DÜNYA KADINLARI MUTLU OLSUN

23-12-2020

Şiirlere, öykülere, romanlara ve filmlere konu olan Kadın ve kadının yaşadığı vahşet, taciz ile kadın cinayetleri günümüz dünyasının yüz kızartıcı utanç tablosudur.
Bu utanç tablosunun yahut yüz kızartıcılıkta aktif olan müdahale etmeyenler ve kadının olması gereken statüyü kadına kalıcı ve yasal olarak vermeyen tüm siyasileri de kınıyorum.
Söz de kadın hakları var.
Peki hani nerede kadın hakları? 
Bu haklar teoride olsa bile pratikte uygulanıyor mu? 
Uygulanabilmesinde engel ne? 
Ben bu köşeyi yazarken sık sık balkona çıkıp bir kaç sigara içme gereği duydum yazarken içinde olduğum ruh psikolojimden ötürü. Kızgınım, üzgünüm, bu konu beni hep yaralamıştır hep de yaralar.
Çünkü biliyorum ki kadın olması gereken yerde değil ve hak etmiş olduğu saygınlıktan maalesef yoksundur.
Hakları hem yeterli değil hem mevcut hakları da gereğince verilmiyor.
Kadın cinayetlerinin ardı arkası kesilmiyor.
Yine hepimizi son derece üzmesi gereken ve yüreğimizi dağlayan; Kadın sığınma evleri…
Allah aşkına cümleye ve anlamına bakar mısınız  ‘’Sığınma evi ‘’ Kim? Kimden? Ve niçin sığınıyor. Vahşette skandal bir cümle.
İleri demokrasiye geçmiş ve modern toplumlarda bile sayı bunca yüksek olmasa da yazık ki medeni olarak ad edilen o tür ülkelerde bile kadın cinayetleri, kadına taciz ve kadına köle muamelesi yapılmıyor değil. İşte uygar olmayan vahşeti andıran eylemler ile bu tür yüklemlere özne olmamalı kadın.
Ortadoğu ülkelerinde yani ileri demokrasinin olmadığı toplumlarda bu dram ve vahşet sayısal olarak adeta zirve oluyor. Kadından ne isteniyor? Kadın annedir, eştir bacıdır, kız evladıdır. En önemlisi de yaradanımızın ayaklarının altına cenneti sergilediği bir insandır. Bu kutsal hakkı unutmamalı. Bu demektir ki Yüce Allah bile kadın haklarında sınırsız cömertlikte bulunuyorken ya biz erkekler?
Tema olarak çok zengin ve çok skandallarla dolu olan bu konu takdir edersiniz ki bir köşe yazısına sığmayacak kadar önemli ve detay gerektiren acı bir tablodur. 
Acizane şunu demek istemiştim başlarken: 
Yeni yıl geliyor bir kaç gün sonra yeni yıla 2021’yılına girmiş olacağız kısmet olursa.
Herkesin yeni yıldan beklentileri ve dilekleri olur artık bu bir gelenek olmuştur.
İşte bu bağlamda benim de yeni yıldan ve gelecek olan daha nice yıllardan beklentim kadının hep mutlu olmasıdır. Kadınlarla ancak yaşadığımız bu gezegen bahar oluyor.
Bitiriyorken hepinize nice mutlu yıllar diliyorken önceliğim Dünya kadınlarının sınırsız mutlu olmaları ve haklarının teoride pratikte verilmesidir.
Kalın sağlık ve mutluluklarla siz Batman Sonsöz okurlarımız ile siz değerli Batmanlılar. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?