DURUŞ ÖNEMLİ!

03-09-2015

Partili değilim, siyasi hiç değilim, ama ülkemizde, yaşadığımız bu coğrafyada halkın aleyhinde olup ülkemize, milletimize planlı programlı yani anlayacağınız organize olarak maddi ve manevi zarar verenlerin, kasıtlı olarak yanlış yapanların bulunduğunu üzülerek belirtmeliyim.

Makam ve mevkileri, şahsiyet ve kişilikleri ne ve kim olursa olsun fark etmez onları yazmak, deşifre etmek gerekir.

Gazete İstanbul’da yıllardan beri haftada bir köşe yazıyorum eski adı Gerçek Gazetesiydi.

Birçok köşemde MHP ile Devlet Bahçeli’yi duruş ve bilimsel hatalarından ötürü eleştiren yazılar yazmıştım.

Batman Sonsöz’de de Devlet Bahçeli’nin çelişkilerini yazdım tarih itibari ile 26/08/2015. Tuğrul Türkeş’in seçim hükümetinde Bakan olma teklifini kabul ettiğini TV kanallarından öğrendik.

Bu Bakanlık teklifine onay veren Tuğrul Türkeş tercihinde haklıysa, ben de eleştirilerimde haklıyım demektir.

Zira MHP’de çelişkiler var. Birlik beraberlik demek ki yokmuş. Yok, eğer partisine ihanet ettiyse ben yine haklıyım demektir, çünkü Devlet Bahçeli çok büyük konuşmuştu.

Bizde parti yok, dava var. Dava satılmaz, alınmaz” mealinde atıp tutmuştu.

Bir parti lideri düşününki partisine hakim değil nelerin olup bittiğinin farkında değil.

Duruşa bakın, disiplini görün, farkındalıkların farkında değil.

Bir kez daha partiye yönelik olaylar ve gelişmeler haklılığımı onayladı teyit etti.

7 Haziran 2015 seçimleri öncesi AKP’de sınırsız ve fazlasıyla hatalar yaptı. Onları da eleştirdim. İktidar olamayacaklarını, oy kaybına uğrayacaklarını tek başına iktidar olamayacaklarını defalarca yazdım.

Sonuç olaylar, gelişmeler ve sonuç yine beni haklı çıkardı “Emanetçi Boş-Bakan pardon Başbakan bulundu” diye makale yazdım.

Çok karşı çıkan oldu Davutoğlu’nu öve öve bitiremediler.

Tüm dünya gördü, şahit oldu ki izin almadan, alması gerekenlerden habersiz adam su bile içmiyor, neredeyse nefes bile almayacak bu tür kişiler ve kişilikler özel sipariştirler aramakla bulunmaz hem de iyi bir aktördürler çok güzel rol yaparlar.

Şuan birçok arkadaşım ve tanıdığım AKP’de Vekildir. Çoğu biatçi oldukları için korkudan selamı sabahı kestiler benden. Ama ben yine haklı çıktım bu kez sizler ve aklıselim olan herkesi haklılığıma şahit kılıyorum.

Güzelim ülkemizin bir şekilde suni ve yapay sebeplerden ötürü getirildiği, geldiğimiz şu dram dolu hale bakın.

“Koyun can derdinde, kasap et derdinde” misali.

“Bu da gelir bu da geçer ne de olsa kışın sonu bahardır” Bir türküden alıntı olan bu güzel sözü hatırlamanın ve hatırlatmanın tam zamanı.

İnanıyorum ki milli iradeye saygı duyduklarını beyan edip hiçe sayanların 2 Kasım 2015 tarihinde hiç sayılacaklarını birlikte şahit olacağız. Yaşanan vakalarla oran orantı kurduğum zaman durum böyle görünüyor sürprizleri de yabana atmamak şartıyla.

% 6 ve 100 TL zam’ı yerinde ve olumlu gören Memur Sen ile emekliler mutlu olacaklarını zannetseler bile bu küçük rakamlar onları hayal kırıklığına uğratacak buna da şahit olacağız. Unutulmamalı ki % 6 verenler bir şekilde % 66 almayı da hem bilecekler hem de fark ettirmeyecekler.

Memurlar ve emekliler fark ettiklerinde zaten yıl geçmiş olacak. Yani umutlar başka bir bahara kalacak “Wait And See”, “Bekle ve gör” bu davranış stili Cumhuriyet tarihinde gelmiş geçmiş ve gelecek tüm siyasal iktidarların kronik hastalığıdır ve bu hastalığın çaresi de ufukta henüz görünmüyor. Deneme yanılma metotlarıyla neler gördük neler…

 

Doğduğunuz gün profesörsünüz. Yaşam boyu da öğrencisiniz. Çünkü hayat her gün her konuda eğitmeye, öğretmeye, yanıltmaya, şaşırtmaya devam ediyor. Bu öğreti sürekliliktir, yaşam boyu da sürüyor.  İşte böyledir kanunun hayatın.

Yaşam boyu daima güzellikleri görüp yaşamanız yaşatmanız dileklerimle siz saygın Batman Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?