Emin Ekmen ile sohbet

Emin Ekmen ile sohbet
07-05-2024

Geçen hafta Ankara ardından Balıkesir ve tabii ki son olarak İzmir’de bulundum.

Ankara'da Batman milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen ile bir araya geldim.

Açıkçası Batman eski milletvekili Mehmet Emin Ekmen'i özlemişiz.

Mersin milletvekilliği yapan Sevgili Emin Ekmen beyefendi ile o zaman bir sohbetimiz oldu.

Milletvekili olduğu Mersin ve tabii ki eski vekilliğini yaptığı Batman ile ilgili sohbetlerimiz tabii ki biraz daha samimi sohbetlerimiz oldu.

Mehmet Emin Ekmen beyefendinin en önemli özelliği kesin olarak seçmenlerine duyduğu saygısıdır.

Milletvekillerinin çoğu mutlaka seçmenine saygı duyar ama aradığınız vekillerin birçoğu telefonlarını ya danışmanlarına ya da sekretaryalarına bırakırlar sayın Ekmen öyle değil mutlaka telefona dönüş yapan ender vekillerden bir tanesidir.

Diyelim ki bak Mersin milletvekili Emin Ekmen'i aradınız o an meşgul ve telefona bakmadı ama ne olursa olsun sonra size mutlaka dönüş yapacaktır.

Çok değerli bir özellik. Seçmenin kendini değerli hissettiği bir özellik sorunu olan seçmen tabii ki milletvekili ile görüşmek ister sorunu çözülür ya da çözülmez çok önemli değil ama önemli olan seçmenin kendini değerli ve özel hissetmesidir.

Bu telefona bakmak çok zor bir şey değil ama birçok vekil telefonuna bakmaz bunu neden çok önemsiyorum ve bu konuyu neden bu kadar üstünü çizerek yazıyorum siz makamınız ne olursa olsun sizi oraya taşıyan insanların sorunları ile ilgilenmek her şeyden öte iletişimi sağlamak zorundasınız.

İşte bu basit iletişimi yani o telefona bakma meselesini gerçekleştirmeyen onlarca milletvekili var bu yüzden Mehmet Emin Ekmen bence bu konuda örnek bir vekil.

Kısa süre içerisinde Mersin'de de çok müthiş değer gördü veya seçmenleriyle çok güzel bir ilişki kurdu.

Mersinli olmamasına rağmen mersin'deki yerel medyadaki birçok kalem Mehmet Emin ekmenin bir Mersinli kadar Mersin'in sorunlarına Vakıf olduğunu ve Mersinli ile ilgilendiğini dile getiriyorlar bakın bu çok önemli Emine Mersinli değil ama bir Mersinli kadar Mersin'in problemleri ile ilgili ha başka milletvekilleri de var Mersinli olmayan ama Mersin yerel medyasında onlarla ilgili böyle özel cümleler kullanılmıyor bu da Emin Ekmen'i ön plana çıkarıyor.

Emin Ekmen Batman milletvekili iken ne yaptı ne etti ne kadar insanlar ve seçmen memnundu onu tartışırız ama kesin olarak Mehmet Emin Ekmen Bey'in olgunlaştığını ve çok ciddi bir siyasi kimlik olarak ön plana çıktığını söyleyebiliriz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?