EKONOMİYİ REHABİLİTE ETMEK...

16-11-2017

Döviz, altın ve benzinin adeta uçup kanatlandığı dolayısıyla da bu uçup kanatlanmaların piyasada her şeye yansıdığını görüyoruz.

İktidarın hiç bir tedbir bulup dövizi aşağı çekememesi halinde hiç olmazsa benzin ve mazottan aldığı vergileri aşağıya çekmesi de minik bir rehabilite olur.

Düşünsenize bir yandan piyasalarda artan ve ardı ardına gelen zamları iktidar yapıyorsa ve almış olduğu zam kararlarından ödün vermiyorsa, ekonomiyi alt üst eden belki de artık araba bile kullanamayacak hale bu değerleri gittikçe yükselmesinin durmasını uzaylılardan mı bekleyeceğiz.

Piyasa ekonomisinin kitleleri negatif yönden etkilediği ama ücretlerin halen sabit kaldığı çalışanların ve asgari ücretin yerinde sayıkladığı bu ekonomi bu yaşam tarzına kitleler daha ne kadar dayanabilir ki?

Şimdi mevcut iktidarın gelecek seçim hesaplarını bir kenara koyup ekonomik önlemler ve piyasayı elinden geldiğince rahatlatan çözüm ve kararlar alma zamanı şimdi değilse ne zaman olabilir?

Artan yakıt fiyatlarını otomatik olarak pompaya yansıyor deyip sorumluluktan kaçan ekonomi bakanı çocuk mu kandırıyor?

Felsefe mi yapıyor?

Vicdanını mı rahatlatıyor?

Hayli bir tartışma konusudur yapmaları gereken asli görevlerini yapamayıp…

Fiyatlar otomatik olarak pompaya yansıyor demek nasıl bir fikir, nasıl bir sorumluluk anlamış değilim.

Bu çelişkiyi hiç kimse izah edemez.

İşsizlik oranı yüksek boyutlarda gençler iş bulmakta zorlanıyorlar.

Oysa dikkat ederseniz genel seçimlerde demeç verirken sınırsız vaatler veren konforlu bir yaşam iddia eden siyasiler en başta da iktidar söylemediği ve çizmedikleri pembe tablolar kalmıyor.

Peki, iktidar olduktan sonra makam ve koltuklarına oturduktan sonra bu vaatlerini bu çimiş oldukları pembe tabloları, toplumu refaha kavuşturma hikâyeleri geçmiş zaman mı oluyor?  Past-time hemen unutuluyor mu?

Balık hafızalı milli irade bu olup bitenleri hemen de çabuk unutuyor ve seçimler geldiğinde önlerine seçim sandığı koyulduğunda yapmaları gereken en sağlıklı seçimi yapmayıp yamayıp futbol takımı tutar gibi parti tutanlar adeta bu günleri kendilerine bizlere inşa etmiş oluyorlar sonra da oturup ağlıyorlar.

Her şey çabuk unutuluyor ama çekilen sefalet fakirlik maalesef kalıcı oluyor.

Çık işin içinden çıkabilirsen.

Et süt ürünlerine gelen zamlar pazarlara marketlere hemen yansıyor yansıdı bile gerekçe dolar fırladı altın yükseldi mazot yükseldi aslında haksız da değiller ama gelen zamlar bu artışlar oranında mı zamlanıyor?

Yoksa isteyen istediği gibi meydanlarda at mı?

Koşturuyor bu konularda sağlıklı bir denetim mekanizması bile yok.

Şimdi ey iktidar, otur da ekonomik tedbirler al ekonomiyi rehabilite et acil ve kalıcı plan projeler üret seçimlerde ettiğin yapmış olduğun vaatlerini yerine getir.

Konforlu bir yaşam vaat etmiştin insanlar artık fırınlardan bayat ekmek almaya başlıyorlar çözüm üret demenin zamanı bu zaman değilse ne zamandır?

Çözüm metal yorgunluğu ve belediye başkanlarını istifaya zorlamaksa çeyrek asırdan da fazla o makamlarda oturanların metal yorgunluğu şimdi mi seçimler yaklaştığında mı fark edildi.

Diye düşünüyorum ama düşünmek de yazmak da çözüm olmuyor adamların gözleri anketörlerin olası seçimlerde alabilecekleri oy oranını görmekten de başka hiç bir şey görmüyor görmek de istemiyorlar.

Bu gerçeği bu çelişkiyi milli irade de bir görebilse ama görebilse…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?