ERİK DALI GEVREKTİR ELALEMİN DOLARI GEVŞEKTİR

03-08-2018

Yine bir düğün ortasındayım yapayalnız ve çırılçıplak.Sanki denize düşmüş gibiyim ve hangi yılana satılacağımı/sarılacağımı bilmez bir haldeyim.

Bir de hiç utanmadan, sıkılmadan başını otobüs camına dayamış sen de gidiyorsun işte en çok da bu koyuyor bana...

Düğün ortasında belki de kalbinin orta yerinde çağlarken gözlerim,  kaybolmuşum ve düğün ortası şair yalnızlığını yaşıyorum....

Bir akrebin kıskacındayım kendimi ha zehirledim ha zehirleyeceğim.Aslında çoktan zehirlemişim-zehirlenmişim de haberim yok kendimden.Akrabalığın sadece düğün ve taziyeden ibaret olduğu bir akrep kıskancındayım kimsesiz/sensiz,sessiz bir yalnızlıkta.

Elalemin gözü bizde,kıskançlık krizindeyim,dur bir selfie çekeyim.

Aheste aheste kürekleri çekelim, meyhaneci bugün dolunayda var;dolu yağmadan aydan üzerimize.

Al kızını koy çuvala,sala sala vur duvara duvara diye feodal beylik sözleri okuyan eli mikrofonlu adamı ezandaki ses bile susturmaya/durdurmaya yetmiyorken ve kim seni durduracak hangi temiz oyunla güzel masum kız diye düşünürken Osman ağa, sabah olup çarşıya gidiyor bense dayanamıyorum sana Osman ağa.

Yandan halimem yandan seviyorum seni candan diye oynarken dansöz gibi  uluyor bir yanında kurtlar,bir yanında çakallar ülkem bir çuvalda vuruluyor duvardan duvara.

Kuşlar da uçuyor kim bilir hangi başını almış ülkeye hangi l/imansız şehre. Hey hey pınarbaşı burma burma yar yarama,dokunuyor,sızlıyor için için gözyaşı sen kanıyor yüreğim.

Camdan bir kovanoza konulmuş bir çekirgeyim dört ayağı kesilmiş ve haydi bakayım zıplayıver çekirdek deniliyor.

Biliyorum kuyudaki Yusuf'um ben kuyudan çıkarım ve Mısıra da  kral olurum;lakin birlikte çıkalım bu kör kuyulardan köle olmaya hazırım dünyaya yeter ki sen ol.

Bıdı bıdı çekirge, zıplayıver çekirge,tempo da tempo havalarında sen.Haydi bütün eller havaya zıpla,zıpla çekirge de yar yerinden kalksın, yer yerinden oynasın.

Sonra da Arkası gelmez dertlerimin bıktım İllallah,böyle gelmiş böyle gidiyor;oynaya oynaya da yok mu dertlerimin çaresi..Komşu da yanıyor oysa kimse bir kova su bile taşımazken herkes oynamada, 82’lik dedemin bileklerine ters kelepçe takılmaca ağzına-gözlerine biber sıkılmada,dayak yemede ohhhhhh çile bülbülüm sense sinsi sinsi komşuyu çekiştirip oynamada.

Çileeeeeeeeeeee ahhh,ahhhh, ahhhh çile bülbülüm Allahhhh.Vur paylaşın sanal sanal hesaplarda bir de vur patlasın çal oyna ülkem.Allah ne muradımız varsa onu versin emi ve günün özeti takı töreni. Herkes takarken  damada takısını bakalım kimler bize ne takacak?Fakire param yok 10 lira,zengine ne yapalım mecburuz bilezik;bilemedin bir de yok vallahi o 50 lira taktı ben de elli liradan fazla takmam ağızları.Ohhh maşallah hem ağlarım,hem oynarım hem de giderim ortaya karışık gelsin kuru fasulye,pilav bir de cacık..Ağla gözlerim ağla şimdi..Amannn amannnn boşver,bütün eller havaya;bütün kızlar ortaya durmak yok devam oynamaya.Çekemiyorsan çatla; gebermeden,kıyamet kopmadan seni ikiyüzlü şirincik.Erik dalı yeşildir,böyle olsun istemezdim;lanet olsun anason kokusundan salanıyorum ve neredeyse bayılmak/sızmak üzereyim tak tak silahlar sıkılırken havaya kurşunlar kalbimde sek sek oynamaya damat halayı çekerken.Nerdesiniz kahrolası çöpçüler aşkımı da silip gitmişler yüreğim kanamakta bilyesi kaybolmuş sünnet çocuğun bir de p..s.. kesilirken...Çaldı da bitti,de gitti,şey pardon oldu da bitti maşallah.Yeşil ördek gibi daldım göllerden g-öl/ü/lere sen beni düşürdün dilden dillere,elimde biralarla düştüm di-z/i/lerden di-z/i/lere bölümlerden bölüm bölüm bölümlere.Sana demedim mi haydar bu düğünler seni de beni de bozar martılar paylaşırken çöpleri çöpçülerle ve ortada dızdımlak/çırılçıplak göbek atarken sensizliğe ben....Hülasa boşver Haydar aman dolar yükselirse yükselsin,yüksekten uçan doları da vururuz,nasıl kaldırdıysak indirmesini de biliriz biz doları haydi çal bütün eller havaya,kızlar ortaya;göbek atmaya....

Erik dalı gevrektir

Elalemin doları yeşildir/gevşektir

Amanın basmaya gelmez

Haydi basmaya gelmez

El gızı naziktir

Amanın küsmeye gelmez

Eller oynasın eller

Diller söylesin diller

Ne derlerse desinler

O dilleri yesinler.....

Hatice Hanım  çalsın oynasın, tren tren trend kampanyalarla prim  yapsın, Ankara'nın bağları Batman'ın büklüm büklüm demiryolları; Recep Bey durmadan  eleştirsin sonsözü de sonsöz sahibi söylesin...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?