DAVRANIŞ BOZUKLUĞU SERGİLEYENLER

25-04-2016

Normal normların dışına çıkıp birçok konuda davranış bozukluğu sergileyen on binlerce insan var aramızda.

Her sınıfa mensup, her meslekte olan bu asosyal insanlar aşırı şiddete kaçmadıkları sürece milyonlarca insanın içinde kamufle olabiliyorlar.

Büyük skandallara imza atmadıkları sürece hatta fark edilemiyorlar bile. Çok çok dikkat edilmediği sürece.

Ancak Türk siyasetinde de davranış bozukluğu sergileyenler varsa hayati önem taşıyan kararları alırlarken kamuoyunu negatif olarak etkilemezler mi?

Bu davranış bozukluğu, anti sosyal davranış bozukluğu sergileyenler millete büyük ve ağır bedeller ödetmiş olmazlar mı? Böylesi siyasiler yok mu? Olmaz mı? Peki, kim bu tedaviye muhtaç siyasiler?

İsim vermeyeceğim, isim verip yargılanmak istemiyorum özellikle de yargının içinde olduğu bu hiç de alışık olmadığımız evrede.

Takdiri, kimlerin davranış bozukluğu sergilediğini kamuoyuna bırakmak daha akıllıca olur görüşündeyim sizler de benim için kendini koruma refleksindedir diye algılayın.

Esas konu şu ki bu davranış bozukluğu sergileyen bir x şahıs bir yolcu uçağının pilotuysa uçak sağ salim piste ininceye değin yolcuların hayatı ne âlemde? Bir hayal edin.

Ya da bu şahıs bir kalp ve damar cerrahı ise vay haline o hastaların düşünmek bile ürkütüyor.

Uzun yıllardır Türk siyasetini ve siyasilerimizi kendi imkanlarım ve bilgilerim seviyesinde dikkat ve özenle izliyorum.

Hayretler içinde kalıyor ve tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu almaya kalkışsalar inanın çoğu alamaz diye öngörü de bulunuyorum.

İsterdim ki kaderimizi, yarınlarımızı ve geleceğimizi belirleyen konumda olan bu siyasilerin gelmiş oldukları makam ve koltuğa oturmadan önce çok derin ve detay tıbbi aşamalardan geçerek sağlıkları ve ruh halleri araştırılarak kendilerine o ulvi, o yüce ve önemli makam, mevkiler hak ederlerse ve de sağlıklıysalar verilsin.

Maalesef bu isteğim, dileğim dilekten öteye geçemiyor. Şu sıralar ABD’de Başkanlık Sisteminin ön seçimlerinde Donald Trump’ı örnek olarak verelim.

Bu ruh hastası kişinin ABD’de Başkan seçildiğini düşünün. Ne olur ABD’nin Dünyanın hali?

Tıbben Rahatsız olan, kendisinde ruhsal travmalar yaşayan üstelik acil ve önemli rahatsızlıklarından ötürü tedaviye muhtaç olan bu konumdaki x’e önemli makam ve mevkiler verildiğini düşünün. Düşünmek bile istemem nelerin olup olmayacağı konusunda.

Adolph Hitler bu köşe yazımın en büyük ve tipik bir örneği değil mi?

Bu gezegen neler çekti bu hasta, bu davranış bozukluğu sergileyenin yüzünden.

Kendisinden sonraki nesiller bile ondan ötürü halen bedel ödeyip utanç duyuyorlar varlığından ve birçok ülkeye, milyonlarca insana yaşattıklarından.

Amacım yalnız ve yalnız bu konuya dikkatlerinizi çekmekti. Eğer Türk siyasetinde bu tipik tipler varsa ellerine büyük yetkiler geçtiğinde yahut bir şekilde ele geçirildiğinde yandık ki ne yandık demeden geçemiyorum.

Bu konuda da en çok iş psikiyatrlara düşüyor hakkıyla mesleklerini icra etmeyip bu konuları ve şahısları pas geçerlerse bu ruh bilimcileri olanlar olur olacakların önüne de geçilemez sosyal psikoloji yerle bir olur diye düşünüyorum.

Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın Batmanlılar ve değerli Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?