EN BÜYÜK TRANSFER SCAUT EKİBİ OLUR

EN BÜYÜK TRANSFER SCAUT EKİBİ OLUR
15-07-2021

Sanırım son yıllarda Petrolspor'umuz kadar bol keseden ve alelacele transferler yaparak milyonları yanlış futbolculara yatırıp sezon sonu eline başarısız bir karne alan başka bir takım daha yoktur.

Petrolspor yönetimleri transferlerde menajer ve kulübe yakın insanların yönlendirmelerinden vazgeçip, ekonomisini ve geleceğini düşünerek modern bir scout ekibini acilen kurmalıdır. Bu sistem kulübün hedefleri çerçevesinde devamlılığı olan bir kültür haline getirilerek düzgün plan ve projelerle yapılandırılmalıdır.

Nasıl mı ?

Futbolcu izlemek için çok uzağa gitmeye, uzun yolculuklar yapmaya gerek yok.

Başta Batman'ımız olmak üzere bölge takımlarımız Diyarbakır, Siirt , Mardin ve Ağrı'ya toplam 94 takım gelecek ve buda kurulacak oyuncu izleme analiz ekibine yaklaşık 1.500 futbolcunun çıplak gözle izlenme ve fikir sahibi olma şansı sunuyor.

Özellikle transfer konusunda profesyonelleşen kulüplerin kurdukları scaut ekipleriyle daha az paraya maksimum verim elde ettikleri net bir şekilde hissedilmeye başlandı.

Bunun en basit örneğini geçtiğimiz sezon grubumuzda gördük. Büyük paralar harcamasına rağmen küme düşen Cizrespor ile belki de daha az paraya, izlenerek transferi yapılan futbolcularla takım olmayı başarıp 2.Lige yükselen Somaspor ve Ispartaspor.

Gelin önümüzdeki sezonun planlamasını şimdiden yapalım. Oyuncuyu izleyecek, tanıyacak kulübe fayda sağlayacak isimlerin keşfedilmesine aracı olacak alt yapı hocalarımız ve kendini sürekli güncelleyen bu işin içinde olan eski  futbolcularımızdan oluşacak profesyonel bir scaut ekibi kuralım.

Emin olun scaut ekibinin kulübe maliyeti bir sezonda 50-60 bin lirayı aşmayacaktır.

Bizim gibi 100 binleri yanlış futbolculara yatırıp verim alamadan gönderen kulüpler için büyük bir rakam olmasa gerek.

Bu ekiple hatır gönül transferlerine son vermeye,

Bu ekiple kulübün kasasına göz diken art niyetli bazı menajerlere o fırsatı vermemeye,

Bu ekiple uzun yıllar sonra futbolcu satışından kár eder duruma geçen bir Petrolspor yaratmaya var mısınız?

Hoşça kalın...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?