ESNAFTA VATANDAŞTA ZORDA

ESNAFTA VATANDAŞTA ZORDA
22-01-2022

Değerli Sonsöz Gazetesi okurları, değerli dostlar;

Yaşanan ekonomik dalgalanmalar enflasyonu da maalesef körükledi.

A dan Z ye neredeyse her şey iki kat zamlandı.

Batman esnafı, bu ekonomik dalgalanmadan oldukça etkilenmiş gözüküyor.

Esnaflar artan fiyatlar nedeni ile vatandaşın alım gücünün azaldığını, ev eşyası, mobilya ve diğer sektörlerin bir çoğunda işlerin durma noktasında olduğunu belirtiyor.

Alışverişin sadece temel gıda marketlerin de hareketli olduğunu fakat orada da kilo bazlı değil neredeyse gram ile alışveriş yapılabildiğini belirten esnaf “bu zamlar böyle devam ederse kapatmayı bile düşünebiliriz” diyor.

Vatandaşın, günah keçisi olarak gösterdiği, esnaflar ‘yapılan zamların bizimle bir alakası yok. Zamlar adeta otomatiğe bağlanmış durumda. Sattığımız ürünü eski fiyata alamıyoruz. Bu zamları yapan biz değiliz. Satın aldığımız  tedarikçi firmaların yaptığı zammı uygulamak zorundayız, yolsa zarar etmiş oluruz.” demekte

Vatandaş, için de artık alışveriş bir seçim haline geldi, sofradan bir çok ürün kaldırıldı, ev eşyası akıl verişi ertelendi, evlilikler ertelendi, seyahat ertelendi. vatandaşın en büyük sıkıntısı da doğal gaz ve elektriğe ödenen yüksek faturalar, kış ayında bu iki enerji olmasa olmazlarımızdandır.

Akaryakıt ücretlerindeki artış her alanda herkesi etkilemeye devam ediyor, özellikle nakliye ve ulaşım fiyatlarında ciddi artışlar var bu da enflasyonu tetikleyen ciddi bir sorun.

Yaşanan bu ekonomiden ne esnaf ne vatandaş memnun, her iki tarafta sıkıntılı ve ciddi bir ekonomik çözüm bekliyor.

Umarım en kısa sürede bu zor ve sıkı tıkı günleri geride bırakır, ülke olarak refaha kavuşuruz. Ekonomimiz güçlenir, enflasyon rakamları erir ve ekonomide istikrarı tekrar yakalarız.

Bunun için ülkenin kaostan çıkması gerekir.

Kaostan çıkabilmesi içinde, erken seçimin bir an önce yapılması ve ülkenin refaha kavuşması gerekir.

Burada kimin kazanmasından ziyade istikrarın önemi çok büyüktür.

Önümüzdeki 5 yılın planlamasını yapabilmemiz için erken seçim şarttır.

Kalın sağlıcakla...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?