DEFOLU İNSANLAR OUTLET ŞAHSİYETLER

01-01-2016

İnsan gibi insan âdem oğlu, aklı selim bir insan ararsanız karşınıza yüz binlerce defolu insanlar çıkar aynı miktarda ya da fazlası “outlet şahsiyetler çıkar

Ara ki insan gibi insanı, adam gibi adamı bulasın ne mümkün bulmak? Boşuna arar durursunuz insan gibi insanı.

İnsan ayırımı yapmak inancımıza, dinimizle bağdaşmaz inanan ihlâslı insanlar zaten hiç yakışmaz bunun bilincinde ve farkındayım.

İki üç gün önce Eminönü’ndeyiz bir dostumuzla buluşacaktık bekliyoruz.

Nimet Abla gişesinden yılbaşı bileti almak için oluşan uzun kuyruklar inanın istisnasız 2 KM’yi geçiyor. Dikkatimi çekti. O esnada ezan okundu vakit öğle namazı kılma zamanı abdest alıyoruz kuyruk yok hemen alıverdik o koca tarihi camisinde 3–4 saf topu topu 100–150 kişi öğle namazında.

Oysa bilet kuyruğunda binlerce insan zengin olma hayaliyle hayli uzun kuyruklar oluşturmuşlar. Şimdi soruyorum ben bir basın mensubu olarak insanları, kitleleri kategorize mi ediyorum? Yoksa onlar zaten kategorize olmuş olup saflarında dizilmeye, kuyruklar oluşturmuşlar bile.

Rahatlıkla “Outlet Şahsiyetler” diyebileceğim insanlar demek ki paraya aşırı değer veriyorlar olmalı ki tüm dikkatlerini enerji ve zamanlarını yılbaşı bileti almaya ayırmış olmalılar ki yerlerini almışlar uzun uzun kuyruklar oluşturmuşlar.

Okunan ezana rağmen aldıran yok, çünkü ruhen ve beyinen yılbaşı biletine odaklanmışlar.

 Beni üzen ve düşündüren kritik nokta şu ki; hazırcı ve tembel bir toplum olmuşuz çalışmayıp üretmeyip hayallere dalmışız kolay para elde etmenin peşindeyiz.

Kılık kıyafetleri duruşları simaları çoğunun fakir olduğu zaten anlaşılmakta görmesini bilen için her şey apaçık ortada.

 Toplum hep böyleydi de bizler mi fark edemiyorduk? Yoksa iktidarlar gelmiş geçmiş hükümetler buna AKP’de dahil olmak üzere böylesi bir toplumun oluşması için katalizör rol mü aldılar?

Ekonomiyi düzeltemeyip; yoksullaşan halk ümidini, beklentilerini hayallerini Milli Piyango biletine mi bel bağladılar anlayabilmiş değilim ve üzgünüm.

Hazırcı bir toplum üretmeyen çalışmayan havadan sudan para kazanma hırsı ile yanıp tutuşan bir toplum.

Yazık ki ne yazık gelinen nokta ne kadar da acı düşünsenize binlerce insan Türkiye genelinde ise milyonlarca insan yarınlarını umutlarını Milli Piyangoya adamış üstelik her bilet alana da çıkmıyor yok öyle bir şey. Ya sonra ne olacak büyük bir hayal kırıklığı ve depresyon, aşırı üzüntü.

Yakışmıyor hiç ama hiç yakışmıyor. Ezanlar Allah’a davet ederken ibadeti, kutsallığı hatırlatırken şeytan ve yardımcıları şans oyunlarına kumara davet edip kışkırtıyor.

Vesvese veriyor namaz, ezan hak getire ama kumar oyununa koşar adım ve saatlerce emre amade olmak düşündürücü değil mi?

Ülke defolu insanlarla, outlet şahsiyetlerle, paraperestlerle dolup taşıyor, aldıran yok fark eden yok bu hatalardan ders alan yok, caydıran yok. Gelinen noktaya Dikkat buyurun lütfen.

Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın Batman Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?