Ama baktım ki siz beni hiç umursamadınız ben de mutasyon geçirdim yani sizin anlayacağınıüzerimdeki kıyafeti çıkarıp yeni bir kıyafet giydim. Şimdi ise dünyanın her yerinde hemen hemen her evde varım. Beni isteseniz de kovamıyorsunuz. Çünkü ben geçici değil kalıcı misafir olmaya geldim ve misafirlikte dost çok olur. Evinizden gidince sizden birkaç parça hatıra almadan gitmek de olmaz.

Ekonomik sistemler kurmuştunuz paranıza çok güveniyordunuz şu an isterseniz bile bazı şeyleri alamıyorsunuz eğlence mekanlarına girip sabahlara kadar günah işlerdiniz hadi şimdi gidin gidebiliyorsanız. Tatil beldelerinde bir yemek için giderdiniz neler yapardınız neler şu an hiçbiri yok yıllar sonra zengin ve fakirin arasında fark kalmadı. Hatırlayın, aralarında inanılmaz uçurumlar vardı. Zenginin çöpe attığı yemekler fakirin sofrasına yıllarca girmezdi şimdi zengin kimseler fazla kalan yemeklerden yeni lezzetler çıkarmayı keşfetti. Yahu el yıkamayı bile sayemde öğrendiniz yıllarca temizlik nedir bilmezdiniz çok hızlı yaşar duygularınızı, hayatınızı kısacası kendinizi "insanlığınızı" tükettiniz.

Çünkü ben insanlara büyük bir ceza gibiyim. Aynen şu an olduğu gibi. İnsanların yaptıkları kötülüklerin cezasıyım ben, Suriyeli mazlumun cezasıyım, haksız yere öldürülen kadınların cezasıyım, siz evinizdeki yemekleri fazlaca yemekten obez olurken açlıktan ölen Afrikalı bebeklerin cazasıyım, her evde varım her evde varım evet çünkü her evde kötülüklere sessiz kalan insanlar var. Siz sessiz kaldıkça kadın cinayetleri, zalimlik,  zorbalık, çocuk ölümleri, savaşlarda ölen masum siviller arttı. Bunların bir cezası olmalıydı değil mi? Hiçbir suç cezasız kalmamalı. Ben de sizin cezanızım her yerdeyim, dünyanın bütüülkelerinde, her evdeyim. Yaşlı, genç, küçük, büyük, zengin, fakir, başbakan, bakan, vali, kaymakam, cumhurbaşkanıünlü, sporcu vb. hiçbir şey ayırt etmeden bütün insanlardayım, ben evrenselim kimse kimseden üstün değil, herkes eşit insanlık bu kadar aciz işte karşımda. Ben küçücüğüm ama dünya benden korkuyor. Tüm dünya bir olmuş ama benimle baş edemiyor insanlık bunu gerçekten hak ediyor. Kötüye giden sizlersiniz  insanlığınız bir an önce ders almalı. Lut kavmini, Semud kavmini, Nuh kavmini biliyorsunuz. Aksi takdirde daha büyük cezalar sizi bekliyor. Herşeyiniz para olmuştu kendinizi çok güçlü zannedersiniz,hani kızılderililerin ünlü bir sözü vardı. Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balıöldüğünde insanlık paranın sadece bir araç olduğunu anlayacak. Alın size fırsat bunlar daha yaşanmadan gerçeği gördünüz. Paranın ne kadar değersiz insanlığın degerli olduğunu birkez daha anladınız.

Ben buralardan kısa zaman içinde belki gideceğim. Ama giderken size bir iki çift söz söylemek istedim sizde bir tabir vardır iki elini başının arasına koyup da düşünmek. İşte onun şimdi tam da zamanı dünyada 1.5 milyar çocuk okula gidemiyor şu an muhtemelen birçoğunuzun çocuğu evdedir. Onlara terbiye vermenin eğitim vermenin tam zamanı çocuklarınıza doğruyu, yanlışı, aşkı, sevgiyi, barışı, mutluluğu, hüznü, insanın yaşadığı tüm duyguları kısacası "insanlığıöğrenmenin ve öğretmenin tam vakti. Çünkü önemli olan bana değil "insanlığa" karşı bağışıklık kazanmak. Sağlıcakla kalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?