EY DAVUTOĞLU WHERE ARE YOU GOING?

06-05-2016

Başbakan Başdanışmanlığı görevinde, Dışişleri Bakanlığı görevinde ve de Başbakanlık görevinde çok başarılı olduğunu beyan eden Davutoğlu, daha ismi cismi açıklanmamışken “Emanetçi Başbakan” isimli köşe yazımı halen yazarı olduğum Gazete İstanbul da yazdım. Yazarın diğer makalelerinde isteyen açıp okuyabilir.

Emanetçi Başbakanlığı asla kabul etmeyen ve icra etmiş olduğu siyasetin her kademesinde başarıdan başarıya koştuğunu, üstün başarılar elde ettiğini anlatan tarih itibariyle 22 Mayıs’ta AK Parti Olağanüstü Kongresinde Başbakanlıktan alınacak olan Davutoğlu öncelikle anlattıklarına kendisi inanıyor mu? -ki biz inanalım-

Sesinin rengi ve titrekliği sık sık kekelemesi neyi ifade ediyordu? İçinde bulunduğu ruh hali neydi? Nasıl bir psikoloji halindeydi? Niçin basından soru almadı?

Mayıs ayında yapılacak olan Obama ile görüşmesinin ertelenmesinin gerçek nedenleri nelerdir?

ABD ve AB Ülkelerindeki Dış Basın Where Are You Going And Why? “Davutoğlu nereye gidiyor ve niçin?” sorusunun yanıtı ne olur AKP’nin üst aklı ve Davutoğlu’nun bu soruları gerçek anlamda takiye yapılmaksızın doğru bir şekilde cevaplanmadığı sürece resim netleşmez.

Akıllarda sisli - puslu fikirler dolaşmaya devam eder. Yapılan açıklama tatmin edici olmaz.

Akıl var mantık var her şey yolundaysa başarılar söz konusuysa bu gidiş neden? Ve nereye? Sebepler ne? Kamuoyuna makyajsız maskesiz açıklanamaz mıydı?

Çok sevdiği, doğal lideri ve rol model aldığı karizmatik lider olan Sayın Cumhurbaşkanını hem öve öve bitiremiyor hem ona ve ailesine kalkan oluyor hem de Başbakanlıktan ayrılarak doğal ve karizmatik liderini siyaset arenasında yalnız bırakıyor bu büyük bir tezat değil mi?

4 Mayıs 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlar toplantısında vermiş olduğu ince göndermelerle Davutoğlu’nun yolcu olacağını anlayamayanlara şaşarım.

Bir kaç gün önce “Başbakanlıktan Bomboş Bakanlığa” adlı köşe yazımı Sonsöz’e yazıp göndermiştim.

Eğer yayımlansaydı bu haberi herkesten önce tüm Türkiye’de biz Sonsöz olarak vermiş olacaktık.

Kısmet olmadı o treni kaçırdık. Zira araya Hatice Türkan Hanım ile bendenizin aynı güne denk gelen 3 Mayıs doğum günümüz ve “İyi Ki Doğdun” isimli köşem ön plana çıktığı için gecikme oldu.

Öze dönersek açıklamalar doğru değil eksik ve rol gereği olması planlandığı gibi bir konuşma oldu şahsen tatmin olmadım.

Aksine tetiklendim ve bu köşeyi yazma gereği duydum. Sizlerle paylaşmak adına.

Her şey her konuda siyasetten, huzura, ekonomiye, güvenliğe toz kondurmayıp güllük gülistanlık edasıyla açıklama yapacaksın ABD Doları 2,8100’lardan 2.9700’lara çıkacak Borsa İstanbul değer kaybedecek ve bu ekonomik veriler piyasaları alt üst edecek.

Ve bunlar hiç yaşanmamış olmamış gibi pembe, yeşil, lila, eflatun tablolar çizeceksiniz anlamış değilim anlayan ve anlatacak birileri var mı? Dinlemek istiyorum.

Bu konular, yanıltmalar, takiyeler makyajlar daha çok konuşulup yazılacak gibime geliyor izleyin görecek ve hak vereceksiniz.

Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın Batmanlılar ve değerli Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?