DİCLE ELEKTRİK VE YÖNETİCİLERİ

30-08-2018

Birçok konuda çevre illerden geride kalan Batman, son yıllarda özellikle altyapı, sağlık ve eğitim gibi konularda yapılan yatırımlarla önemli mesafe aldı.

Belediye ve Milli Eğitim gibi Dicle Elektrik de yatırım seferliği başlatan kurumların başında geliyor.

Özelleştirme sürecinde bir takım sıkıntıların yaşandığı kurum, zamanla rayına oturmaya başladı.

Kayıp-Kaçak konusundaki hoşnutsuzluğu bir tarafa bırakırsak kurum tarafından yapılan yatırımlar enerji konusundaki sıkıntıları minimize etmeye devam ediyor.

Enerji hatlarının yeraltına alınmaya başlamasıyla 30–40 yıllık havai hatları taşıyan ve şehrin görüntüsünü bozan, aynı zamanda tehlike oluşturan direk ve direk üstü trafolar tarihe karışıyor.

Trafolar yerine modern kabinler yerini alırken, yapılan güç artışları elektrik sıkıntısını büyük ölçüde gidermeye başladı.

Yapılan yatırımlarla Gültepe, Kültür, GAP ve Belde Mahalleleri apayrı bir görüntüye bürünürken, aynı çalışmalar şu anda Şafak, Fatih, Pazaryeri ve Bahçelievler Mahallelerinin de bir bölümünde devam ediyor.

Aydınlatma çalışmaları da hız kesmiyor.

Batman geceleri daha aydınlık ve daha güzel...

Bu çalışmalar sadece il merkeziyle de sınırlı değil...

İlçelerde, beldelerde, köylerde yatırım ve çalışmalar devam ediyor.

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Kaçak elektrik kullanımı nedeniyle kurum ve vatandaşlar arasında düşünce ayrılığı olmasa en çok yatırım yapan kurum olarak büyük takdir gören kurumların başında gelecekti, Dicle elektrik...

Kuruma kızanlar kadar takdir edenlerin sayısı da fazla...

***

Kurum yatırım seferberliği kadar abonelerle iletişim konusunda da gün geçtikçe daha iyi bir konuma geliyor.

Başta il Müdürü Yusuf Açar başta olmak üzere Sistem İşletme Yöneticisi Bilal Altunç, Proje Tesis Yöneticisi İzzettin Kılınç, Abone servisi Yöneticisi Fuat Değer ve Özel Müşteriler Yöneticisi Mehmet Salih Ekmen abonelerle çok sıcak ilişkiler içinde çalışıyor.

Kuruma artı bir değer katıyorlar.

Seviyorlar, seviliyorlar.

Vatandaşlara kapıları sonuna kadar açık...

Bugüne kadar bir vatandaşın bu yöneticilerden rahatsızlık duyduğuna şahit olmadım. Arada bir uğradığım kurumda bu yöneticilerin çözüm odaklı, güler yüzlü, tepkilere karşı da soğukkanlı ve hızlı çözüm üreten çalışmalarına tanık olduğumu söyleyebilirim.

Bu tip insanlar her zaman çalıştıkları kurumların önünü açar ve katma değer katarlar.

***

Kayıt dışı elektrik kullanımına gelince bu konunun da çözüme kavuşması lazım. Kayıt dışı elektrik her vatandaşın üzerine yüktür.

Hem İslami açıdan da uygun değil...

Maddi durumu yetersiz vatandaşlara devlet desteğinin sağlanması gerekiyor. Bu illetten kurtulmak için ayrıca STK ve bazı devlet kurumlarının da desteğine ihtiyaç vardır. Yoksula destek sağlarken, maddi durumu iyi olmasına rağmen kayıt dışı elektrik kullananları da cezalandırmak yerine caydırmak gerektiğine inanıyorum.

İnsanların birbirlerini anladığı, birbirine saygı duyduğu, hak ve hukukun yerini bulduğu günler dileğiyle, hoşça kalın...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?