EYMİLLİ İRADE! NİSAN DA SAHNE SİZİN.

15-02-2017

Cumhuriyet döneminden an itibariyle yapılan en son genel ve yerel seçimlere kadar meydanlara çıkıp gözlerinizin içine baka-baka sizlere her tür yalanları söyleyen bu siyasiler yahut diğer bir deyişle oy avcıları; söyler misiniz bana şimdiye değin sizler hangi vaatlerinizde bulundunuz ve hangilerini hayata geçirdiniz?

İşsizliği bitireceklerdi. Ekonomiyi rayına oturtup ülkeyi ve yaşam standartlarını yükselteceklerdi.

Ülkeyi dışa bağımlılıktan kurtaracaklardı... Seçim vaatlerini yazmaya kalksam muhtemelen ansiklopediler oluşur verilen bu vaatlerin total olarak sayıları ve toplamı.

Oysa yerine getirilen, halkı memnun eden bu söylemlerin tümü total olarak parmak sayısını geçmez bile.

Mahkeme arşivlerinde yığın-yığın icra dosyaları on binleri geçiyor. Belki de az söyledim.

Kredi kartı mağdurları kesin milyonları geçiyor.

Vatandaşlar bu konuda çok mağdur ve perişanken tüm yargı kararları bankaların, firmaların ve şirketlerin lehine sonuçlanıyor.

Bu durumda verilen vaatlerin bir kısmı da vatandaşın mutluluğu refahı ve yüksek yaşam standartlarıydı. Yanılmıyorsam gelinen nokta yürekler acısı bir hal.

Bir promosyon hikayesi uydurdular TV kanalları utanmadan arlanmadan flaş haber ve müjde olarak verdiler.

Sonunda açıklandı. En düşüğü 300 TL, en tavan rakam 450 TL 3 yıl için verilecek rakam olarak açıklandı.

 Biz 300 TL’yi ele alalım. Zira çoğunluk o miktardan alacak 36 ay için 300 TL, aylık 10 TL’nin altında. Yani 9 TL demek oluyor.

Müjdeye bakın, Flaş habere bakın, 9 TL’yi de 30 gün yani aylığa bölün kuruşa kadar indirgenmiş oluyor.

Halkın aklıyla dalga geçmek, ümitlendirip gözle bile görünemeyecek olan bu kuruşları ve onlarla ne tür bir refah payı?

Rahatlık iyileştirme yapıldığını unutmamak gerekmez mi?

Enflasyonu bağımsız bir kurul değil de iktidarın kurumu tarafından belirlenmesi, Enflasyon sepetine neleri kriter olarak koydukları tam bir trajedi-komik ve aynı zamanda üzücü bir durum.

Aslında Enflasyon da en büyük ve reel parametre cebinizdeki nakit ile alabildiklerinize ödediğiniz o kazık fiyatlar mesela domates 10 TL’yi geçmesidir.

Yumurta fiyatları nerdeyse tavuk fiyatını bulacak. Kabak bile kabak tadı verdi. Bundan daha güzel kriterler olabilir mi?

Yine yakın bir gelecekte o seçim sandığı bu kez Referandum için önünüze gelecek.

 EVET-HAYIR seçeneği için. Elbette ki kolları sıvayan bu siyasiler sizleri, yani seçmeni daha doğrusu milli iradeyi avlayıp tavlamak için her tür illüzyona başvuracak olan bu siyasileri asli konumlarına yani milletin hizmetkârları durumuna getirmeseniz samimi olarak yazıyorum milletin efendileri olurlar.

Gün o gün an o an olacak. Bu konuda da seçme seçeneğinizin olduğunu bir basın mensubu olarak yazmak hatırlatmak istedim. Elbette ki tercih sizlerindir.

Milli iradenin kararlarına saygı duymak gerekir. Şimdiye kadar hep duyuldu da ne pahasına olursa olsun. 

Hafızalarınızı yoklarsanız total olarak vaat etmiş ve yapmadıkları yerine getirmedikleri onca çok söz’ler var ki yazmaya hatırlatmaya kalksam muhtemelen ansiklopediler oluşturacak kadar olmuştur.

Her şeye rağmen kendinize efendi yahut hizmetkâr seçme onaylama fırsatı önünüze gelmişken hizmetkâr seçme yerine efendi seçerseniz yine saygı duyulacak. İtiraz yok ama unutmayın ki, seçmiş olduğunuz efendiler seçmeyenlere de efendi olmuş olacaklar, Diye düşünüyorum.

Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın Batmanlılar ve değerli Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?