EY İNSAN!

01-09-2016

Görür gözlerim kör değilim, lakin yüreğim yoktur, ondan ötürü dönmez dilim de sana inanayım.

Ellerim vardır. Lakin umudum yoktur, bundan ötürü tutamam hakkı de eyvallah diyeyim.

Var cebim de param, lakin özümde cesaret yok, bundan ötürü doyuramam bir garibanı de seni anlayayım.

Bilirim ecdadımı, soyumun nereden geldiğini de bilirim, ama zaman değişti ecdadımda ki inançtan bende yoktur de doğrudur diyeyim.

Zaman değişmedi bilirim, değişen insandır, insanlıktır de, benim değişen de bundan ötürü bu halde dünya ama bu benim iradem bundan sana ne de çekip gideyim, seni rahat bırakayım.

Biliyorum var Allah ama cehennemde onun yarattığı de ben bilirim ne ettiğimi de bende anlatmaktan vazgeçeyim.

Ya da eğer istersen sen anlat, ben dinleyeyim. Sen konuş ben saz olup eşlik edeyim. Sen yara ol ben merhem olup üstüne serileyim.

Sen can iste, bende başka var ise eğer dua ile sana dileyeyim. İste ağzımdakini, midemdekini kurban edeyim. Dostluk iste ömrümü vereyim. Ama insanlıktan vazgeçme ey insan!

Vazgeçme insan olmaktan. Ötesidir insan olabilmek bütün güzelliklerin. İyilikler, güzellikler insan ile var olur. Bir iyi insan, milyar kötüye vicdan kavurur bilirim.

Kendinden önce başkasına mutluluk dileyebilenin yüreğine kurban olasım var.

Ağrımış bir diş gördüğünde, yüreği acıyanın yüreğine sarılasım var.

Mazlumu her nefesinde zulmedene karşı dualarında Allah’a ulaştıranın avuç içlerine yapışasım var.

Kendisi ile beraber insanlığa huzur dileyenin, dileğine gıpta edesim var.

***

Etme ey insanoğlu, iyi olmaktan vazgeçip kötüye meyil etme, dünya ecdadına kalmadı, sana da kalmaz merak etme.

Her konuştuğunu senden önce duyan var, şüphe etme.

Sana biçilmiş bir vaat var, heder etme. Gördüğünden öteler, bildiğinden niceler, duyduklarından çok derinler var.

Bilesin ki; Bir hazinedir gönül eğer açabilirsen, onda sonsuz mutluluğa bir yol var. Nasıl açılır gönül diye sorma, anahtarı dilindir, gözündür onlarda bir gizem var.  Sev her gördüğünü, sevmekte rahmet var. Sapıklığa meyletmeden aşka el pençe dur,  onda öteler ötesine bir varış var.

Ne olursun olmaz deme. Vardır bir oluru her olmazın. Mucize dediğin yaratanın ol dediğidir. Olmaz dediğin yaratanın olmasın dediğidir. Sen iyilik dile olmazsa, dilediğinden sana bulaşmışın bin kat günahı boynuma. Sen güzellik dile, olmazsa dileğinden dolayı bedeninde ve ruhunda var olan zayiatın bin katı benim ruhuma.

Sakın unutma! İyilikten öte iyilik yoktur. İnsan iyilik üzere var edilmiş bunda bir şüphe yoktur. İnsanlığın huzuru sevgi ile sağlanır, başka çare yoktur. Ya kendinden ötesini de sevmeyi bileceksin ya da vazgeçip çaresizce ben kaybettim diyeceksin.

Sevmeyi öğrenemezsen, asla kendinden başkasına tahammül edemeyeceksin.

Başkasına tahammül etmeyi öğrenemezsen, sayarsın başkasının ağzındaki lokmayı, sarar seni dünya malı, ömür zaten tükenmeye meraklı, bir bakmışsın bir baston.

Çökük bir sırt ve kırışmış bir yüz ile aynanın karşısındasındır. İçinde kin, düşünde haset sabır da tükenmiş, isyanda tavan, şimdi söyle, ne yapacaksın ey insan!

Olmaz heder etme, gel iyilik durur iken kötüye meyl etme.

Özüne dön yaratılışına ihanet etme. Bir dene sevmeyi, bin dene sevmeyi, milyon kere dene sevmeyi olmaz ise milyar kere dene ama sakın ha vazgeçme!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?