EMPERYALİZM VE EMPERYALİSTLER

18-03-2016

AK Parti, ABD ile Rusya'yı okuyamadıysa neler yapıp? Neler yapmayacaklarını anlayamadıysa bu bir basiretsizlik değilse nedir?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, akademisyen olduğunu her fırsatta söyleyip duruyor. O halde nasıl? Oluyor da bu emperyalistleri gereğince okuyamadı, tanıyamadı doğrusu bizleri şaşırtıyor. Üstelik yıllarca Dış İşler Bakanlığı yapmış, diplomasi ve siyasi ilişkilerde defalarca hem Rusya ile hem de ABD ile bir çok kez masaya oturmuş bir çok konuda ve ikili antlaşmalarda bilgi alış verişlerinde bulunmuş bir Siyasetçi ''Anlayamıyorum'', ''ABD'den bunları beklemiyorduk'' anlamında demeçleri şaşırtır nitelikte değil mi? Olsa, olsa bu bir zaaftır emperyalist güçler olan ABD ile Rusya'yı yeterince tanıyamaması ve milli çıkarlarımızın aleyhinde alınan kararlar oldukça üzücü ve derhal anlamlı önlemler alınmalı, çareler bulunmalı varsa hatalar mutlaka telafi edilmeli. Zira bu bir Parti ve iktidar sorunundan ziyade hayati önem taşıyan Milli bir sorundur özenle üzerinde durulmalı.

Aslında ABD ile Rusya birbiriyle bile anlaşamayan, geçinemeyen; siyasi, iktisadi ve askeri olarak bile uzun yıllardır birbirleriyle yarışan, ters düşen biri diğerini elinden gelse bir kaşık suda bile boğacak bir siyaset gütmüyorlar mıydı? Tüm Dünya milletleri bu gerçeği böyle bilmiyor mu?

Peki? Ne oldu da? Suriye konusunda anlaştılar paralel hareket ediyorlar? an itibariyle net olarak bilinmeyen, deşifre edilemeyen oyunlar mı? oynanıyor Dünya Kamu Oyundan gizli başka hedefler ile plan projeleri mi var? bu Emperyalist güçlerin. Şu an tahminden öteye geçemeyen.

ABD Türkiye’yi gözden bile çıkarabilecek kadar iki yüzlü olabiliyorsa ben bu tarz ve davranışta metaforlar ararım. Art niyet ararım. Emperyalizm'in kişiliği diye bakarım.

Bu konu Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan'ı da oldukça öfkelendirdi. İngiltere, İsrail ve Vatikanı da pas geçemiyorum. Haçlı ruhu hortladı mı?

Haçlıların İslam Aleminden ne istediklerini? Bu Konudaki amaç ve gayelerini teori olarak biliyorduk. Oduncu ile Yılanın kuyruk acısı hikayesini andıran bu intikam güdüsü zaten akut bir sendrom halindeydi asırlardır bu böyleydi. Şimdilerdeyse o teorilerin pratiğine mi geçtiler? anlayıp göreceğiz. Bu konuların gerçek akademisyeni Rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan'dı bu günleri ve olabileceklerinin kodlarını çözmüştü bu yüzden Dünya İslam Ülkeleri birliğinden dem vuruyordu. Çünkü Rahmetli Erbakan Emperyalistlerin kuruluş amaç ve nedenlerini çok iyi biliyordu hedefleri ile çıkarları konusunda yapmayacaklarının olmayacağını onlarca sene önce anlamıştı.

Sayın Ahmet Davutoğlu bu konularda yeterince deneyimli olabilseydi en az tahribatla atlatırdık diye düşünüyorum. Halen yapılacaklara karşı önlem ve hamleler var. Aynı zamanda Ülke olarak, Millet olarak en çok birlik olmaya huzur ve barış içinde yaşamaya daha da çok ihtiyaç var. Bunun başka da yolu yok. Çok zor sınavlardan geçiyoruz. Ümitli olalım mutlaka başaracağız Allah dilerse. Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın Batmanlılar ve değerli SONSÖZ okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?