ESKİMEYEN VEKİL MEHMET EMİN EKMEN

29-09-2015

Tüm samimiyetimle yazıyorum. Şovenizme, narsizme kapılmadan yalnız ve yalnız objektif, rasyonel ve realistçe son derece objektif bir bakış perspektifiyle yazıyorum.

Eskimeyen AKP’li eski vekiliniz Mehmet Emin Ekmen’in AKP’den vekil aday adayı olarak listede adının olmaması Batman ili adına kayıptır.

Büyük bir kayıptır. Nedenlerini ve hizmetlerini olumlu ya da olumsuz sizler benden çok daha iyi biliyorsunuz.

Ömrümde bu saygı değer ve Batman halkının gerçek sevdalısı aynı zamanda amcamın oğlunu sadece bir kaç dakikalığına iki kez görme fırsatım oldu.

Bir defa İstanbul’da cenazede bir defa da Batmanlıların Kemerburgaz’daki piknik aktivitesinde… Ancak aynı soyadı ve soyağacını seçme hürriyetimiz bile olmaksızın bu değerli şahsiyete ve hizmetlerine oldukça odaklanmış, yakın takibe almıştım. İşte onu ancak bu kadar tanıyorum. Oysa sizler benden çok daha iyi tanıyorsunuz.

Eğitimi, deneyimi ile onlarca kez televizyon kanallarına çıkıp her fırsatta salt doğruları sizler adına cesurca savunan, bilgi veren, hak ve hukuklarınızı her şey pahasına savunan bu beyefendinin kaybınız olduğuna inanıyorum.

Aynı zamanda AKP’nin de bu konuda gaflet ve delalet içinde olduğunu sanıyorum.

Defalarca kendisini telefonla arayıp “Amcaoğlu senin için ne yapabilirim? Kişisel bir isteğin var mı?” diye sorduğumda her seferinde onurlu, gözü tok ve nezaketle sadece teşekkür etmişti bana.

İşte edep, işte nezaket, işte kişilik, işte adam gibi adam modeli…

İstanbul’da 45 yılı aşkın geçen ömrümde, her partiden üst düzey elit dostlarımın olduğunu bildiği halde egoya yer vermedi, kişisel ve genel bir isteği, ricası olmadı.

Bu köşeme özellikle okurlarımdan yorumlar bekliyorum, siyasi olmayan doğrular paralelinde yanılıp yanılmadığım konusunda.

Zira sizlerin doğruları, yorumları düşünceme ayna olacak, bir de sizdeki Mehmet Emin Ekmen beyi tanımak istiyorum.

Farkındaysanız diğer adayları hiç tanımadığım için onları hiç olumlu ya da olumsuz yargılamadım, yorumlamadım buna hakkım da yoktu. Nerde durmam gerektiğini bilenlerdenim.

Peki, Mehmet Emin Ekmen beyefendinin aday olmaması kime yarar?

Bu stilden, davranıştan, fikir veya yanılgıdan kim ya da kimler zararlı çıkacak sizler çok iyi biliyorsunuz.

Keşke ben de sizler kadar salt doğruları ve mutlak hakikatleri bilseydim bilebilseydim.

Yorum ve görüşlerinizin beni aydınlatacağına inanıyorum.

Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın Batman Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?