“EY ABD!” DİYEMİYORLAR...

14-04-2017

ABD ile olan ilişkilerde gelinen son noktanın bize maddi ve manevi bedelleri incelenip de açıklansa muhtemelen tüm yetkililer ile siyasiler yargılanırlardı ve ağır cezalar alırlardı.

Ancak ileri demokrasi olsaydı ülkemizde ve tarafsız bir adaletle ama yok maalesef yok.

AB topluluğunun bir üyesi olacağız diye değiştirilen yasalar, atılan imzalar, yapılan antlaşmalar, harcanan zaman hem de anlatılmayacak yazılmayacak kadar yapılan birçok değişiklikler ve daha neler neler?

Sonuç itibariyle gelinen nokta biz AB’ye muhtaç değiliz, kendi kendimize yeteriz masalı -ki bu masala çocuklar bile inanmaz- o halde biz bize yetiyorken harcanan zaman ve enerji efor, değiştirilen yasalar bu anlamda harcanan milyar bazında dolarların hesabını kime sormak gerekir?

Birileri bu büyük hatalardan ötürü hesap vermemeli mi?

Yapanların yanına kalmalı mı?

Ne araştıran ne de soran var.

Eminim ki “bunlar da bizi kandırdılar” deyip geçecekler.

Nitekim diyorlar da.

Devlet adamı tabirine leke kondurmayanlar şimdi de AB-D’ye rol gereği meydan okuyorlar. Külhanvari çıkışlarla milli iradeyi rahatlatmaya hatta kandırmaya çalışıyorlar.

Ancak dünya tarihi nice kahraman görünümlü hainlere ve yine hain görünümlü nice kahramanlara şahit olmuştur.

Ülkemizde bağımsız bir adalet sistemi olmadığına göre ve ileri bir demokrasimizin olmaması siyasilere şimdilik yarıyor adeta at koşturup cirit oynuyorlar siyaset alanında.

İlk maçı hileyle cebren ve işgal etmiş oldukları yetki ve makamların sayesinde istedikleri her şeyi ama her şeyi yapıyorlar maçı almış görünümdedirler.

Unutulmamalı ki tarihin ve hayatın akışı itibariyle mutlak surette ileri demokrasinin olacağı günler vardır, mutlaka vardır, olacaktır bu asla önlenemez.

O zaman bu faniler fani edebiyatı yapanlar hayatta olmasalar bile tarihe düşürmüş oldukları notlardan ötürü akıllarda ve vicdanlarda birer kara leke olarak kalacaklar, lanet ve nefretle anılacaklardır.

Devam eden soyları onların bu tarihi ve ülkeye verdikleri zararlardan bilerek bilmeyerek açtıkları tahribatlardan dolayı utanç duyacaklardır.

Temiz ve ülkeye hizmet eden siyasiler istisna onlara sözüm yok zaten o kategoriye giren siyasiler alınmazlar da çünkü hain olmamışlardır ve görevlerini yapmışlardır.

Fakat bilerek, birilerine biat ederek makam ve koltuk sevdalıları yaptıklarının yanlarına kalmayacağını bilmeliler, bu saltanat böyle devam etmez etmemeli de.

Felsefi bir tabirle konuşacak yazacak olursak; Belli bir başlangıcı olan her olgunun bir de sonu vardır.

O sona gelindiğinde vay haline o yalakaların o yardakçıların.

Hiç kimsenin yaptığı yanına kar olarak kalmamıştır kalmaz da tarih hesap soracaktır daha da ötesine gidersek Allah hesap soracaktır.

Onun hesabı çok çetin ve elimdir.

Bu anlamda yüce kitabımız Kur’an dada birçok ayetler mevcuttur bu hakikati şuurlu inançlılar çok iyi bilirler ama şuurlular.

Dindar görünümlü, dini dar olanlar değil diye düşünüyorum.

Aksini savunanlar varsa dinlemeye okumaya varım.

Bir de geçmek ve atlamak istemediğim önemli bir husus da neden ey !

ABD veya Donald Trump diye haykırmıyorlar meydan okumuyorlar anlamış değilim zira bizim ülkemize yaptıkları kahpelikler ifade edilemeyecek miktarda hayli fazladır.

Maddi manevi olarak yaptıkları tahribat apaçık ortadayken.

Beni sakin bir kafayla okuyup anlamaya çalışsanız ey okur!

Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın Batmanlılar ve siz değerli Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?