Galibiyet aşkına

Galibiyet aşkına
30-09-2022

Geçtiğimiz hafta aldığı 4-1'lik Çorum FK mağlubiyetini telafi etmek için Sivas Belediyespor karşısına çıkacak olan Petrolspor'da tek hedef 3 puan.

Cumartesi akşamı Batman Yeni Şehir Stadyumu'nda saat 19:00'da oynanacak karşılaşmada Petrolspor'un en büyük kozu yine taraftarı olacak.

Taraftarı önünde alacağı galibiyet şehre ve taraftara moral getireceği gibi öz güven açısından takıma pozitif katkı sağlayacaktır.

Dilerseniz yarın misafirimiz Sivas Belediyespor'u yakından tanıyalım.

SİVAS BELEDİYESPOR'U TANIYALIM

Geçen sezonun flaş takımlarından biri olan Sivas Belediyespor 38 maçta elde ettiği 20 galibiyet 9 beraberlik 9 mağlubiyetle ligi 4.Sırada tamamlayarak 2.Lig'de play-off oynama başarısı göstermiş ancak çeyrek finalde Bodrum Belediyespor'a 0-0 ve 0-1'lik sonuçlarla elenmişti.

Bu sezon 6 karşılaşmada 2 beraberlik 4 mağlubiyet alarak 2 puanla 18.Sırada yer alan yeşil beyazlı ekip yediği 15 golle profesyonel liglerde Kasımpaşa ve Alanyaspor ile birlikte en çok gol yiyen 3 takımdan biri olarak dikkat çekiyor.

Kötü gidişat sonrası teknik direktör Yusuf Tokuş ile yollarını ayıran Sivas Belediyespor takımın başına 43 yaşında ki genç ama tecrübeli teknik adam İbrahim Cezayir'i getirdi.

İBRAHİM CEZAYİR KİMDİR ?

2016 yılında başladığı teknik direktörlük kariyerinde sırasıyla Altınordu U19, Amed Sportif, Galatasaray U19, Niğde Anadolu Futbol Kulübü, Turgutluspor ve Diyarbekirspor olmak üzere toplam 6 takım çalıştırmıştı. Sivas Belediyespor, Cezayir’in çalıştıracağı 7. takım oldu.

SİVAS BELEDİYESPOR ZOR GÜNLER YAŞIYOR

Son yıllarda kariyer olarak düşüşte olan bazı futbolcuların kendilerini yeniden kanıtlamak, form tutmak için rehabilitasyon merkezi olarak görülen Sivas Belediyespor'a transfer olarak sonraki sezon hedefleri olan takımların yolunu tuttuklarına defalarca şahit olduk.

Yukarda belirttiğim gibi kendilerini yeniden kanıtlayarak sezon başı yeşil beyazlı kulüpten ayrılan birçok futbolcu olurken yerlerine yapılan transferler daha çok düşük bütçeli ve vasat futbolcular oldu.

ÖNEMLİ FUTBOLCULARI TAKIMDAN AYRILDI

Sivas temsilcisinde geçen sezon forma giyip sezon başı gerçekleşen flaş ayrılıklar şöyle:

Sol kanatta görev yapan ve attığı 9 golün yanı sıra yaptığı asistlerle göz dolduran ve bir ara kırmızı beyazlı ekibimizin de ilgilendiği Abdullah Topkara Isparta 32 Spora, takımı adına 12 gol kaydeden başarılı sağ kanat oyuncusu Alpay Koçaklı şampiyonluk adaylarından Şanlıurfaspor 'a  6 gollü ön libero Yasin Elmas, 4 gollü forvet Doğan Karakuş ve 3 gollü orta saha oyuncusu Mustafa Aydın Diyarbekirspor'a , her iki kanatta görev yapan 5 gollü Yücel Candemir ve orta saha oyuncusu Enes Yılmaz 24 Erzincanspor'a , başarılı sol bek Eşref Korkmazoğlu ise Esenler Erokspor'a transfer oldular.

Yarın yeni teknik direktörü İbrahim Cezayir ile yepyeni bir sayfa açarak Batman'a puan için gelecek olan çok zor ve tehlikeli maçlardan biri olarak gördüğüm Sivas Belediyespor karşısında kırmızı beyazlı ekibimiz Petrolspor'umuza başarılar diliyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?