EKONOMİK KURTULUŞ SAVAŞI

EKONOMİK KURTULUŞ SAVAŞI
18-12-2021

Ülkemizde uygulanan yanliş politikalar neticesinde; dövizde dalgalanmalar olmuş, tefecilere gün doğmuş ve zengin daha zengil olmuştur.

Piyasayi Türk parasi değil döviz'in belirlediği vehim bir durum söz konusu.

Bu duruma; faiz indiriminden öte, ekonomideki başarısızlık, yanlış politika ve itibar için yapılan israflar daha öncelik teşkil ettiğidir.

Faiz'in her çeşidini ve miktarı NAS yani Kur'an ayetile yasaklanmış ve "Allah ve Resulunun onlarla savaşacaği" açıkça belirtilmiştir.

Ekonomideki sıkıntının varlığını kabul edip "ekonomik kurtuluş savasini" ilan eden hükümet işi "dış güçlere" bağlayarak, hamaset nutuklarıyla başarılı olacağını beklemek boşunadır.

Yanlışlarda diretme, hatalara devam etme, doğrulara kulak tıkama faydası olmayan beyhude çabalardır.

Olması gereken doğru teshis ve tedaviyi uygulamaktır.

Toplumsal güveni sağlamak, yeni bir enerji ve sinerji için erken seçimin yapilmasi elzem olduğudur. İktidarin elinde olan erken seçim pek mümkün görünmediğidir.

Kurtuluş savaşlarında başkomutanın rolu, sevk ve idaresi çok önemlidir.

Ön safta yer alması, fedakalığı ilk kendisi yapması, tebasıyla lokmasını paylaşması ve en yakınlarini da buna teşvik etmesi başarıda çok önemlidir.

Faiz indirme çabasına, devletin de; öğrenci kredi faizleri, elektirik, su, bağkur ve benzeri gecikme faizlerinden vaz geçmesi ile destek vermelidir.

Devlet erkanı için yapılan israflara son verilmeli, saray harcamaları en azından bu süre zarfında durdurulmalı, tasaruf yapılmali ve iktisata önem verilmelidir.

Arapların "millet mülkünün dini üzerinedir" kaidesiyle; tepedeki tasarruf aşağıya doğru sirayet edecektir.

Bediuzzaman:

"Hâlık-ı Rahîm, nev'-i beşere verdiği nimetlerin mukabilinde ŞÜKÜR istiyor. İsraf ise şükre zıddır, nimete karşı hasaretli bir istihfaftır. İktisad ise, nimete karşı ticaretli bir ihtiramdır. Evet iktisad hem bir şükr-ü manevî, hem nimetlerdeki RAHMET-İ İLAHİYEYE karşı bir hürmet, hem kat'î bir surette sebeb-i bereket, hem bedene perhiz gibi bir medar-ı sıhhat, hem manevî dilencilik zilletinden kurtaracak bir sebeb-i izzet, hem nimet...(Lemalar)

Dolara endeksli anlaşmalar Tl cinsine çevrilmeli, kâr garantili anlaşmalar fesh edilmelidir.

Ülkenin kaymağını yiyen zenginlerden fark gözetmeksizin fedakarlık istenmelidir. Yanaşmayanlara yaptırım uygulanmalıdır.

Selam ve dua ile

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?