Fırsatçılık…

Fırsatçılık…
07-01-2023

Orta gelirliye konut kampanyasının detayları geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanmıştı.

Projenin detaylarının belli olmasıyla birlikte fırsatçılar yine boş durmadı.

Sıfır daireler ile proje kapsamında olmamasına rağmen ikinci el dairelerin fiyatları artmasıyla yine konut sahibi olmak isteyenler mağdur oldu.

Orta gelirliye yönelik ev projesinin açıklanmasıyla birlikte fırsatçılar yine boş durmadı.

Sıfır dairelerin fiyatları, kredilerin açıklanmasıyla birlikte arttı.

Projenin sıfır daireleri kapsamasına rağmen ikinci el daire fiyatlarının da yükseldiğini gözlemliyoruz.

Dün yaygın medyaya düşen bir haber de Gayrimenkul uzmanı Cem Koçyiğitoğlu, söz konusu projenin açıklamasıyla birlikte ev fiyatlarını 300 bin, 500 bin artıranların olduğunun altını çizerek; “Orta ve orta gelir grubu açıklanacak konut projesini bekliyordu. Açıklama yapılırken fırsatçılar yeni projelerin fiyatlarını güncelleme mesaisindeydi. Proje açıklanıp kredinin de 0,69 olduğu öğrenilince tek tıkla evin fiyatı 100 bin TL arttı. Sıfır bina ilanlarından 10 tane bina seçin, arayın. 3-4'ü ya satıldı ya da artık o fiyat değil diyecek. 300 bin, 500 bin TL artıranlar var.”

***

ŞEHRİN EKONOMİSİNİ AYAKTA TUTUYOR…

Batman’da inşaat sektörü, artan maliyetlere ve yükselen daire fiyatlarına karşı daha fazla arttı.

Bu işte bir terslik yok mu?

Hasankeyf ve Üniversite yolunda 3+1 daire fiyatları 1 milyonu ancak bulurken, şehrin bir diğer tarafı Tilmerç ve Gültepe’de ise daire fiyatları 2 milyon 500 TL’yi buldu.

Şehir aynı şehir ama kamu kurumların daha yakın olduğu semtlerde ise daire fiyatları cep yakıyor.

3 Milyon 500 Bin TL’ye kadar internetten daire fiyatlarının satışa çıkarıldığı ilimizde bazı daireler kredisiz bile yok satıyor.

Batman Tapu Müdürlüğü, 2022 yılında tapulardan dolayı 40 bin civarında yaptığı işlemle yaklaşık 120 milyon TL civarında ciddi bir harç toplamayı başardı.

Tapu Müdürlüğü’ndeki personellerin ne kadar fedakar çalıştığını az personelle çok iyi işler yaptığını gözlemleyebiliyoruz…

Sözün özü; Batman ekonomisini ayakta tutan kalemlerden biri de inşaat sektörüdür.

Artan fiyatlara rağmen konut satışlarının ne kadar çok yapıldığını da Tapu Müdürlüğündeki yoğunluktan görebiliyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?