ELEKTRİKLİ BİSİKLET TAKSİ BATMANDA DA OLMALI!

30-01-2018

Geçen hafta Lüleburgaz Belediyesinin inovatif yenilikçi projesine şahit oldum ve açıkçası imrendim.
Bu proje memleketim Batmanda da olmalı diye!
İklim değişikliği ile mücadele etmek ve vatandaşları bisiklet kullanıma teşvik etmek amacı ile Türkiye’de bir ilk olarak alınan elektrikli bisikletler 8 ay boyunca vatandaşlara ücretsiz şekilde hizmet verecekmiş.
Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde karbon salınımını azaltmak için alınan 3 adet elektrikli bisiklet taksinin hizmete başladığını duyunca bu haberi köşeme taşımak ve farkındalık yaratmak istedim.
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Bisikletlerimizle İklim Değişikliğine Karşı Mücadele Ediyoruz” projesi kapsamında belirli güzergâhlarda ulaşım sağlayacak elektrikli bisiklet taksiler, öncelikli olarak 60 yaş ve üzeri, engelli, hamile ve çocuklu vatandaşlara hizmet verecekmiş.
Konuyla ilgili Lüleburgaz Belediye Başkanına kulak verdiğimizde dedikleri şunlardı;
Projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek proje hakkında, “Geçen sene Lüleburagaz’da bisiklet yılıydı. Bisiklet yılında yapılan faaliyetlerden biri “Bisikletlerimizle İklim Değişikliğine Karşı Mücadele Ediyoruz” projesiydi.
Bu projemiz ile biz Avrupa Birliği’ne müracaat ettik ve Avrupa Birliği’nden 48 bin 300 Euro’luk hibe kazandık.
Bu proje kapsamında 3 tane bisiklet aldık ve 8 ay süre ile Lüleburgaz’da bu bisikletler değişik yerlerde konuşlandırılarak hamile bayanlara, yaşlılarımıza ve çocuklu ailelerimize hizmet edecek. 
Bisikletlerimizden birisi yeni yapılan Hükümet Konağı önünden birisi belediyenin önünden biriside şu an gördüğünüz kongre meydanında hizmet verecek. 
Vatandaşlarımız olaya çok sıcak bakıyorlar Lüleburgaz’da hatta Türkiye’de bir ilk bu o yüzden vatandaşların ilgisi çok fazla.” dedi. 
Ne dersiniz, Batmanda da bulunsa bu pratik bisiklet taksiler, hem çevre kirliliği hem trafiği yoğunluğu rahatlatma adına güzel bir girişim olmaz mıydı?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?