DENEYİMLİ PATRON ARANIYOR

31-12-2020

Merhaba değerli okurlarım, bu hafta sizlerle empati kültürünü,  işçi patron ilişkilerini bu sefer de işçi gözüyle işleyeceğiz.
Büyük ihtimalle görmüş olabilirsiniz deneyimli eleman ilanlarını.

En son dönercide bile bu ibareyi görmüştüm sanırsınız holding.  Döneri alıp müşteriye verecek, sipariş alacak veya telefondan not alacak. Büyük ihtimalle maaşı da 2 bin TL bile değil ve sigortasız. Bunu bile işsizliği fırsat bilerek bu şekilde yapan patronlar var. Kesinlikle sömürülen taraf olmayın. Patronların özellikle Batman’da zihniyetinin değişmesi lazım.

Çünkü ne eğitim var ne okul var ne yönetim becerisi ne motivasyon bilgisi ne kriz yönetimi. Gelmiş babadan kalma sermaye ile veya başka bir şekilde hava atıyor, şirket yönetmeye çalışıyor. Sanırsınız Cumhurbaşkanı olmuş. İşçiye bir görev tanımı belirlemeyip ne varsa yükleyen bir zihniyet var.

Özellikle Batman’da. Batı’da çok yerde çalıştım. bir holding te staj yaptım. Niteliklerim çok değer gördü. Saygınlık konusunda da gayet iyiydi. Ama Batman'a dönünce niteliklerin astronot klasmanında bile olsa bir değeri yok.  Bana bir patronun söylediği söz şu oldu en son: "İstediğin kadar zeki ol, 3 Üniversite bitir. Günün sonunda ben bu masada otururken sen o sandalyedesin." 

Bunu söyleyen patron zaten zihniyet olarak patron değil ve olamaz da! Dünya'nın ne kadar hızlı değiştiğini bile kavrayamamış. Ben yüzlerce gencin geleceğinin değişmesi ve umutlarının yeşermesi için Gelişim Kuşağı platformunu kurdum ve yönetiyorum. Ve gençleri hak ettiği yerlere getirmek için elimden geleni yapacağım. Vizyonum belli. Kısa vadeli 100 bin orta vadeli 1 milyon uzun vadeli ise; Dünyada 1 milyar insanın gönlüne ulaşmak, Dünya'nın bütün köylerine kadar online girip gelişimine katkıda bulunmak. Bu bile ne kadar çok şeyi değiştirir bir düşünün.

Gelişim Kuşağı sadece bir kaç sosyal medya hesabı değil. boş hayal diyen herkes bilmeli ki bu platform bir vizyondur. Ben yapamaz isem mutlaka devam ettirecek gençlerimiz olacaktır ve bu hedef eninde sonunda vücut bulacaktır. O zaman kim boş kim dolu ortaya çıkacaktır. Şu an kullandığımız büyük sosyal medya hesapları 5-10 senede dünyanın en büyük ve en kazanan şirketleri oldu.

Bir gün gelir tam tersi olur. Bu lafı söyleyenlerin bir gün oturacak masası hatta sandalyesi kalmaz. Kimseyi küçümsememeli. Günün sonunda değil, ömrün sonunda değer bilinmeli. İnsanlar; Allah razı olsun demeli, ne kadar faydası oldu insanlara demeli. Vefatında gelip bir Fatiha okumalı. Mezarının üstündeki kuruyan çimleri yolacak sevenlerin olmalı.

Ömrünün sonunda Fatiha okuyacak kimsen yoksa o masa da sana kalsın, o sandalye de, o şirket de…   İstersen bütün dünya da senin olsun hepsi boş ve fani. Gönüllere ne ektiğin önemli insanlığa ne kattığın önemli yüzlerce insana eğitim veriyoruz hayata bakış açısını değiştiriyoruz. 1 kişinin bile bakış açısı değişse belki o kişi dünyayı değiştirir.

O bile yeter. Kimse görmese de bilmese de boş hayal deyip sırtını çevirse de biz organizasyonel alt yapısını kurmaya devam ediyoruz. Şimdiden üst düzey hocalardan gönüllü yayın talepleri alıyoruz.  O yüzden bu bölgede önce zihniyet değişmeli değerli okurlarım. 

 Vizyon, Sonra saygı kültürü oluşmalı sonra empati sonrasında daha yeni yeni patron olabilmeliler. Demem o ki eleman değil patron aranmalı ilk önce. Onların özgeçmişi incelenmeli; patron olabilir mi, olamaz mı, uygun mu,  değil mi, analizleri yapılmalı.  Ülkede liyakat kültürü bir an evvel  gelmeli işleri ehil  yani bilenler yapmalı. Önüne gelen patron olmamalı. Umarım bu zihniyet bir gün değişir.  Güzel ülkemiz hak ettiği yerlere ancak bu şekilde ulaşır. Umarım bu yazıyı da gülerek bir zamanlar patronlar böyleydi diyerek okuruz ve anarız. 
Bana ulaşabileceğiniz Instagram adresim “fatiherdoganresmi”dir. Haftaya tekrar görüşmek dileğiyle hoşçakalın. Maske, mesafe ve temizlik kuralını unutmayın,  Allah'a emanet olun.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?