DÜŞMEYECEĞİZ

DÜŞMEYECEĞİZ
07-04-2023

PETROLSPOR - BAYBURT ÖZEL İDARESPOR

Geçtiğimiz hafta Tarsus'tan 4-0'lık galibiyetle dönen Petrolspor, İnegölspor'un sahasında Bursaspor'a 2-0 kaybetmesiyle haftayı deyim yerindeyse 6 puanlık kárla kapattı.

Bitime sekiz hafta kala ateş çemberinin sadece 3 puan uzağındayız.

Yani tek maçla kapatılacak bir fark.

O yüzden önümüzde ki sekiz haftalık bölümde rakip ayrımı yapma veya yarın oynayacağımız Bayburt İl Özel İdarespor'u cepte görme gibi bir hataya düşmeden her maça puanlar için çıkmamız gerekiyor.

Yarın ki Bayburt maçı maç kağıt üzerinde kolay gibi görünse de hiç bir maçın oynanmadan, mücadele edilmeden kazanılamayacağını unutmamak lazım.

Pazar günü Batman'da Petrolspor'a karşı dişe diş, kora kor bir mücadele sergileyecek rakibimizi tanıyalım.

BAYBURTSPOR'U TANIYALIM

Ligde ekonomik ve puan sıralaması olarak zor günler geçiren Bayburt İl Özel İdarespor'u sezon başı değerlendirmelerimde düşmenin ilk adaylarından biri olacağını söylemiştim.

Geçen sezon 2.Lig'de play-off yarı finali oynama başarısı gösteren sarı siyahlı ekip Bodrumspor'a elenerek TFF 1.Ligin kapısından döndü.

Sezon başı yaşadıkları ekonomik kriz nedeniyle başarılı futbolcularını elinde tutamayan Bayburt Özel İdarespor lige daha çok genç ve düşük bütçeli dar bir kadroyla başladı ancak kendilerinden beklenen sürprizi gerçekleştiremeyerek Sivas Belediyespor ile birlikte ligin dibine demir attılar.

Oynadığı 29 maçtan sadece 3 galibiyet alan Bayburtspor geçen hafta evinde güçlü Afyonspor'la 2-2 berabere kalarak ciddiye alınması küçümsenmemesi gereken bir takım olduğunu gösterdi.

Deplasmanda galibiyeti bulunmayan dış sahada oynadığı 14 maçtan sadece 2 puan çıkarabilen Karadeniz temsilcisi Batman'da Petrolspor'umuza karşı sürpriz arayacak.

BAYBURT'U HİÇ YENEMEDİK

Ligin ilk yarısında deplasmanda 90+7'de kalemizde gördüğümüz golle 1-1 berabere kaldığımız Bayburtspor'a karşı henüz galibiyetimiz bulunmuyor.

Daha önce 5 kez karşı karşıya geldiğimiz Bayburtspor'a karşı 3 beraberlik alırken 2 kez de yenişemedik.

DÜŞMEYECEĞİZ

Yarın taraftar takım birlikteliğinin üst seviyede olduğu galibiyet için herkesin centilmenlik çerçevesi içinde elinden gelenin fazlasını yapacağı, 7 maçlık iç saha mağlubiyet serimizi sona erdireceğimiz ve alacağımız galibiyetin ardından Afyon'dan gelecek müjdeli haberle sevincimizin ikiye katlanacağı bir hafta olmasını umuyor, kırmızı beyazlı ekibimize başarılar diliyorum.

Düşmeyeceğiz...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?