Galibiyet serisi şart

Galibiyet serisi şart
13-10-2023

Geçen hafta şampiyonluk adayı Karşıyaka karşısında trajik bir mağlubiyet alarak herkesi üzüntüye boğan Petrolspor'dan Pazar günü Eskişehir'de oynayacağı Anadolu Üniversitesi karşısında mutlak 3 puan bekliyoruz. Zira 1 puan bile hedefi olan ve oynadığı 4 karşılaşmada 7 puan kaybeden bir takım için yeterli olmayacağını düşünüyorum.

Yeni teknik heyet ile geçiş sürecini puan kayıpları ile geride bırakan Petrolspor için zirve yarışında söz sahibi olabilmesi için galibiyet serisi yakalamaktan başka seçeneği yok.

Serinin ilk maçında rakibimiz olan Eskişehir temsilcisi Anadolu Üniversitesi takımını yakından tanıyalım...

ANADOLU ÜNİVERİSTESİ SK TANIYALIM

Bu sezon grubumuzda Silifke Belediyespor ile birlikte BAL Ligi'nden gelen iki takımdan biri olan Anadolu Üniversitesi lige iyi bir giriş yaptı.

ÜÇ GOLLE SEKİZ PUAN TOPLADI

Geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Ligi'nde (BAL) şampiyonluk yaşayan 39 yaşında ki genç teknik direktör Sertaç Gezer ile devam kararı alan Anadolu Üniversitesi oynadığı 5 karşılaşmadan 2 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 8 puan topladı.

Geçen hafta lider Turgutluspor'la deplasmanda golsüz berabere kalarak tüm dikkatleri üzerine çeken mavi beyazlı ekipte ilk hedef mütevazı kadrosuyla bu sezon ligde korkulu rüya görmemek veya playoff''u zorlamak olarak belirlendi.

Takımda direk oynayan 5-6 futbolcusu geçtiğimiz sezon BAL Ligi'nden gelen isimlerin oluşturduğu mavi beyazlı ekip Nevşehir Belediyespor'dan 38 yaşında ki tecrübeli kaleci Şener Özcan, Darıca GB'den on numara pozisyonunda görev yapan 35 yaşında ki Yasin Yener, Sivas Belediyespor'dan orta saha Emirhan Subaş , Bayburt OİS'dan hücum oyuncusu Okan Sarı, yıllarca üst liglerde forma giyen tecrübeli forvet Onur Garip ve geçen sezon formamızı giyen stoper Mahmut Boz gibi tecrübeli isimleri kadrosuna kattı.

Kadro kalitesi olarak oldukça üstün olduğumuz rakibimizi kesinlikle hafife alma gibi bir lüksümüz yok.

Maçları kağıt üzerinde ki isimlerin değil sahada koşan, yardımlaşan,mücadele eden ve bulduğu pozisyonları değerlendiren takımların kazandığı gerçeğini unutmadan sahaya çıkan bir takım görmek dileğiyle kırmızı beyazlı ekibimize başarılar diliyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?