CORONAYLA DANS ETMEK

24-06-2020

Partneriniz eğer Coronaysa onu piste çıkartıp dans etmeyin.
Kazanan corona kaybeden siz olursunuz.
Duyar gibiyim; Neren çıktı şimdi bu coronayla dans etmek diye bir cümle? 
Açıklayayım Dünyadaki tüm bilim insanlarının ortak açıklamaları ve uyarılarına rağmen bilimsel kuralları adeta boşa çıkartırcasına, yani corona yokmuş gibi davranmak yahut yaşamak inanın bana coronayla dans ediliyor anlamına geliyor gibi.
Yine mortalite coronadan kaynaklanan ölüm oranı rakamları beni haklı çıkartmıyor mu? Bu coronadan ölenlerin sayıları beş yüz bine yaklaşıyorken Dünya genelinde halen kurallara ve bilimsel açıklamalara aldırmamak coronayla dans etmemek değilse öyleyse ne olmalı bu ölümcül oyunun adı?
Bay Donald Trump piste çıktı ve olası Kasım ayındaki seçimlerini hemen hemen kaybedecek gibi. Oysa kendine çok güvenen bu megaloman ve narsist diktatör saldırgan adam gitti gidiyor gibi. Yani piste çıkıp dans ettiği partnerini yanlış seçti aslında ABD ekonomide güya Dünya lideri bir ülke üstelik karşılıksız para basan tek ülke olmasına rağmen sarsılmış ve işsizlik konusunda da neredeyse zirve yapan bir ülke konumuna girmiş durumda. Adam çıkmış coronayla alay ediyor dans ediyor dezenfektan içiyorum içmenizi öneriyorum diye adeta dalga geçiyor. Bilim adamları set koyup karşı çıkınca bu aptalca teoriye saçma sapan fikrine çark edip sanki şaka yapmış havalarına girip turnusol ediyor.
Bunlar da yetmiyormuş gibi ülkesinde sağlık hizmeti ve sigortası çok çok pahalı olduğu halde coronaya yakalanmış on binlerce sigortasızlara Pandemiye rağmen kayıtsız kalıyor. Sözün kısası kasım ayında olacak Başkanlık seçimini kazanmak için değil de kaybetmek için elinden gelen kötülüklere başvuruyor. Üstelik kendisine sorarsanız rakip tanımıyor mutlaka kendisinin kazanması gerekiyor aksi halde kaybedenin kendisi olmayıp Amerika olacağı konusunda da fikir beyan ediyor.
Demem o ki bu corona ayna oldu. Herkes kendini net olarak görebildi. Filtre oldu süzgeç oldu. Netleştirdi bir çok ülkeyi hem ekonomide hem sağlık hizmetleri konusunda yetmezmiş gibi siyasi kimlikleri de çok belirgin olarak ortaya çıkardı. Donald Trump kategorisine 
giren bir çok siyasiye virüs olarak olmasa da siyasi ve ekonomi hatta kimlik ve kişilik aynı zamanda başarı başarısızlık konusunda test etmiş oldu. Tarihe notlar düştü kimi kara sayfalar kimi de beyaz sayfalar olarak.
Piste çıkıp dans edeceğimiz partnerimizi adam akıllı seçemezsek çok ağır bedeller öderiz dönüşü olmayan bir yola koyulursak gerçekten koyulan yol dönüşsüzlükse tüm sonuçlara da katlanmak gerekmez mi? Üzgünüm bu konuda bir çok siyasi kimlik ve kişiler bu hatayı yaptılar. Çıktıkları dans pistinden sedyeyle ve ex olarak indirilecekler gibime geliyor. Ama bu onların seçeneği oldu. Bir matematik probleminin sonucu bazen negatif de olabiliyormuş.
Peki bu yazdıklarım tüm siyasi liderler ve ülkeler için geçerli mi? şüphesiz ki hayır alkışlanacak ve bu virüsten başarıyla çıkacak ülkeler ve siyasi liderler de vardırlar. Almanya gibi Güney Kore gibi hatta teknolojinin üstadı konumunda olan Japonya gibi daha da saymak ve isim vermek mümkün ancak yeter anlayan anlamıştır. Anlamayanlara anlamak istemeyenleri de pas geçmek gerekiyor. Ben de zaten onları pas geçip akibetlerine ve başlarına geleceklere odaklanmış durumdayım vakti zamanı geldiğinde kısmet olursa sebep-sonuç verileriyle yazarım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?