DONALD TRUMP’IN HAZİN SONU

09-11-2020

Adam zaten siyasetçi değildi. Tüccardı, emlakçıydı çil çil yeşil dolarlara secde eden dengesiz ve narsist bir psiko-manyak kişiydi.
Örneğin bir şekilde gazeteci Kaşıkçı cinayetini kendi lehine çok zeki bir planla dönüştürmeyi başardı.

Ne yaptığını tüm Dünya alem biliyor tuttu. Suudileri köşeye sıkıştırıp tehdit veya şantaj kozunu kullanarak yüz milyar dolarlık silah satışını adeta emrivaki yaparak gerçekleştirdi.
Seçmenine sırtını çevirip seçim öncesi sahada vaad ettiklerinin çoğunu yerine getirmedi.

Özellikle sağlık sigortası konusunda büyük hatalar yaptı.

Ülkesini ve dış politika yönünde olması gereken resmi kurallar dahilin de değil de İsrail kökenli damadını ve iç çemberdeki destekleyicilerinin kendisine verdikleri program dahilinde idare ediyordu. Demokrasi ve insan hakları konusunda çok inanılmaz hatalar yaptı.  Gittikçe diktatörleşti ve tüm Dünyayı twiterlerle idare etmeye başladı.
Filistin davasını İsrail’e peşkeş çekerek adeta tepsi üstünde el-ikram etti. Özellikle de Kudüs olayı sonunun başlangıcı oldu.

Demografik olarak sayıları yaklaşık iki milyara yaklaşan Müslüman ülkelerini karşısına aldı.

Ne üzücüdür ki bu Müslüman ülkeler çok cılız ve ancak basit bir kınamayla geçiştirdiler. Neler yaptı neler? Adeta Trump’izm diyebileceğimiz bir ekol meydana getirdi.

Sık sık verdiği kararlardan çark ediyordu. Bu hasta ruhlu adamın siyasi bir kimliği oluşmadı sadece Dünya tarihine kara lekeler bıraktı kötü notlar düşürdü. Bu isim hep lanetle anılacak ve daha da ağır bedeller ödeyecek gibi.

İslam aleminin en kutsallardan biri olan ve kudüs’ü İsrail’in başkenti yapmaya çalışmakla inanıyorum ki Allah’a bile savaş açtı. Firavunca nemrutça onu yakın takibe almış durumdayım Allah’ın gazabı hep üstünde olacak diye düşünenlerdenim.
Seçim yenilgisini halen kabullenmeyip elinden gelen ve gelebilecek her tür kirli oyunları oynamaya çalışıyor.

Ancak hazin sonu geldi ve seçimi de kaybetti. Zaten sağlıklı bir psikolojiye sahip olmayan bu adam  ve davranış bozukluğu içinde olan Bay Trump korkarım ki gittikçe psikolojisi çok daha kötü durumlara gelebilecek ve çılgınlaşarak hatalar zincirini devam ettirecektir.

Dünyamızın Diktatörler listesine göz atıldığında bu hasta ruhlu adama benzer ve aynı hataları sistematik olarak sergileyen bir çoklarını görebileceksiniz. Hatta halen yaşayan diktatörlerde yok değil. Bir örnek vermek gerekirse Kuzey Kore yeterli olmazsa gerisini de siz düşünerek ve hafızalarınızı yoklayarak fark edeceksiniz. Romanya’da Çavuşesku da bundan aşağı değildi halkı tarafından öldürüldü.

Mısırda Mübarek ve daha kimler kimler? Gerek seçim kaybederek ülkelerinden kaçtılar gerek linç ve öldürülerek çok hazin bir sonla bittiler.
Kimsenin ama hiç bir diktatörün yaptıkları yanına kalmamıştır kalmaz da. Bunu diktatörler ne yazık ki yaşanılan filimin en son sahnesinde fark ediyorlar sonra filim sonlarıyla bitiyor.

Bireysel arzu ve isteklerini, çıkarlarını halkının istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda değil de gizli özne olan bireysel narsist kişilikleri ve yakınlarının lehine hareket eden diktatörleri işte ne yazık ki böylesi hazin yenilgiler ve sonlarla kendi elleri ve

icraatların sonucu olarak yine kendileri hazırlamış oluyor. Bay Donald Trump denilen çılgın ve hasta ruhlu adam bu en son örneği oldu.
Yazılacak çok şey var bu zengin tema bitecek gibi değil. Ama ben şöyle bu zengin temanın teline azıcık dokunuverdim. 

Kalın sağlıkça siz saygın BATMAN SONSÖZ okurlarımız ve değerli BATMANLILAR.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?