ERCAN ÜSTADIN DOĞUM GÜNÜ KUTLU OLSUN

18-11-2015

Güzide gazetemiz Sonsöz’ün imtiyaz sahibi Ercan Atay Beyefendinin bugün doğum günüdür, kutlarım. Allah’tan nice yıllara sağlıklı, mutlu ve umutlu yıllar yaşamasını diliyorum.

Araştırdığım ve öğrendiğim kadarıyla böylesi değerli insanlar, marka olmuş bir isim. “Ercan Atay”… Kolay kolay yetişmiyor.

Böylesi bir dosta, meslektaşa sahip olmak inanın mutluluk, haz veriyor.

Onunla her gün çalışan yüz yüze gelen, hatta muhabeteden Sonsöz köşe yazarları ile gazetenin çekirdek kadrosu, yani yönetimi Hatice hanım, Medeni bey ve isimlerini bilmediğim diğer dostlar oldukça mutlu ve şanslı olduklarına kalben inanıyorum.

Ben de Batmanlı olduğum için, yöreyi hayal meyal tahmin ettiğim kadarıyla gelinen nokta üst at için kolay olmayıp, çileli bir ömür ve kara kışlarla geçtiğine eminim, ama olsun büyük acılar ve yaşam kavgası değil mi insanı pişiren, olgunlaştıran üstat eden.

Satın alınmış bir hayat mı? Kazanılmış bir hayat mı?

Ercan Bey’in hayatı mücadelelerle geçtiğine, hayatı satın almayıp kazandığına inanıyorum. Kendimi Sonsöz ailesine ansızın bir Tanrı misafiri olarak katıldığıma, hatta İstanbul’daki bir ekip olarak görüyorum lütfedilip kabul edilirse Mehmet Ekmen, Birkan Hasyakan ve Sebahat Ekmen üçlüsü bizler, sizlerin sıladaki arkadaşlarınızız.

Hepimiz Ercan Bey’in doğum gününü kutluyoruz. Biliyor ve anlıyorum bu böyle olmamalıydı, orada olmalıydık. Yüz yüze kutlamalıydık, ancak yaşam koşulları ve uzaklık buna engel oldu, özür dileriz.

Bu saygın beyefendinin doğum gününe atfen yazdığım bir şiirimle bitiriyorum.

 

HAYATIN OYUNU

-Ercan üstada ithafımdır-

Onlar !

Insan kanına bulaşmış

Paralarını,

Koydular masaya.

Biz de Allah’a adanmış hayatımızı

Ve böylece hayatın oyunu başladı,

Devam ediyor

Kimin kazanıp, kaybedeceğine

Aldırmıyoruz.

Biliyoruz ki yıldızları bile

Gökyüzünden koparan biz olacağız

Güçlüyüz kararlıyız,

Biz zaferlere doymuyoruz,

Göreceksiniz yenilen onlar

Kazanan biz olacağız.

Hayatın kirli oyununu onlar başlattı

Biz temiz ve beyaz ve zaferle bitirdik

Çünkü biz Mezopotamyalıyız.

Mehmet EKMEN

18/11/2015 ÇAMLICA/İST.

 

 

Fiziksel olarak aranızda değilim, olamadım.

Değerli dostumuzun yani üstadın doğum gününde canlı canlı olamadım, hiç olmasa köşemle şiirimle olmak istedim.

Pastanız yenirken biriniz beni temsilen bu yazıyı yüksek selse okursa ve de duygulanan Ercan Bey’in gözleri ıslanırsa suçlu ben değilim. Benden yazması, hepsi o kadar.

Değerli okurlarımız bu yazıma yani Ercan bey’e kutlama yorumları atarsanız inanın beni mutlu edersiniz. Hoşçakalın siz saygın Sonsöz okurlarımız ve Ercan Beyi seven dostları. Belki kişiye özel oldu, olsun değer, hem de fazlasıyla değer. Mutlu etmek saygı duymak mutlu olmayı ve saygınlığı da beraberinde getirir. Üstelik kucak kucak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?