EURO, ALTIN, DOLAR MANİPÜLASYONLARI

26-11-2015

Sevgili Sonsöz Gazetesi okurlarımız, ekonomist orijinli bir yazar olarak, ekonominizi, yatırımlarınızı, bu ve buna benzer finans, emtiya, döviz vs. yapacağınız eylemlere ''mum ışığı'' olmak isterdim. Bugün ki yazımın konusu olacak.

Eğer sizi düşünen beni, özellikle bu konuda dinlerseniz, oldukça kârlı çıkarsınız.

 Kur, ayarlamalarının olduğu dönemler de panik olmamaya ve ani kararlar vermemeye çalışın. Zira altın, Euro, Dolar ve borsa gibi finans enstrümanlarını organize edenler, oldukça sinsi planlar yapıp uygulamaktadır.

Hareket halinde olup, zikzak inişli çıkışlı trendler yapan bu parametreler de alış yada satış yapmadan önce risklere dikkat etmeniz gerekir.

Ekonomik kararlar hayatı önem arz eden ve yaşamınızı oldukça pozitif/negatif yönde etkileyen sonuçlardır.

Halen Yunanistan, İspanya, İngiltere, İrlanda ve daha birçok ülke krizde olup özellikle İsrail-İran-ABD şeytan üçgeni, komplo teorileri her an kur ve altın'ı etkileyebilecek siyasi ve ekonomik hamlelerdir.

Cıva gibi hareketli ve değişken değerlerdir oldukça aşağı yukarı trendler halinde zikzak yaparlar çok dikkat etmek gerekir.

 Dünya yatırım bankası, olası savaş haberleri, Avrupa merkez bankası ile şehir kovboyları, pavyon fedaisi konumunda olan ABD'den gelecek olan ekonomik veriler piyasaları Dünya genelinde oldukça etkileyen faktörlerdir.

Bu yüzdendir ki, kulaktan duyma sözleri basının vereceği açıklamalar sizi yanıltmasın. Unutmayalım ki basın patronları da onların hizmetindedir.

Sakin olun. Panik olmayın. Bir takım verileri ve bilgileri üst üste koymadan büyük çapta ticari, ekonomik kararlar sizi üzebilir.

Şu an altın düşüyor olsa da belirsizliği devam etmektedir özetle belirtmek isterim ki yapacağınız önemli alış ya da satışlarınızı bu konulara hakim bilimsel düşünüp sağlıklı kararlar verebilen ve de dürüst olduğuna inandığınız ekonomistlere danışın lütfen.

 Söylemek istediğim ana tema şu ki sizler çok zor koşullarda alın terinizle para kazanıyorken; büyük sermayedarların, finansörlerin; kapitalin yanında ve lehinde davranırlar oyunlara gelmeyin. Unutmayın ki yüksek tepelerde bir kuşa bir yılana da rastlamak mümkündür.

Biri uçarak diğeri sürünerek varmıştır. O tepenin zirvesine. Sizlerin uçarak o zirveye gelmediğinizi yöreye ait biri olduğum için biliyorum.

 Sizleri düşünmek, korumaya çalışmak hatalı kararlar verip yanılabileceğinizi varsayarak refleksle yazma gereği duydum.

Son bir örnekle bitiriyorum. Yunanistan krizi, Almanya'nın gizli krizi, ABD'de Hüseyin Barak Obama'nın Cumhuriyetçilerle olan kısır döngü ilişkisi, İsraillilerin siyasi ve mason localarının baskısı nedeniyle manevra kabiliyeti oldukça kısıtlı durumdadır.

Total olarak rahat bir nefes alamayan ABD'deki iktisadi ve ekonomi, işsizlik, üretim-tüketim pozisyonları, beklentileri ile real sonuçlar her an her sektörü dolar olarak etkileyebilir. Dünyanın diğer ülkelerine de domino etkisi yapar. Çin'in büyüme hedefleri ile gerçekleşen sonuçları tsunami oluşturabiliyor ekonomide ve kurlarda.

Önerim o ki arsa, tarla, daire vs. sizlere zarar vermeyip uzun vadede karlar sağlayan eylemler yapabilirsiniz; dikkatli ve büyük riskler almadan yatırım yapın. Ama mutlaka araştırıp ehil kişilere danışarak onların da dürüst olmaları koşulu ile.

Yaşadığım sürece sizlere manevi bir kalkan rol üstlenmeyi kendime misyon edindim.

Eğer sizlere yeterince yararlı olabildiysem kendimi bahtiyar hissederim her şey gönlünüzce olsun.

Hatırlarsanız, T.C Merkez Bankası Başkanı, Amerikan Dolarını 2015 yılsonu itibariyle 3.00 TL’yi geçer diye ilan etmişti, oysa 3 TL’nin altında seyrediyor görüyorsunuz ki işin ehli olanlar bile yanılabiliyorlar.

Çünkü ABD Doları’nın yükselip düşmesi sadece Türkiye’deki olgu ve algılarla orantılı değil. Dünyada olup bitenler de etkileyici faktörlerdir. Her şekilde çok dikkatli olmanızda büyük yarar var kendinizi ve kapitalinizi garantiye almadan ekonomik hamleler yapmamanızı ve çok dikkatli olmanız, sizin lehinizedir. Döviz ve altınla borçlanmamaya dikkat edin.

Hoşçakalın bol kazançlar sağlayın değerli Batman Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?