EDEBİYATÇI DEVLET BAHÇELİ...

06-12-2017

MHP’nin başına geçen yani Genel Başkan olan Sn. Bahçeli’yi uzun zamandır yakın takibe almış durumdayım bir basın mensubu olarak.
İnanın bu siyasi kişiyi kimliği tanıdıktan sonra ufuklarım açıldı.
Nasıl mı? 
Adam dinden dem vuruyor hepimizin bildiği hadis-i şerifleri alıyor eviriyor çeviriyor değişik kelimelerle ve eklemelerle çıkartmalarla kendine has bir fikir bir söylem haline getiriyor arada ayetlerin de meallerinden faydalanarak.
Bu durumda neden ufuklarım açılmasın ki bu beyefendi bir dönem AK Partiye ve Genel Başkanına söylemediği, etmediği hakaretler tehditler kalmadı.
Şimdi kanka oldular.
Adeta bir dediklerini iki etmiyor.
Kayıtsız şartsız aynı politikayı güdüyor.
Anlamış değilim sanırım sizlerde gerçek nedenlerini bilmiyorsunuz.
Sadece en fazla tahmin yürütebilirsiniz.
Ama hiç bir gizem ve sır zamana dayanamaz zamanla yahut ilahi yağmurlar yağdığında her tür yapay ve suni maskeler düşer makyajlar silinir gerçek simalar yüzler ortaya tüm çıplaklığıyla çıkar sadece sabır ve zaman göreceğim anlayacağım göreceksiniz şahit olacaksınız ve her eylemi sebep-sonuç nedenlerini fazlasıyla net olarak ortaya çıkacak.
Adamın siyasi görüşü çok zikzaklı geçiyor.
Ekonomi görüşleri muamma iktidar olursa yönetim tarzı soru işareti ne tür bir devlet yönetimi, plan projeleri, kadroları mali programları ve buna benzer daha neler neler? 
Ülke sorunlarına yaklaşımlarını açıklamıyor. 
Acaba var da mı? 
Açıklamıyor yoksa yo ki açıklasın mı diye hep merak etmişimdir.
Bildiğim şu ki kitle-kitle partisinden istifalar ve istikamet doğru İYİ Parti oluyor taban ve ülkücü kitle acaba merak etmiyorlar mı inanın onların yerine ben merak ediyorum.
Bu siyasi kişinin bana iki faydası oluyor birincisi ücretsiz bir tiyatro izler gibi oluyorum onu dinlerken ikincisi de onun skandal açıklamalarıyla aldığı virajlarla bol-bol makale yazmama neden oluyor tıpkı şu an yazdığım gibi. 
Yazmadan geçemeyeceğim köşe yazılarımdan sonra sık-sık tehdit telefonları da almıyor değilim özel ve numaralarını gizleyerek arıyorlar.
Ama ben korkusuz ve korkunun da üstüne çıkmış biri olduğum için es geçiyorum.
Bir gün onların es geçmeyeceklerinin de bilmeme rağmen yazıyorum.
Zaman-zaman fıkra gibi açıklamaları kafiyeli deyişleri de olmuyor değil bu siyasi kimlik Devlet Bahçeli...
Bir trajedi komediden de söz etmeden geçemeyeceğim.
Oğlum Mahmut Kemal Ekmen de onların gençliğine derneklerine üye olmuş ve ülkeyi nasıl kurtaracaklarını kalkındıracaklarını bana anlatıyor ve göğsünü gere-gere ben ülkücüyüm diyor.
Ancak anlattıkları ülke kurtarma modelleri tamamen Mahmut’umun kendi öz düşünce ve buluşları.
Zira onu sorguluyorum çapraz sorgulama yapıyorum.
Öyle anlıyorum.
Bu edebiyatçı nitelikleri olan yahut özlemi içinde olan Sn. Bahçeli lise de edebiyat öğretmeni olsaydı daha mı çok başarılı olurdu diye düşünmeden de edemiyorum.
Farkındaysanız zaman-zaman şairane söylemleri ve nükteleriyle bir nüktedan tavır ve demeçlerine de rastlıyoruz.
Şöyle bir düşünün bir an için Sn. Bahçeli tek başına iktidar olmuş ve ülkemizi yönetiyor sadece birkaç dakikalığına veya saniyeliğine düşünürseniz inanın benim yaşadığım tiyatro ve hayal kırıklığını sizlerde yaşıyor olacaksınız.
Adam şimdi tutturmuş seçim barajının çok yüksek olduğundan den vuruyor.
Hem MHP’nin baraj sorunu yok diyor atıp tutuyor gerektiğinde bu teze karşı çıkanları soranları eleştirenleri yerle bir ediyor hakaret ediyor hem de ne hikmetse 15 yıl sonra yakınıyor seçim barajından ama zamanlamasına bir dikkat edin.
İYİ Parti Türk siyasetine katıldıktan sonra dile getirmeye başladı bu sıkıntısını.
Sizlerde basından medyadan sosyal medyadan ve TV kanallarından kitleler halinde MHP’den ayrılıp İYİ Partiye katılanların sayılarını ve açıklamalarını izliyorsunuzdur.

Bu ne tavır? 
Kimleri aldatmaya çalışma, neden daha önce yakınmıyordu?
Bu bir tesadüf mü, zamanlama ve meydana gelen MHP kopuşlardan sonra. 
Bu günkü köşemin adını neden edebiyatçı koyduğumu sanırım anlamış ve bana azıcık hak verenler olacaklardır diye düşünüyorum değerli okur.
Fıkra var mizah var şiir var nükte var alıntılar var edebiyattan üstelik hem Türk edebiyatından hem de dünya klasiklerinden aslında bu beyefendi bir siyaset adamı mı? 
Edebiyatçı mı diye sorgulamak gerekir diye düşünüyorum.
AK Partiyle ittifak önerisi düşüncesi AK Partiye pek çok yaramadı galiba hemen kabul etmediler enine boyuna düşünüyorlar ve balıklama atlamadılar bu fikre.
Çünkü MHP ile olası ittifak başlı başına artı değil eksileri de var.
Yok değil bakalım ne olacak ben de alıntı bir güzel söylemle köşemi bitiriyorum Sn. Bahçeli’ye atfen.
Bakalım Mevla neyler neylerse güzel eyler deyip bitiriyorum.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?