Deplasman zincirini kıralım

Deplasman zincirini kıralım
25-11-2022

Haftasonu Düzcespor karşısında 3-2'lik sonuçla 3 puana uzanarak moral bulan Petrolspor'umuz yarın İzmir'de ligin düşüşte olan ekiplerinden Menemenspor'la deplasmanda önemli bir sınava çıkacak.

Evimizde kazanıp deplasmanda kaybetme geleneğinin son bulması adına galibiyet için çıkacağımız İzmir deplasmanında rakibimiz Menemensporlu Futbolcular ve Teknik Direktör Özden Töraydın maça ciddi bir stres ve baskı altında başlayacaktır.

Kazanamamanın verdiği moralsizlik özgüven kaybı kendilerini 90 dakika boyunca sadece hücuma yöneltecek buda savunmada önemli hatalar yapmalarına neden olacaktır.

Maçın ilk devresinde kalemizi gole kapatıp rakibin savunmada yapacağı hataları, vereceği geniş alanları iyi değerlendirebilirsek sonuca ulaşabileceğimizi düşünüyorum.

Tabi ki ilk etapta savunma güvenliğini elden bırakmadan bireysel hatalar yapmadan.

Mutlak suretle galibiyet için sahaya çıkacak olan İzmir ekibini daha yakından tanıyalım.

MENEMENSPOR'U TANIYALIM

Geçtiğimiz sezon veda ettiği TFF 1.Lige dönmek için yeniden yapılanan ve şampiyonluk hedefiyle başladığı sezona müthiş bir giriş yaparak oynadığı 5 karşılaşmadan 12 puan çıkaran Menemenspor daha sonra sert bir düşüşe geçti.

Ligdeki son 9 maçından sadece 2 galibiyet çıkarabilen, son 3 maçından ise mağlubiyetle ayrılan İzmir ekibi geride kalan 14 hafta sonunda 6 galibiyet 2 beraberlik 6 mağlubiyetle 20 puan toplayarak puan tablosunda 12.Sıraya kadar geriledi.

Geniş ve alternatifli bir kadroya sahip İzmir'in sarı lacivertli ekibinde futbolcuların formsuz oluşu lehimize gibi görünse de oyunun kaderini her an değiştirebilecek önemli isimleri barındırıyor.

HÜCUMDAKİ KOZLARI

Menemenspor'un hücumdaki en önemli kozu geçen sezon Sakaryaspor'un şampiyonluğuna attığı 9 golle katkı sağlayan, bu sezon ise rakip fileleri 7 kez havalandıran 32 yaşında ki tecrübeli golcü Ali Özgün olacak.

Golcü oyuncu deplasmanda lider Şanlıurfaspor ile oynanan ve 4-3 kazandıkları maçta attığı üç golle tüm dikkatleri üzerine çekmişti.

Menemenspor'un bir diğer gol umudu ise sol ayağını çok iyi kullanan 26 yaşında ki Muhammed Enes Yılmaz olacak.

İzmir ekibinde orta sahada Ferhat Çulcuoğlu ve Seçkin Getbay beyin görevi gören tecrübeli ve kaliteli isimler olsa da maçın ilerleyen dakikalarında yaşları itibariyle oyun temposu düşen isimler.

Menemenspor'un bir diğer kozu sol kanatta görev yapan skor yapma yeteneği yüksek Ziya Alkurt olacak. Oğuzhan Aydoğan ve Mercan Açıkgöz İzmir ekibinin kenarlardan sürpriz golcüleri olabilir

Yarın ki maçta kart cezalılarımız Okan, Ferdi ve Yusuf Onur Arıkan'ın takıma dönmesiyle eksiksiz çıkacağımız İzmir deplasmanında ne istediğini bilen temkinli bir o kadar da cesur bir takım izleme dileğiyle...

Başarılar Petrolspor

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?