ELVEDA

07-07-2016

Gelişinle soframıza bereket, yüreğimize merhamet ve şefkat getirdin. Günlerin sıcak olmasından bazen sabır savaşı verdik. Günahlardan ve dünyadan kaçmaya çalıştık. Bu uğraşımızda ne kadar amacımıza ulaştık bilemeyiz ama hiç şüphesiz senden memnun kaldık.

Evet bir misafir gibi geldin, aramızda kaldın. Bizler seni memnun ettik mi onu bilemiyorum işte!

Evet değerli dostlar, oruç sadece yiyip içmekten uzak kalmak değildi. Yoksulun halinden anlamaktı. Bilakis Rabbimizin bizi aç bırakmak gibi bir amacı yoktur. Haşa ! Halden anlamamızı, ona göre amel etmemizi ister Rabbimiz.

Gün boyu aç kalıp iftara türlü türlü yemekler yapıp, azını tükettikten sonra arta kalanı çöpe atmak değildir Ramazan.

Ramazan, fakir fukarayı gözetip bir tas yemek ya da bir parça erzağı ihtiyaç sahibinin kapısına sessizce bırakıp gitmek ve ecrini Allah'tan beklemektir.

Oruç, sadece mideyi değil gözü, kulağı, ağzı terbiye edebilmektir. Dünya metası için birbirimizi kırmamak, empati yapabilmektir vel hasıl.

Evet geldi ve gidiyor on bir ayın Sultanı. İnşallah bizlerden memnun kalmış ve ahirette bizi kurtaracak olan Rabbimizin merhametine vesile olur. Geriye kalan diğer aylarda da Ramazan ayı hassasiyeti gösterebilmek temennisiyle Ramazan Bayramımız mübarek olsun. Allahaısmarladık.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?