DANANIN KUYRUĞU YARIN KOPUYOR!

05-04-2015

Merhaba sevgili okurlar…

3 aydır kıyasıya bir yarışa sahne olan aday adaylarının mücadelesi yarın nihayete eriyor! Tüm partiler Salı günü en geç saat 17.00’da listelerini Yüksek Seçim Kuruluna teslim edecek.

7 Haziran seçiminde ilimizde bizleri temsil edecek partilerin adayları belli olacak. Yani 7 Haziran’a kadar aday adaylarının değil artık partiler arasındaki yarışa tanıklık edeceğiz.

Umarım huzur ve sükûnet içinde bir yarış olur ve kimsenin burnu kanamaz.

***

Asıl konumuz bu ama öncesinde Cumartesi Buluşmaları kapsamında sabah kahvaltısında konuk ettiğimiz AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar ile gerçekleştirdiğimiz hasbıhalden biraz söz etmek istiyorum.

Öncelikle şunu belirteyim ki, sohbetimiz çok güzel ve samimi bir ortamda geçti. Gazete kadromuzun eksiksiz bulunduğu kahvaltıda, seçime dair beklenti, dilek ve temenniler dillendirildi.

Sayın Uçar, yılların siyasetçisi…

Siyaseti iyi biliyor.

Batman’ın ve bölgenin sorunlarına vakıf bir kişi…

AK Parti’ye önemli artılar sağlayabileceğini rahatlıkla söyleyebilirim. Önceki başkanların aksine halkla iç içe olmayı seviyor, halkla kucaklaşıyor, halkın sorunlarına çözüm üretmek için kayıplara karışmıyor aksine sorunlarla mücadele etmeyi seviyor.

Başkanlık koltuğuna oturmasının üzerinden 3 ay geçti. İleriki dönemlerde Başkan Uçar’ı daha etkin bir siyaset ve çalışmayla karşımızda göreceğiz.

Ama öncesinde başkan Uçar, 7 Nisan’da liste belirlendikten sonra olası küskünlüklerin önüne geçmek için yoğun mesai harcamak durumunda kalacak.

Başkan Uçar ile alakalı Cumartesi Buluşmalarımızın tüm detaylarını Hatice Türkan’ın kaleminden 4. 5. sayfamızda ve yazarlarımızın yorumlarını okuyabilirsiniz.

***

Sevgili okurlar…

Son 2 aydır gündemimizi oluşturan aday adaylarının mücadelesi dediğim gibi yarın bitiyor.

Seçime parti olarak girenler ve bağımsız aday gösteren partiler yarın adaylarını Yüksek Seçim Kurulu vasıtasıyla ilan edecek!

Öncelikle tüm partilerimize hayırlı uğurlu olsun.

Batman olarak ele aldığımızda 2 parti ön plana çıkıyor.

HDP ve AK Parti…

AK Parti’den 51, HDP’den ise 30 civarında aday adayı meydanlarda, sokaklarda, kahvehanelerde ve ev ziyaretlerinde kendilerini tanıtmaya çalıştı.

2 aylık süreçte parti delegeleri ve STK’lar bir adım öne çıktı.

Parti delegeleri oylarını kullandı. AK Parti ilk kez farklı bir yöntemle STK’lardan da oy kullanmak suretiyle görüş aldı diyebiliriz.

Her şey yalan…

Gerçekle yarın yüzleşeceğiz!

Partilerin adayları kim göreceğiz.

***

Benim üzerinde durduğum konu 51 aday adayının bulunduğu AK Parti’de ilk 4 açıklandıktan sonra geri kalan 47 aday adayının ne yapacağıdır.

Bu iki aylık süreçte olduğu gibi gerçekten partiye sadık bir neferler mi olacaklar yoksa aday gösterilmedikleri için 4 yıl kaçakları mı oynayacaklar?

 

Halka hizmet etmek için illa makam mevki gerekmiyor. Hizmet sevdalıları imkânları ölçüsünde beyan ettikleri hizmetleri, vaatleri gerçekleştirmek listeye girmeyi gerekçe göstermemelidir.

Liste gerekçe gösteriliyorsa bu samimiyetsizliğin bir göstergesidir.

Önceki seçimleri hatırladığımızda çoğu aday adayının uzun soluklu Batman’dan uzaklaştıkları hatırlıyoruz.

Kanımız, canımız, malımız, ruhumuz partiye feda olsun” naraları atan aday adayları, maalesef 4 yıl partilerine ve Batman’a kılıç kuşanmışlardı!

Rakip partileri destekleyenler bile olmuştu.

AK Partinin adaylarını karalayanlar, başarısız olmaları için çalışıp dua edenleri unutmamak lazım.

Siyasetin bu pis yönü de var.

Bana kalırsa partiler çetele tutmalıdır. Yani listeler belli olmadan aday adaylarının verdiği mücadele eğer seçim sonrasında aynı aday adayı tarafından gerçekleştirilmiyorsa, kaçak oynuyorsa not alınmalı ve partideki geleceği tamamen sonlandırılmalıdır.

Yani bir daha şans verilmemelidir.

***

AK Parti çevreleri bu konuyu detaylı konuşuyorlar. Her bir aday adayının belli bir çevresi ve gücü var. 51 aday adayı seçime kadar canı gönülden çalışırsa bu çalışma mutlaka sandığa olumlu yansıyacaktır.

Bunu hepimiz biliyoruz.

Liste dışı kalan 47 aday adayından kaçını Batman’da bulabileceğiz?

Bana sorarsanız belki 5 belki de 10 kişi…

Bunlar samimi çalışırlar mı?

Bana göre samimi bir çalışma olmayacaktır.

Geçmişte bunun çok örneğini gördük.

AK Parti yönetimi bu konuda mutlaka çalışacaktır.

Ama muvaffak olur mu?

Zor bir ihtimal…

***

Efendim, gelelim HDP’nin aday adaylarına…

HDP aday adayları, tüm mesailerini delegelere harcıyor.

Çünkü yerel seçimde parti delegelerinin verdiği karara parti genel merkezinin uyduğunu gördük.

Ama parti delegelerini yönlendirenlerin de olduğunu biliyoruz. Yani genel merkezden veya partideki yetkili kişiler parti delegelerine, mahalle temsilcilerine, STK temsilcilerine yönlendirmeler yapıp “bu bizim adayımızdır” dedikten sonra o aday sadıktan çıkıyor.

AK Parti merkezde aday belirliyor, HDP ise merkezden gelen talimat doğrusunda…

Aslında arada bir fark yok.

Ama aday belirleme sonrası AK Parti’de yaşanan adayların kaybolmasını veya Büyükşehirlere kaçışını HDP’de görmüyoruz. Aday gösterilmeseler de partisine sadık kalıyorlar, çalışıyorlar.

Bu gönül işi…

Menfaat işlerinde çatlaklar ve kayıplar oluşuyor!

Seçim döneminde çalışmayan bir daha o partide kendine yer bulamaz. Kaçak oynamak, alttan kuyu kazma dönemi bitmiştir.

Dostçakalınız…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?