DOĞA DOSTU VE DOĞA DÜŞMANI

07-06-2018

Ülkemizde doğal besin ve doğal ürünleri kullanmaya özen göstermeliyiz. Doğa bizi yok etmeden doğa katliamını önlemeliyiz. Sağlıklı ürünleri üretip kullanmalıyız. Yüce Rabbimiz Kur’anı Kerimde Necm Suresi 55.ayette ‘Rabbinin hangi nimetinden şüphe duyabilirsin’ buyurmaktadır. Ya Rabbi hiçbir nimetinden şüphe duyamayız.

İnanılmaz faydaları olan Kenevir bitkisi dünyada niye yasaklandı? ABD 18.yy’da zorunlu yetiştirilen ekimini yapmayanlar hapse atılırken 1930’lu yıllarda Kenevir ekimi yasaklanmıştır. ABD terösleri; orman kralı Rewan Hersi kağıt üretim sanayi lideri, petrol şirketleri sahibi Roko Feller, petrol ürünleri sanayisinin kurucusu Anderow Melen ve dünya ilaç firmaları bir araya gelerek kendilerine rakip olan Kenevirin dünyada yasaklanması kararı aldılar.

Anderow Melen ABD hazine bakanı olunca yeğenini narkotik müdürü yaptı. Bu şeytana tapanların imparatorluklarının rakibi olan Keneviri yasaklattılar. Bunun için Meksika’da kullanılan Mariana  (uyuşturucu anlamına gelen) sözcüğü kullanarak basın yayın organlarında Kenevirin aleyhine yayınlar yaptırarak Keneviri uyuşturucu menşe-i göstererek dünyada üretimini yasaklattılar. Ülkemizde de 1974 yılında Kenevir yasaklanmıştır.

Bugün dünyada kanserin artması, önlenemez çevre kirliliğinin oluşmasının tek sebebi çevre dostu olağan üstü oksijen üreten üstün nitelik sahibi Kenevir bitkisinin dünyada yasaklanması alternatifi ürünlerin dünyaya dayatılmasıdır.

KENEVİR NEDİR? Her iklimde yetişen dört aylık bitkidir. Fazla suya ihtiyacı yoktur. Bir dönüm kenevir 20 yılda yetişen 25 dönüm ormana bedeldir. Havayı temizler, zararlı haşereleri yok eder. Orman ürünlerinden 4 kat fazla kâğıt üretimi sağlar. Petrol ve petrol ürünlerinin tek alternatifidir. Kenevirden yapılan otomobil kaportası çeliğe göre 10 kat daha dayanıklıdır. Sağlık sektöründe Kenevirin etken maddesi 250 çeşit hastalığı tedavi eder. Kanserin bir numaralı ilacıdır. Bilinçaltı tedavisinin tek ilacıdır. Kenevir tohumundan elde edilen yağda Omega 3-6-9 bir arada bulunmaktadır. Önemli hastalıkların koruyucusudur. Hayvanlarda hormon takviyesi olmadan gerekli beslenmeyi ve gelişmeyi sağlar. Tekstil sanayinin bir numaralı hammaddesidir. Pamuğun alternafidir. İlk kot pantolon kenevirden yapılmıştır. Kozmatik, sabun sanayinin ham maddesidir. Sağlıklıdır, çevre dostudur.  Kısaca tanıtmaya çalıştığım Kenevirin İnsan sağlığına, doğaya katkıları ortadadır. İnsana ve doğaya yararlı olan kenevir hapiste, insanı ve doğayı yok eden Petrol ürünleri, sentedik ilaçlar serbesttir. Bu Kenevirin Ülkemizde ekiminin yapılması serbest hale gelmesi üretiminin teşvik edilmesini ilim adamlarının ve siyasilerin bir araya gelerek karar vermeleri Ülkemiz açısından önemlidir. Ancak o zaman Türkiye’nin büyük devlet, yerli akılla yönetildiğinin ispatı olacaktır.

İnsanımız sağlıklı olacak doğal felaketten kurtulacak, iş sahibi artacak, ekonomimiz daha canlı ve en önemlisi dışa bağımlı bir ülke haline gelmeyeceğiz. İnanın bu kadar basit.

En önemlisi de dünyayı idare etme iddiasında olan şeytanın kulları teröslerin etkisi ve yetkisinden uzaklaşacağız.

İnsan hayatının inşa projesi olan Rabbil aleminin mesajı Kur’anı Kerimde buyrulan ‘Bakara sresi 205. Ayette hayatımızın temeli olacaktır. Bu ayeti Kerimede ‘Eline yetki geçtiği zamanda yeryüzünde fesat çıkarmaya, insanın ürünün ve neslini yok etmeye çalışır. Ama Allah fesadı sevmez.’ FESAT: bir şeyi doğal halini bozmak, onu doğasından ve yerinden etmektir. Neslimizi, ürünümüzü, doğayı yok ettirmeyeceğiz inşallah . Doğal ürün, doğal ilaç kullanarak sağlıklı toplum olma özelliğini kazanacağız.

Selam ve Dua ile

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?