DÜNYANIN AĞABABALARI

27-01-2016

Bu günkü yazımın başlığı argo bir deyime benzediğinin farkında ve bilincindeyim ama ne yapayım çok denk geldi bu yüzden böylesi bir başlık atmak zorunda kaldım.

Nedenine gelince? Neden o kadar anlamlı, o kadar acı ve dramatik ki aslında içimden hakaret niteliğinde bir başlık atmak geliyordu ama içim el vermedi bana da yakışmazdı.

Zarif ve ince, ince de olsa dokunacağım bu ağababalara, bu kişiliksiz saygın olmayan devlere.

Dünya gelirinin ve ekonominin kazançların % 55’ini ABD, Çin, Japonya, Almanya ve İngiltere elde ediyor geride kalan % 45’ini de diğer devletlere irili, ufaklı 186 devletlere kalıyor. Adalete bakın! Bu nasıl bir Adalet?

Bu nasıl bir medeniyet? Hangi uygarlık? Ne biçim kalkınma? Kim neden bu ağababalara saygı duysun? Bırakın bir kenara saygı duymayı, dünyanın en büyük, kazançlarını elde eden çeşitli stratejik ve kirli taktiklerle, plan ve projelerle kaymağını yiyen bu aç gözlü, insanlıktan yoksun Devletlere ne söylense az bile gelmez mi?

Kimi gelişmekte olan Devletlerin içini boşaltır, kışkırtır, iç savaşlar çıkartarak silah satar. Satılan silahlarla yüz binlerce insanın katliama maruz kalmalarını sağlar, izler, göz yumar ve kasalarına milyarlarca dolar koyarlar.

Kimi terörü direkt- indirekt destekler, planlar saldırtır rejimleri değiştirir kendilerine onlarca yıl sadık kalacak hükümetler kurdurur yeraltı, yer üstü kaynaklarını sömürerek kendi ekonomilerini insan kanı pahasına düzeltirler çok büyük kazançlar elde ederler.

Bu ve buna benzer nice stratejiler üreterek varlıklarını milletlerin ölümleri değişmeleri, köleleşmeleri üstüne bina inşa edercesine mimarize ederler.

Ve acıdır ki Ortadoğu’nun adeta barış elçileri, demokrasi mimarları görünümüyle piyasaya çıkarlar adalet ve demokrasi getirdiklerini utanmadan ar duygusundan yoksun bir edayla demeçler verirler. Bu ağa baba konumundaki… devletler.

Lütfen izleyin, inceleyin, araştırın beyin jimnastiği yaparak şu an mevcut olan her türlü Terör ve terörist eylem ve olgular, saldırılar kendilerinin eseri değilse kimindir? Bu terör örgütleri uzaydan başka, başka galaksilerden mi geldiler?

Ellerindeki silahlar hangi ülkelere ait? Kimlere hizmet ediyorlar? Arka planlarında hangi devletler var?

Göz göre, göre lojistik destek, finansal desteği kimler? Kimlere yapıyor? Varılmak istenen sonuçlar bulgu ve bilgiler kimlere yarıyor?

Bu filmler dünya sahnesinde oynatılırken figüranlar kimlerdir? Yapılan ve yavaş, yavaş aktif hale getirilen eylemler sonuç itibariyle hangi politikalara hizmet ediyor?

Kazançlı olanlar kimler? Kaybedenler kimler? Bu soruların cevapları insanı ürperten insanlığı yoldan çıkartan korkunç felaketlere doğru yaklaştıran, çok vahim olan bir sona doğru götürmüyor mu?

Son otuz yılı küçük bir örneklemeyle kronolojik olarak izlerseniz temel taşları yan yana koyarak nereden nereye gelindiği konusunda resmin büyüğünün bir kısmını görmek mümkündür.

Büyük resmin tümünü göstermezler görülmemesi gerekir. Görülse ektiklerini biçemezler. Plan ve projeler yatar, dikiş tutmaz. Ama akıllılar oran – orantı kurarak anlarlar.

Kalın sağlık ve sevgiyle siz Batmanlılar ve Sonsöz okurları.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?