EKONOMİMİZİN PARAMETRELERİ

08-08-2018

Yakın bir geçmişten günümüze değin tarih itibariyle 07 Ağustos 2018 ekonomimizin geldiği seviyelere bir baksanız ya…şüphesiz ki art niyetliler ve ülkemizin kalkınmasını istemeyenler ileri demokrasiyi kalkınmış ferah bir Türkiyemize karşı olanlar bu bulanık ve gri dönem de eminim ki sevinçten göbek atıyorlardır.

Peki saray ve saraylılar ne ? yapıyorlar ne yapmıyorlar ? üstelik de her konuda her branşta danışmanlar olduğu halde gelinen vahim durumu önleyemiyorlar.Cumhurbaşkanı Sn.Erdoğanın açıkladığı yüz günlük yapacağı icraatlar bana kalırsa pek anlamlı değil ülkemizin yaralarını saracak nitelik te hiç değil.

En acil ve mergency durumda olan sorunlar ele alınmalıydı.Onlar olmazsa olmazlardır.Dünya da en kolay şey teoride vaad etmek cek-cak’lı konuşmak ve yazmak bunun yanısıra bir kolay eylem daha var o da eleştirmektir.

Döviz, altın,enerji kısacası hayat pahalılığı uçmuş kanatlanmış başını almış gidiyor.Bunlara karşı akıllı ve bilimsel önlem tedbirler alınıyor mu ? alınıyorsa nasıl ? hangi ? yöntem ve programlarla çıkıp da kamu oyuna açıklanması gerekmiyor mu ? maşallah halk sus pus durumda yahut bu hale getirildi.Ana muhalefete ise kendi beka sorununu oturdukları ve tutkalla kendilerini yapıştırdıkları koltuklarını makam ve mevkilerini kaybetmeme telaşındalar.Tam da kendilerine ve iyi niyetle yapamaları gereken asli görevleri olan muhalefeti yapamıyorlar.Kendileri acil de can suyu bulmaya çalışıyorlar…hey yavrum hey anamuhalefete bak saçlarını tara.Haliyle bu sancılar bu çıkmazlar saraya ve saraylılara fazlasıyla yarıyor ses yok seda yok durmak yok yola devam.Demeç üstüne demeç sonuçlar tam tersi çıkıyor.

Önümüz kurban bayramı art niyetliler hemen sarılacaklar bu fırsatlara işte neymiş buğday yem sap saman dolarla dışardan alınıyormuş da et fiyatları haliyle yüksek olacak kurbanlıklara da yansıyacak naraları fırsatçılığın alasını yapacaklar hatta yapmaya başladılar bile.

Mevcut iktidar acil ve kalıcı önlemler almıyor alamıyor.

Kim bilir belki de almayı bile bilmiyorlardır zaten bilselerdi ve samimi olsalardı günümüze bu rakamlarla gelinmeyecekti daha önce aldıkları önlemler ve akıllı bilimsel önlemler set olurdu zaten ve bu noktaları seviyeleri görmeyecektik.

İyi partiden de hoş sesler gelmiyor aksine istifalar oluyor.Oysa seçim arefesinde sahaya inip cennet vaad ediyorlardı şimdi kendi dertlerine ayakta durma ve çözülmeme erimeme mücadelesi veriyorlar.Bu demektir ki Sn Akşener de çare olamadı.Tek çare kalıyor.O da saraylının tüm danışmanlarını acilen toplayıp yıllardır sizlere rüyanızda bile göremeyeceğiniz yetkiler ve maaşlar ödüyorum sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda ülke idare ediyoruz market değil şu gelinen duruma bakın neler ? oluyor neden başaramadınız neden bu hale geldi piyasalar ve ülke ekonomisi deyip haykırabildiğince haykırmalı.Hatta hepsini reset edip işlerine son vermeli mutlaka ihtiyaç varsa o danışman görünümlü ama hiç bir bir şey bilmeyen o kitleyi derhal değiştirmeli diye aklıma geliyor ve yazıyorum.Onlara ve kariyerlerine demeçlerine bakıp da ülke ekonomisi eğitimi bu hale geldiyse hesap sormalı. sorardım sormakla da kalmaz inanın onları halk adına millet adına bir de tutuklattırdım.

Ekonomimizin parametrelerinde çanlar çalıyor es geçmemek lazım.Mutlak surette acil önlemler ve çareler aramak akıllı bilimsel projelerle yola çıkmak gerek sonra bu günleri de aramak zorunda kalmayalım.Gün günü kurtarma günü değil önlem ve çare bulma günüdür.

Her dalda spordan tutun da ekonomiye kadar onlarca danışman var saray da ülkemizin geldiği hale bakın.Bu arada Bir bilge adam ve kendini denetleyen denge unsuru olarak gören ittifak ortağı Mhp’den Sn.Bahçeliden de ses seda yok antika arabalarıyla tur atmaya devam…aslında en çok konuşmaları ve halkı psikolojik olarak rahatlatmaları gereken olumlu pozitif demeçler vermeleri gereken bu özel günler de adamlar sus pus durumdalar anlayamıyorum anlamakta da güçlük çekiyorum.Susmaları gereken zamanlarda da konuşabildiklerince konuşup gereksiz demeçler verdiklerine hepimiz şahidiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?