EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ İYİ Kİ VARSIN

EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ İYİ Kİ VARSIN
19-10-2021

Geçen hafta Eğitim ve Araştırma Hastanesindeydim. Şahit olduklarımı anlatmazsam olmaz. Bundan önce haftalarca randevu alamadığımız, Tomografi ve (MR) Emar için aylarca beklemek zorunda kaldığımız, hatta bir Damar filmi için aylar ötesine gün verildiği hastanemiz ne hale gelmiş? Şaşırdım!…

Tabi tarihte biz bundan daha beterini de gördük. Doktora çıkmak için güneş doğmadan hastane yolunu tutardık. Daha memurlar gelmeden kuyruğa girer, sıra almaya çalışırdık. Eğer sıra alabilmişsek uzun bir bekleyiş başlar saatlerce bekledikten sonra muayene olurduk. Hele bir de film ve benzeri işlemler yapılacaksa günlerce beklemek gerekirdi. İlaç almak ise ayrı bir çileydi. Her bir işlem için ayrı bir sıraya girer, mümkünse mesai bitimine doğru ilaçlar alınırdı.

O günden bu güne şartlar değişti mi? Şimdi tanık olduklarımı anlatayım da ona siz karar verin...

Aylardır rahatsız olan hastamın ameliyat olması gerekiyordu. Doktorların kararı kesinlikle ameliyattı. Doğrusu ameliyat olmaktan çekiniyorduk. Ağrılar dayanılmaz hale gelince ameliyat kararı aldık.

Şimdi anlatacaklarımı dört gözle okuyun!…

Hastaneye geldiğimiz gibi hiç beklemeden doktora göründük ve muayene olduk. Gerekli kontrollerden sonra hazırlıklar başlatıldı. Kan Tahlilleri, EKG, Röntgen filmi(MR) EMAR ve en sonunda da PCR testi gerekiyordu.

Saat 10.00’da geldiğimiz hastaneye bir birimden diğer birime geçerek çok kısa bir zamanda hem de pek beklemeden tüm kontrolleri yaptırdık. Daha öğle olmadan tüm işlemler bitmiş, geriye sadece (MR) EMAR çekmek kalmıştı. (MR) Emar’ın çekilmesi için en az bir hafta sonraya sıra veriliyordu.

Biz sıra bulmayınca hastane dışında (MR) Emar çekimi için hazırlık yaparken, görevli personel “Gece saat üç gibi gelebilirsek yardımcı olabileceklerini söylediler.” Böyle bir kolaylık beklemiyorduk. Meğer hastaneye yeni gelen TOMOGRAFİ ve (MR) Cihazları yeni faaliyete girmişti. Bu bizim için gayet güzel bir haberdi. Böylelikle ertesi günü ameliyata hazır olabilecektik.

Hastamın ameliyatı için yapılması gereken tüm hazırlık ve çalışmalar aynı günde tamamlanmış, bizlerin hiçbir girişimi olmadan öğleden sonra Doktorumuzun masasında hazırdı. Her şey profesyonelce ve eksiksiz bir şekilde tamamlanmıştı. Ağrılarla boğuşan uzun bir süredir elden ayaktan kesilen hastamız, aynı gün içinde ameliyata hazır hale getirilerek ertesi gün de ameliyata alınmıştı. Bu bizim için beklentilerin çok üzerinde olumlu bir durumdu.

Allah’ın inayet ve yardımı, Doktor ve Sağlıkçılarımızın özverili çalışma ve gayretleri ile mükemmel bir ameliyat gerçekleşti. Rabbımıza hamd olsun…

Bu süreçte birçok şeye tanık oldum.

Gördüm ki hastanemizde pırıl pırıl ve çok değerli Doktorlarımız bulunuyor. Her biri bir diğerinden kıymetli Pratisyen ve uzman doktorlarımız halkımız için canla başla çalışıyorlar. Samimi ve hissiyatlılar. Hastalarımızın emin ve güvenilir ellerde olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Şunu hiç çekinmeden tüm samimiyetimle diyebilirim ki EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Bilgili, becerikli, donanımlı, kabiliyetli, iyi yetişmiş, çalışkan Doktorlara teslim edilmiş. Her bir doktorumuz kendi alanında başarılı çalışmalara imza atıyorlar.

Artık halkımızın başka illere gidip doktor aramalarına gerek kalmıyor. Her türlü tedaviyi gerçekleştirecek özverili, çalışkan, başarılı evlatlarımız her türlü hizmeti buradan halkımıza güvenle sunuyorlar.

