Ebu Galibiyet Güzeldi

Ebu Galibiyet Güzeldi
02-10-2022

Bu başlığı maç sonrası gazetenin internet sayfalarında ve sonrasında spor sayfasında da attık.

Hem galibiyetin güzelliği hem de haftalardır takımını ayakta tutan Ebu Sıddık’ın faktörü tabiki var.

İç sahada rakiplerine şans vermeyen Petrolspor, Sivas Belediyespor’a da acımadı. Ebu’nun ekstra performansı ve gollerdeki katkısı ile 3-0 kazanarak yoluna devam ediyor. 

Bir galibiyetten daha fazlasıydı bu sonuç. Çorumspor mağlubiyeti ile bozulan moraller yeniden düzeldi. Rakibimiz Sivas Belediyespor’un ligte kötü sonuçlar aldığı ve henüz galibiyeti bulunmadığı için Petrolspor rahat kazanır düşüncesi herkeste hakim olsa da futbolda bazı unsurlar vardır. Kazanamayan takımlar daima tehlikelidir. Riskleri alan ve ne yapacakları belli olmayan cinstendirler. Kaldı ki bu Sivas Belediyespor hafta içi hoca değişikliğine gitti. Teknik adam değiştiren takımların da ayrıca risk teşkil ettiğini de ilave etmek lazım. Ancak Petrolspor erken bulduğu golle maça adeta 1-0 önde başladı. Bu rahatlık ve moralle karşılaşma boyunca oyuna hükmetmeye çalıştı. Başarılı oldu mu derseniz kısmen derim. Özellikle ilk yarıda golden sonraki kocaman zaman diliminde Petrolspor hiçbir şey yapmadı. Hatta kaleci Cihan’ın üst üste kurtardığı iki net pozisyonla kalemizde golü de bulabilirdik. Sivas temsilcisi dersine iyi çalıştığı Ebu Sıddık’a aldıkları tedbirden belliydi. 14 numaralı futbolcuları Gökhan Berkay Yıldız Ebu’yu gölgesi gibi izledi. Böyle olunca hücumda 2.gole kadar çok etkili olamadık. Ancak son 20 dakikada hücumda etkili olmaya başlayan bir Petrolspor izlemeye başladık. Misafir takımın savunmayı 2.plana atmasıyla kontra ataklarla iyi pozisyonlar bulduk. Ortadan ve Kanatlardan hiç olmadığı kadar hücuma top taşındı. Ebu’nun al ve at dercesine müthiş pası ile Mehmet Küçükdurmuş’un takımı adına attığı 2.golden sonra galibiyetin kapısı sonuna kadar aralandı. Son golü de bomboş yakaladığı pozisyonda gole çevirmeyi başaran Mehmet, iyi başlamadığı maça iki golle damga vurdu. Ebu dışında Cihan Şentürk, Ferdi Konak, Ali Fırat Okur ve Serdar Göncü’nün mücadeleleri alkışı hakketti. Ancak özellikle Berat Satılmış ve Mahsun Çapkan’ın bir an önce kalitelerini sahaya yansıtmaları gerekir. Zor maçlar ve zor haftalar bizleri bekliyor. Takım halinde göze hoş gelen ve karşılaşma boyunca mücadele dozu yüksek oyun sergilemek gerek.  Bunu başarabilecek futbolcu topluluğuna sahibiz. 

***

Evet, güzel galibiyet güzel sonuçla geldi. Tüm takımı, hocalarımızı ve taraftarlarımızı tebrik ediyorum. Rakiplerimizin sonuçlarına bakmadan kazanmaya devam ederiz umarım. Şimdi bu maçı unutup Çarşamba günü komşu ilimiz Diyarbakır’da oynayacağımız zorlu Amedspor maçına odaklanmalıyız. Afyon deplasmanından beraberlikle ayrılan Amedspor, takım kalitesi ile Petrolspor’a güçlük çıkaracaktır. Seyircisiz oynanacak maçta deplasman karnemizi düzeltmemiz gerekir. Gerçi Diyarbakır bize deplasman değil ama yine de kendi evinde değilsen rahat değilsindir. Bu açıdan dikkat edilmeli ve puan veya puanlar için hesap hesap kitap yapılmalı. Ahmet Yavuz hoca ve ekibi rakibimizi iyi analiz etmeli. 

Son olarak tribünlerde gösterilen desteğin yanı sıra maddi açıdan şehrin ileri gelenlerinin ve iş adamlarının da bu katkıyı sunmaları gerekir.

Lig uzun ve bu takımın işi kolay değil.

Özellikle 2.lig de bu hiç kolay değil.

Lütfen gereken destek bir an önce verilmeli.

Çok geç olmadan ve işler sarpa sarmadan.

Unutmayın başka Petrolspor yok! 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?