Bizlere düşen ise onlara güvenmek, hastalarımızı bu kabiliyetli ellere teslim etmek, başarılarına güvenmek ve bu çalışkan Doktorlarımıza itimat etmemiz gerekiyor.

Bu konuda Yerel Yöneticilerimize de iş düşüyor. Doktorlarımızın daha büyük başarılara imza atmaları için önlerini açmak, destek olmak ve fırsatlar sunmak gerekiyor. Hastanemizin gelişip ilerlemesi tabi ki doktorlarımızın üstün başarılı hizmet sunmalarına bağlı.

Ayrıca bu konuda bizlere de düşen görevler var. Bizlerinde bu hünerli beyinlere güvenmemiz gerekiyor. Hastalarımızı hiç tereddüt etmeden bu başarılı doktorlarımızın ellerine teslim edebilmeli ve onlara güvenmeliyiz.

Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalı. Ki halkımız, hastalarını başka illerde bulunan hastane ve doktorlara götürme gereği duymasınlar…

Bağrımızdan çıkan bu özverili, çalışkan vatan evlatlarımızın daha güzel ve büyük başarılara imza atmamaları ve tıp literatürde tanınıp söz sahibi olmamaları için hiçbir neden yok.

Bu bağlamda hastamı tedavi eden ve ameliyatını gerçekleştiren Beyin ve sinir Cerrahı, Opr. Dr. Bilal Ertuğrul bunlardan sadece biri. Bilgi ve Becerileri ile birlikte Efendiliği, fedakârlığı, güler yüzlülüğü, yardımseverliğiyle her türlü övgüyü hak ediyor. İşini hakkını vererek özenle yapması ise takdire şayan.

Yalnız o mu? Tabi ki değil…

Diğer Doktorlarımızda fedakârca çalışıyorlar. Hastalarına değer veriyor, görevlerini özverili bir şekilde yerine getiriyorlar.

Aynı şekilde Eğitim ve Araştırma Hastanemizde görev yapan hemşirelerimiz, hastabakıcılarımız, sağlıkçılarımız, çalışan personelimizin tümü bu övgüye layık. Güler yüzleri, çalışkanlıkları, fedakârlıkları ve hastalara verdikleri değer ile gurur kaynağı olmayı hak ediyorlar.

Kanımca, alanında Uzman ve kabiliyetli Doktorlara sahibiz. Aynı şekilde sağlıkçılarımızda bir o kadar hassas ve profesyonelce çalışıyorlar. Hastalarımızı hiç tereddüt etmeden kendilerine teslim etmememiz için hiçbir neden yok.

Farkında değiliz ama eski olumsuz hastane ve Doktor profilinden eser kalmamış. Her ne kadar daha çağ atlamadıysak da yeni açılan İluh Devlet Hastanesi ve en önemlisi de 500 Yataklı Yeni yapılacak hastane ile aksak ve eksiklerimizi tamamlayacağımıza inanıyorum.

Ha.. Şimdi birilerinin“Hiç mi eksiğimiz yok?”diye soracağını biliyorum.

Tabi ki eksiklerimiz var. Zaman zaman olumsuz durumlarla ve kendini bilmez kişilerle de karşılaştığımız oluyor. Ama bunların ferdi ve şahsi olduğunu belirteyim.

Kısa bir süre de bu değerlendirmeleri yapmama neden olan değerli insanlara artık teşekkürlerimi sunabilirim. Hastamın ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştiren Beyin Cerrahı Bölümünde görev yapan Beyin ve Sinir Cerrahı, Sayın Opr. Dr. Bilal Ertuğrul’a işini mükemmel bir şekilde gerçekleştirdiği ve bizlere sabırla yol gösterdiği için teşekkürlerimi sunuyorum.

Aynı şekilde Beyin Cerrahı Bölümünde görev yapan Hemşire, Hastabakıcı, Sağlıkçı ve isimlerini öğrenmeye dahi zamanımızın olmadığı personellerinin görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeleri nedeniyle teşekkür ediyorum. Görevleri esnasında hastalara gösterdikleri sabırlı ve güler yüzlü hizmetleri nedeniyle de kutluyorum. Ayrıca hastalara itinayla muamele edip onları kırmadan, incitmeden, küçük düşürmeden hizmet ettikleri için hepsini teker teker tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Hepinize yürekten gönülden teşekkürler.

Tabi ki hastanemizin bu hale gelmesi için gayret ve emeğini unutamayacağımız İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu’ya da ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz.

Teşekkürler EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ…

İyi ki varsınız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?